Sorunu Haberleri

Sorunu Haberleri

Milletvekili Erol'dan sığınmacı çıkışı!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol sığınmacı ve düzensiz göç sorunu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akuşağı Köyü ve 6 mezrasının su sorunu giderildi

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından, Baskil ilçesine bağlı Akuşağı Köyü’nde içme ve şebeke suyu tesisi ile GES yapım işi tamamlandı.

YENİ MAHALLE VE ZAFRAN MAHALLESİ’NDE YILLARDIR DEVAM EDEN SORUNU, BAŞKAN ŞERİFOĞULLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURDU

“Her mahalleye eşit ve adil hizmet.” anlayışıyla sürdürdüğü eser ve gönül belediyeciliğinin yanı sıra insanı merkeze alan çözüm odaklı çalışmalarına ara vermeden devam eden Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yıllardır devam eden Yeni Mahalle ve Zafran Mahallesi’nin imar ve şuyulandırma sorununu çözüme kavuşturdu.

Keleş: Palu ve Kovancılar içme suyu sorunu çözülüyor

Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Palu ve Kovancılar içme suyu Arıtma Tesisi’nin proje süreci tamamlandığını açıkladı.

Işıkver, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la telefonda görüştü

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnaflara kullandırılan kredi faiz oranlarının artması sonrası iş dünyası temsilcilerinin çağrı üzerine yoğun girişimlerde bulunan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yaşanan sorunun çözümü için temaslarını sürdürüyor.

Erol: Siyasi polemikler sorunların çözümüne katkı sağlamaz

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, esnafların sorununu çözmek için siyasi polemikler yerine çözüm odaklı birlikteliğin sağlanması gerektiğini söyledi.

Erol: Elazığ esnafının sorununu meclise taşıdık

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, esnafın sorunları ile ilgili meclise soru önergesi verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın sorunlarını Meclise taşıdı.

Milletvekili Erol: Bu durum Elazığ’a yapılan bir haksızlıktır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın Kültür Yolu Festivalleri projesi kapsamına alınmamasının bu şehre haksızlık olduğunu dile getirerek sorunu TBMM’ye taşıdı.

Başkan Alan: Sorunun parçası değil, çözümü olmayı tercih ettik

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ocak Ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Kuzova Derneği istişare toplantısı yapıldı 

Kuzova Derneği istişare toplantısı Başkan Erol Aslan başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ucuz gıdaya Ulaşım Sorunu ve Kuzova Sulama projesi masaya yatırıldı. 

Elazığ, Şahin Başkandan Memnun

Elazığ’ın altyapı, otopark, trafik, fuar merkezi, meydan gibi onlarca kronikleşmiş sorununu 5 yıllık hizmet döneminde çözüme kavuşturan, şehri modern ve örnek bir yaşam merkezi haline Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın AK Parti Yönetimi tarafından önümüzdeki dönem için yeniden belediye başkan adayı gösterilmesi Elazığ kamuoyunda büyük memnuniyet yarattı.

Kavaklı: Üst geçit asansörleri hizmete sunulmalı 

HÜDA Par Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ülke ve Elazığ gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Kavaklı, Elazığ’daki üst geçit asansörlerinin çalışmaması ile alakalı sıklıkla şikayet aldıklarını belirterek, sorunun çözümü için üst geçit asansörlerinin kontrollünün yapılarak, hizmete sunulmasını talep etti. 

Milletvekili Erol’dan Bakan Işıkhan’a soru önergesi 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, TBMM’de Elazığ'daki işsizlik sorununu ile ilişkin soru önergesi verdi. 

Açıkkapı: Gökdere’deki ulaşım sorununun çözümü için çalışmalar başladı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Palu Gökdere’de sağanak yağışın ardından oluşan ulaşım sorunun çözüme kavuşturulması amacıyla çalışmaların başladığını duyurdu. 

Karataş: Güneykent Mahallesi’ne özel minibüs hattı istiyoruz 

Ulaşım konusunda sıkıntıların yaşandığını belirten Güneykent Mahallesi Muhtarı Necati Karataş, minibüs hatlarının çoğaltılmasını ve güzergah sorununun çözülmesi için çağrıda bulundu. 

Işıkver: TOKİ konutlarımızın her bir sorunu kısa sürede çözülecek 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, TOKİ konutları ile ilgili eksiklerin giderilmesi ve vatandaşların taleplerinin karşılanması için girişimlerde bulundu. TOKİ heyeti Işıkver’in talebi üzerine Elâzığ’a gelerek incelemelerde bulundu. 

Milletvekili Erol: GES sorununuzun çözümü ile ilgili önerileri seçim bildirgemize koyduk

GES projesi ile ilgili önce teşvik edilen daha sonra çıkarılan yönetmelikle mağdur edilen yatırımcıları ziyaret eden Milletvekili Erol, buradaki ilgili kişilerin yaşadıkları sorunları dinledi. Daha önceden de mağdur yatırımcılarla birebir görüşerek onların sorun ve taleplerini ilgili yerlere ileten Milletvekili Erol, yaratılan mağduriyetin giderilmesi ve yatırımcıların doğal hakkı olan konuyu Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Akın’a da iletti.  Milletvekili Erol, seçimi kazandıkları takdirde sorunun çözümü için bir haftalık süre içerisinde kurulacak olan kabinede Enerji Bakanları Ahmet Akın’ın ilk çözeceği konu alacağını kaydetti.  

Başkan Alan: Sorunu Bakan Kurum’a ilettik 

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle deprem bölgelerinde inşaatları durduran 2 genelge, Elazığ'da sektörü büyük bir sıkıntıya soktu. Yaşanan bu sorunu geçtiğimiz gün Elazığ’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ilettiğini açıklayan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Bakan Kurum’un sorunun çözümü için gerekli yerlere talimat verdiğini ve konunun takipçisi olacaklarını açıkladı. 

3 bakandan Adıyaman'da ortak açıklama

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Adıyaman Üniversitesi’ndeki Koordinasyon toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "İlk günden beri hiçbir güvenlik sorunu yaşanmadı" derken Bakan Kurum ise 'Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini yürütüyoruz' dedi.

Başkan Çoban: TOKİ konutları yapım sürecinde daha hassas olunmalı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi (HAZARSAM) Başkanı Prof.Dr. Bilal Çoban TOKİ tarafından yapılacak olan konutların vatandaş memnuniyetini karşılaması gerektiğini belirterek “24 Ocak Elazığ depreminin ardından ilimizde yapılan TOKİ konutlarında çok sayıda sorunla karşı karşıya kaldık. Bu tecrübeden istifade ederek, TOKİ tarafından yapılacak olan yeni konutlarda aynı hatalar tekrarlanmadan hem güvenli barınma, hem de yaşam alanı sorunu çözülmelidir” dedi.

Elazığ Belediyesi 35 yeni otobüs alacak 

Elazığ Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantıları ilk toplantısı ile başladı. Toplantıda ayrıca ulaşım sorunun çözüme kavuşturulması amacıyla 35 adet yeni otobüs alımı da yine meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. 

Aile Sağlığı Merkezi hizmete açıldı 

Karşıyaka Mahalle Muhtarı Ruhi Demirbaş, mahalledeki sorun ve çalışmaları paylaştı. Mahallede büyük sorunun çözüme kavuşturulduğunu ve Aile Sağlık Merkezinin hizmete açıldığını belirten Muhtar Demirbaş, mahallede eczane eksiğinin olduğunu ve vatandaşların ilaç almak için çarşı merkezine gitmek zorunda kaldığını söyledi. 

Vatandaşlar yetkililere seslendi

HÜDA PAR Palu İlçe Başkanı İbrahim Güngören ve beraberindeki heyet ziyaret ettikleri köylerde, domuz sürülerinin tarlalara zarar verdiğini söyleyen köy sakinlerinin sorunun halledilmesi için yetkililere seslendi.

Elazığ Belediyesi 35 yeni otobüs alacak 

Elazığ Belediye Meclisi Ocak Ayı toplantıları ilk toplantısı ile başladı. Toplantıda ayrıca ulaşım sorunun çözüme kavuşturulması amacıyla 35 adet yeni otobüs alımı da yine meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi. 

İHA'nın haberi ses getirdi, Feride okuluna kavuştu

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünde ikamet eden lise birinci sınıf öğrencisi Feride Uçar, taşımalı eğitim çerçevesindeki servisin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeni ile eğitimine başlayamamıştı. Yapılan haberin ardından harekete geçen yetkililerin sorunu gidermesiyle Uçar, okuluna kavuştu.

3 kilometrelik fark bir kızın eğitim hayatına mal oldu

Elazığ'ın Keban ilçesine bağlı Koyunuşağı köyünde ikamet eden lise birinci sınıf öğrencisi Feride Uçar, taşımalı eğitim çerçevesindeki servisin 3 kilometre fazla yol gitmek istememesi nedeni ile eğitimine başlayamadı. Aynı evdeki kız kardeşini her gün servise bindirip Baskil ilçesine gönderen Uçar, okumak istediğini belirterek yetkililerden sorunun çözülmesini istedi.

Elazığ'ın önemli sorunu ortadan kalkıyor

Elazığ’da yıllardır konuşulan ve kentin kronikleşen problemlerinden biri olan otopark sorunu, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın vizyon projeleriyle ortadan kalkıyor. 

Haberi olmadan tapusuna şerh konuldu, evi yıkıldı

Elazığ'da 3 çocuğuyla birlikte evinde yaşayan Erkin Özay'ın tapusuna haberi olmadan şerh konulmasının ardından ekipler takasından yıkıldı. Tapusu olduğunu ve şerh konulduğundan haberinin olmadığını savunan vatandaş, yetkililerden sorunun çözülmesini talep etti.

Elazığ'da Altyapı Yenileme Projesi için ilk imza atıldı

Altyapı Yenileme Projesi'nde ilk imzayı attıklarını dile getiren Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Seçim öncesi bu sorunun üzerine cesaretle gideceğimizi ve çözeceğimizi taahhüt etmiştik. Bu taahhüdümüzü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz' dedi.

Başkan Şerifoğulları: 'Şehrimizin bugünü ve yarınları için büyük önem taşıyan altyapı sorununa neşter vuruyoruz'

Elazığ'da şehrin bugünü ve yarınları için büyük önem taşıyan altyapı sorununa neşter vurduklarını belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Marka yatırımlarla gelişimine değer kattığımız şehrimizin mevcut altyapısı ömrünü tamamlamıştır. Bu doğrultuda göreve gelir gelmez elimizi taşın altına koyduk ve çalışmalarımızı başlattık' dedi.