Sosyal Güvenlik Kurumu Haberleri

Sosyal Güvenlik Kurumu Haberleri

SGK emekli promosyonu hakkında duyuru yaptı! 

Sosyal Güvenlik Kurumu, emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemelerinin yaklaşık 2 katına çıkarılarak 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendiğini hatırlatarak anlaşmalı bankaların listesi yayınlandı.

SGK'dan 'asgari ücret' genelgesi! 

Asgari ücret desteği 700 liraya yükseltilmişti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eksik prim bildiren işveren için bir genelge yayımladı. Buna göre brüt asgari ücretin onda birini geçen tutarda eksik prim bildiren işverenin desteği iptal edilecek.

Prim hizmet beyannamelerinin verilme süresi ertelendi 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinin/aylık prim ve hizmet belgelerinin verilme süresinin ertelendiği duyuruldu. Elazığ’da ertelenen iller arasında yer aldı. 

SGK'dan EYT başvurusu uyarısı!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yasa düzenlemesi dün Meclis'ten geçti. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) EYT'liler için uyarıda bulundu. SGK, başvurular için Resmi Gazete'yi işaret etti. İşte detaylar.

Flaş karar duyuruldu! 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen illerde işveren ve emeklilerin hak ve alacakları üzerindeki haciz işlemlerini kaldırdı.

SGK mücbir sebep hali kapsamında Elazığ’da uygulanacak süreci açıkladı 

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, Mücbir Sebep Hali kapsamına alınan Elazığ’daki prim borçlarının ödenme süreleri ile ilgili açıklama yaptı. 

SGK'dan emeklilik belgeleri için önemli duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kamu görevlilerinin emeklilik belgelerini Hizmet Takip Programı (HİTAP) üzerinden göndermesi gerektiğini bildirdi.

Erman, merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu 

Elazığ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Sıtkı Erman, EYT başta olmak üzere merak edilen konularla ilgili açıklamalarda bulundu. 

SGK İl Müdür Tuncer, Koronavirüs Genelgelerini Açıkladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Elazığ İl Müdürü Ayhan Tuncer, Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında SGK tarafından alınan tedbirler ve genelgeleri açıkladı.

SGK İş ve İşlemleri İnternet Üzerinden Yapılacak

Elazığ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Tuncer, Yeni Tip Koronavirüs’e (Kovid-19) karşı alınan tedbirler kapsamında vatandaşların evlerinden çıkmadan Sosyal Güvenlik ile ilgili 100’ün üzerindeki iş ve işlemlerini kuruma hiç uğramadan online olarak internet üzerinden yapabileceklerini açıkladı.

SGK'ya 400 personel alınacak

Sosyal Güvenlik Kurumu, taşra teşkilatlarında istihdam etmek üzere 400 sosyal güvenlik denetmen yardımcısı alacak.