Su Altı Haberleri

Su Altı Haberleri

Elazığ'da baraj gölünde kaybolan şahsın cansız bedeni sudan çıkarıldı

Elazığ'da Keban Barajı'nda tekneyle birlikte suya gömülen ve bugün su altı arama cihazı ROW ile yeri tespit edilen şahsın cansız bedeni, dalgıçlar tarafından sudan çıkartıldı.

Elazığ'da baraj gölünde kaybolan şahıs 4 gündür aranıyor

Elazığ'da Keban Barajı'nda tekneyle birlikte suya gömülen şahsı arama çalışmaları 4'üncü gününde su altında ve üzerinde sürüyor.

Elazığ'da tekneyle birlikte suda kaybolan şahıs 'ROW' ile aranıyor

Elazığ'da Keban Barajında tekneyle birlikte suya gömülen şahsı arama çalışmaları sürüyor. Derinliğin yer yer 70 metreyi bulmasından dolayı arama çalışmalarının bölgeye gönderilen su altı arama cihazı 'ROW' ile yapıldığı öğrenildi.

Elazığ'da dereler taştı, su altında kalan tarım arazileri zarar gördü

Elazığ'da etkili olan yağış sonrasında dereler taştı, su altında kalan ekili tarım arazileri zarar gördü.

Elazığ'da lise öğrencisi havada, karada ve su altında cisim tespiti yapabilen radar geliştirdi

Elazığ'da 10'uncu sınıf öğrencisi 250 lira bütçe ile askeri, denizcilik ve havacılık alanında kullanılabilecek radar geliştirdi.

Risk alarak baraj sahasını eken çiftçileri 'Yağış' endişesi sardı

Elazığ'da kuraklık nedeni ile suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasında tarım yapan çiftçiler, yaşanan yağışlara bir yandan sevinirken diğer yandan ise endişeli. Her sene risk alarak tarım yaptıklarını dile getiren çiftçiler, baraj debisinin yükselmesiyle mahsulün su altında kalacağını söyledi.

Yıkım çalışmasında su borusu patladı, mahalle su altında kaldı!

Elazığ merkez İzzetpaşa Mahallesinde ağır hasarlı binanın yıkımını esnasında yolun çökmesi sonucu mahallenin su ihtiyacını karşılayan boru kırıldı. Olayın ardından mahalle bir anda suya gömüldü. 

Üniversite öğrencileri insansız su altı aracı tasarladı

Kocaeli’de bir araya gelen 12 üniversite öğrencisi, tasarladıkları insansız su altı aracını geliştirerek su altı arama kurtarma ve savunma sanayisinde kullanılmasını hedefliyor.

Kanalda kaybolan 17 yaşındaki genci arama çalışmaları devam ediyor

Antalya'da yeğeniyle birlikte serinlemek için girdiği kanalda gözlerden kaybolan 17 yaşındaki genci arama çalışmaları 3'üncü gününde de devam etti. Sabah erken saatlerde karadan ve su altından başlayan çalışmalarda, akşam saatlerine kadar gencin izine henüz rastlanılmadı.

Murat Nehrinde su çekildi, 6 ay önceki görüntüden eser kalmadı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nü besleyen Murat Nehri Havzasında su 1,5 kilometre çekilirken, 6 ay önce su altında kalan ağıl ile birlikte bölgede ortaya çıktı. Araçların rahatlıkla gittiği, göçerlerin dönüş yolu olarak kullandığı nehir kenarındaki bir köyler için oluşturan tehlike de ortadan kaldı.

Su seviyesi yükseldi,batık şehrin surları su altında kaldı

Doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölü su seviyesi yükselmesiyle birlikte mavi bir görüntüye kavuşurken, bu yıl yağışın fazla olmasıyla birlikte batık şehrin kalıntıları su altında kaldı, daha önce görünen 1,5 kilometrelik kale surları da görünmez oldu. 

Su seviyesi yükseldi,batık şehrin surları su altında kaldı

Doğunun gizli denizi olarak bilinen Hazar Gölü su seviyesi yükselmesiyle birlikte mavi bir görüntüye kavuşurken, bu yıl yağışın fazla olmasıyla birlikte batık şehrin kalıntıları su altında kaldı, daha önce görünen 1,5 kilometrelik kale surları da görünmez oldu.

Elazığ'da şiddetli yağış sele neden oldu

Elazığ'da kuvvetli sağanak yarım saat etkili oldu, kent merkezi dahil bir çok yer su altında kaldı.

Baraj kapağı açıldı, bir araç, 1 tesis ve yollar su altında kaldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nün açılan savaklardan bugün itibariyle saniyede 3 bin 300 metreküp su tahliye yapılması nedeniyle bir araç, bir balık üretim tesisi ile bazı yollar su altında kaldı, birkaç balık kafesi de zarar gördü.

Kar eridikçe baraj doldu, içme suyu kuyuları su altında kaldı

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nün havzasında yer alan Murat Nehri'nde yağış ve kar sularının su seviyesini yükseltmesi nedeniyle hem bazı ekili araziler, hem de kentte içme suyu veren 70 kuyudan 18'i sular altında kaldı. Keban Baraj Gölünde 5 gündür açılan savak kapakları ile su tahliyesi yapılırken, belediye ekipleri de yeni su kuyuları ile su kesintisini kısa sürede çözmek için çalışma yapıyor.

Belediyeden Su Kesintisiyle İlgili Önemli Uyarı

Keban Barajı gölünde su seviyesinin yükselmesi sebebiyle Elazığ Belediyesine ait su kuyularının su altında kalmasından dolayı şehir genelinde kısmi su kesintileri yaşanacak.

Kovancılar'da yağış, ekinlere zarar verdi

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde kuvvetli yağış sonrası bazı tarlalar su altında kalırken, ekinlerde kısmen zarar gördü.

Kuvvetli yağışla, karayolu ve tarla su altında kaldı

Elazığ’da dün geceden itibaren etkili olan yağış sonrası karayolunun bir kısmı ile tarla su altında kaldı.