Su Ürünleri Haberleri

Su Ürünleri Haberleri

Elazığ'da kaçak avlanan 84 kişiye 350 bin lira ceza

Elazığ'da 1 Temmuz 2022 tarihinde sonra eren Su Ürünleri Avlanma Yasağı döneminde kurallara aykırı hareket eden 84 kişiye yaklaşık 350 bin lira para cezası uygulandı.

Elazığ'da 'Limnolojik Etüt ve Avlanabilir Stok Tespiti' programı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü uzman personel tarafından 'Limnolojik Etüt ve Avlanabilir Stok Tespiti' konulu hizmet içi eğitim programı düzenlendi.

Elazığ'da kaçak avcılara operasyon

Elazığ'da su ürünleri av yasağı nedeniyle yapılan denetim çok sayıda olta ele geçirilirken, oltaya takılan balıklar ise kurtarılarak tekrar suya bırakıldı.

Su ürünleri av yasağı başlıyor

Elazığ geneli tüm iç sularda 3 ay boyunca sürecek olan su ürünleri av yasağı yarın başlıyor.

Gençler, Elazığlı Tarım Bakan Yardımcılarına Seslendi

Elazığ’da atama bekleyen Su Ürünleri Mühendisleri, Tarım ve Orman Bakan Yardımcıları, Elazığlı hemşehrilerimiz M. Hadi Tunç ve Ayşe Ayşin Işıkgece’ye seslenerek yıllar süren üniversite eğitimlerine rağmen iş bulamadıklarını belirterek biran önce atama beklediklerini söyledi.

Avlanma yasağı sona erdi

Elazığ'da Keban, Karakaya, Özlüce, Kalecik, Beyhan, Kralkızı Baraj Gölleri ile Sivrice Hazar Gölü ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda, 2021 Yılı Su Ürünleri Avlanma Yasağı 01 Temmuz 2021 tarihinde sona erdi.

Keban Barajı Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonu, devredildi

Keban Barajı Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonu, İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne devredildi.

Türkiye'nin yarım adası Elazığ'da, kaçak ava sıkı takip

68 bin hektarlık su yüzeyine sahip 3 tarafı baraj ve havzalarıyla çevrili olan Türkiye'nin yarım adası ili konumunda bulunan Elazığ'da, ekipler su ürünleri avlanma yasağı başlamasıyla kaçak avcılara fırsat vermemek için yoğun denetim yapmaya başladı.

Su ürünleri av yasağı başladı, tekneler karaya çekildi

3 tarafı suyla çevrili Elazığ'da bugün itibariyle av yasağı başladı, ekipler uyarılarda bulunarak teknelerin karaya çekilmesini sağladı.

Van Gölü İnci Kefali Stoğunun İzlenmesi projesi

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Van Gölü İnci Kefali Stoğunun İzlenmesi' projesi kapsamında geniş kapsamlı hidroakustik sörvey çalışması gerçekleştirildiği bildirildi

Baraj Gölleri Balıklandırılıyor

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü Keban Barajı Su Ürünleri Balık Üretim İstasyonlarında 2020 yılı yavru balık üretim hasat dönemi başladı. 

Elazığ'da Su Ürünleri Av Yasağı Sona Erdi

Elazığ sınırları içerisinde yer alan Keban, Karakaya, Özlüce, Kalecik Baraj Gölleri ile Hazar Gölü ve bunlara bağlantılı tüm akarsularda uygulanan Su Ürünleri Avlanma Yasağı 1 Temmuz 2020 tarihi itibariyle sona erdi.

Araştırma Çalışmaları Başladı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programına sunulan ve kabul edilen “Hazar Gölü Mikroplastik Kirliliğinin Belirlenmesi” projesinin arazi çalışmaları başladı.

Su Ürünleri Av Yasağı Başladı

Elazığ sınırları içerisinde yer alan Keban, Karakaya, Özlüce, Karakoçan Kalecik, Beyhan, Kralkızı baraj gölü, Sivrice Hazar gölü ve bunlarla bağlantılı tüm akarsularda su ürünleri av yasağı başladı.

Özbay, kurum müdürlüğüne asaleten atandı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü'nde 3.5 yıldır müdür vekili olarak görev yapan Özkan Özbay, kurum müdürlüğüne asaleten atandı. 

Elazığ'da 'Su Ürünleri' sektörü saha ziyaretleri

Elazığ'da Fırat Kalkınma Ajansı ve JETRO işbirliğiyle su ürünleri üreten firmalar gezilerek sorunlarını dinledi.

Cip Barajına 50 bin Sazan yavrusu bırakıldı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Cip Barajına 50 bin Sazan yavrusu bırakarak 2019 Yılı Balıklandırma Sezonunu kapattı.

Elazığ'da su ürünleri istişare toplantısı

Elazığ'da akademisyenler ve yetiştiricilerin yer aldığı su ürünleri istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Sezon açıldı, tezgahlar balıklarla renklendi

İç sularda su ürünleri av yasağının kalkmasıyla açılan balık sezonu ile tezgahlar birbirinden farklı göl balıklarıyla renklendi.

Bölgenin en büyük AR-GE tesisinde, balıklar üretime alınıyor

Küresel ısınmadan kaynaklanan soğuk sularda azalma meydana gelmesinden dolayı ılık su balıkları Doğu ve Güneydoğu'nun kamusal alanda en büyüğü olan Elazığ Su ürünleri Araştırma Enstitüsü Ar-Ge ve Üretim Biriminde kültüre (üretime) alınıyor.

Fırat'ın Saklı Cenneti Ağın'da Kerevit Yolculuğu Projesi'nde imzalar atıldı

Elazığ TSO, Elazığ TSO Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, Ağın Belediyesi, Ağın İlçe Tarım Müdürlüğü ve Elazığ Su Ürünleri Enstitüsü arasında protokol imzalandı.

Akıntıya karşı göçü görüntülenmişti, çoğalması için özel çalışma yapılıyor

Elazığ'da akıntıya karşı göç ederken görüntülenen ve dikkatleri çeken Siraz balığı için Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Ar-Ge ve Üretim Biriminde, kültüre alma ve balıklandırma çalışması yapıldığı bildirildi.

Kaçak avda kullanılan bin metre ağ ile 400 kilo balık ele geçirildi

Elazığ’da su ürünleri av yasağı kapsamında çalışma yapan ekipler kaçak olarak suya atılan bin metre ağ ile 400 kilogram balık ele geçirdi.

Elazığ'da su ürünleri av yasağı denetimi

Su ürünlerinin av yasağı başlaması nedeniyle Elazığ’da denetim gerçekleştirildi.