Suriye Haberleri

Suriye Haberleri

Türkiye'de kaç Suriyeli var?

Göç İdaresi Başkanlığı, "Türkiye'de 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı olduğu" iddiasının gerçek dışı olduğunu ve hiçbir dayanağının bulunmadığını bildirdi.

Eryılmaz: Muhacirler ötekimiz değil, kardeşlerimizdir

İnsan ve Değer Hareketi Elazığ sözcüsü Ersin Eryılmaz son günlerde Suriyelilerle yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulunarak olayların büyük bir risk potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Ertan: Gereğinden fazla merhamet vatana ihanettir

Büyük Birlik Partisi Elazığ İl Başkanı Ömer Ertan Suriye’de Türk vatandaşlara ve araçlara yapılan saldırıya ilişkin açıklama yaparak kınadığını dile getirdi.

Bahçeli: Bütün terör kampları havadan ve karadan ateş altına alınmalıdır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör devleti kurmak için faal halde bulunanlara müsaade edilmeyecektir. Bu uğurda her şey göze alınmıştır. Bütün terör kampları havadan ve karadan ateş altına alınmalıdır. Hangi ülke karşımıza çıkarsa çıksın aynı kararlı muamele onlara da gösterilmelidir." ifadesini kullandı.

Elazığ’da kaç Suriyeli yaşıyor? 

Mülteciler Derneği 2023 Kasım ayının göçmen raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre Elazığ’da 11 bin 525 göçmen yaşıyor. 

Meteoroloji Elazığ’ı uyardı! 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ çevrelerinde kuvvetli rüzgar ve toz taşımımı uyarısı yaptı. Meteorolojinin uyarısında, “Suriye kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir” ifadesi yer aldı. 

Gurur ve hüzün bir arada: Komandolar Suriye'ye uğurlandı

Suriye Görev Gücü'nde yer alacak Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli komandolar, dualar eşliğinde Suriye'ye uğurlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık: 'PKK ve türevlerine karşı Türkiye'nin kayıtsız kalması beklenemez'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ülkemize, güvenlik güçlerimize ve sivillere terör saldırıları gerçekleştiren, bölücü gündemiyle Suriye'nin toprak bütünlüğünü tehdit eden PKK ve türevlerine karşı Türkiye'nin kayıtsız kalması beklenemez' dedi.

Başkan Çadırcı Suriyeli ailelerle iftarda bir araya geliyor

Elazığ'ın Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, beldede ikamet eden Suriyeli ailelerle iftarda bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinliyor.

Şehit oğlunun fotoğrafını yapmak için rölyef sanatına başladı

Suriye'nin İdlib kentinde 2 yıl önce teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan teğmen Canbert Tatar'ın annesi Suna Tatar, Halk Eğitim Merkezi kursuna gelerek oğlunun fotoğraflarını rölyef baskı yapmaya başladı.

Fethi Sekin'in şehit olduğu saldırıda kullanılan bomba ve mühimmatları temin eden terörist yakalandı

İzmir Adliyesine yönelik 5 Ocak 2017'de terör örgütü PKK/KCK mensuplarınca düzenlenen, polis memuru Fethi Sekin ile adliye personeli Musa Can'ın şehit olduğu saldırıda kullanılan bomba ve tüfek fişeklerini temin ettiği belirlenen Suriye uyruklu terörist düzenlenen operasyonla yakalandı. Ağabeyinin şehit olduğu saldırıda bomba ve mühimmat temin eden teröristin yakalandığı haberini Fethi Sekin'in kardeşi Fikriye Sekin, Arka plandaki kişilerin de yakalandığını bugün haberlerde öğrendim, bu bizi daha da rahatlattı. Türkiye'nin bu tarz terör olaylarına idam getirilmesini istiyorum' dedi.

Afrin'den dönen kahraman JÖH'çüler vatanlarına ve sevdiklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı

Barış Pınarı Harekatı kapsamında 10 Mart 2020'de Elazığ'dan Suriye'nin Afrin bölgesine uğurlanan ve görevlerini başarıyla tamamlayarak taburlarına dönen 200'den fazla Jandarma Özel Harekat (JÖH) mensubu, vatanlarına ve sevdiklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Suriye'den yurda dönen komandolar, aileleriyle buluştu duygusal anlar yaşandı

Elazığ Jandarma Komando Tabur Komutanlığında görevli kahraman komandolar, 6 ay önce Zeytin dalı Harekatı'na destek vermek için gittikleri Suriye'den döndü. Komandoların aile ve çocuklarıyla uzun bir aradan sonra buluşması duygusal anlara sahne oldu.

JÖH timleri Suriye'ye uğurlandı

Elazığ'da Jandarma Özel Harekat Timleri, (JÖH) Barış Pınarı Harekatı'nda görev almak için bugün aileleri ile vedalaşıp Suriye'ye hareket etti, o anlarda ise duygusal anlar yaşandı.

Sınır ötesi tezkereler Mecliste

Irak, Suriye, Orta Afrika ve Lübnan'da görev yapan Türk askerlerinin görev sürelerini uzatan tezkereler TBMM'ye sunuldu.

Afrin'de bomba yüklü araç patladı

Suriye'nin Afrin ilçesinde bir araca yerleştirilen bomba patlatıldı. Olayda en az 2 sivil yaralandı.

Resulayn’da bomba yüklü araçla saldırı: 7 ölü, 14 yaralı

Suriye'nin Resulayn kentinde bomba yüklü araçla yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı.

Siirt’te aracın çarptığı çocuk hayatını kaybetti

Siirt'te aracın çarptığı Suriye uyruklu 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti.

Halep kırsalında bombalı yüklü araç patladı: 2 ölü

Suriye'nin Halep kırsalında bulunan Ghandoura köyünde bombalı yüklü aracın patlaması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Suriye’ye düzenlenen hava saldırısında 2 asker öldü, 7 asker yaralandı

İsrail tarafından Suriye'ye düzenlenen hava saldırısında 2 asker hayatını kaybetti, 7 asker yaralandı.

Esad güçlerinden İdlib’e topçu saldırısı: 7 yaralı

Suriye'nin İdlib kentine Esad rejimine bağlı güçler tarafından yapılan topçu saldırısında 7 sivil yaralandı.

Suriye meselesinin çözümünde Türkiye masada olmalıdır

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Suriye meselesinin çözümünde Türkiye'nin rolüne ilişkin, 'Türkiye, merkezi konumdadır. Türkiye, Suriye veya Irak'ın komşusu. 2014'te DEAŞ’ın Suriye'de ortaya çıkmasıyla Irak'a ne olduğuna bakın. Bu çatışmanın çözümünde, Türkiye masada olmalıdır' dedi.

Esad rejimi İdlib’de sivilleri vurdu: 2 ölü, 4 yaralı

Esad rejimine bağlı milislerin İdlib'de sivillere yönelik gerçekleştirdiği topçu saldırısı sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

İdlib’de çocukların oynadığı EYP patladı: 3 ölü

Suriye'nin İdlib'e bağlı Salqin kasabasında çocukların oyuncak sandığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 çocuk hayatının kaybetti, 2 sivil de yaralandı.

Rus savaş uçaklarından İdlib'e hava saldırısı

Suriye'de Rus uçakları, İdlib'in kuzeyindeki Harbenoş kasabasında mülteci kampı yakınlarına hava saldırısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İnşallah yarınlar bugünlerden daha güzel olacak”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tartışmaları kendi mecrasından çıkartıp ülkenin ve milletin kutlu yürüyüşünün önünde bir takoz haline getirmeye kalkanlara göz yumamayacaklarını belirterek 'Kendi ajandalarını kendi zihin dünyalarındaki hesaplaşmaları bizim üzerimizden görmeye kalkanları ise hiç kusura bakmasınlar asla izin vermeyeceğiz' dedi.

Muğla’daki minibüs kazasında ölü sayısı ikiye çıktı

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde işçileri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu 1 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 16 kişi yaralanmıştı. Hastaneye kaldırılan Suriye uyruklu bir kişide hastanede hayatını kaybetti.

MSB'den Bahreyn Dışişleri Bakanlığı'na cevap!

Milli Savunma Bakanlığı, Bahreyn Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmadığını belirterek, 'Bölgesel barış, istikrar ve güvenlik darbecilerin değil, hukuk ve meşruiyetin yanında yer alınarak savunulabilir' açıklamasında bulundu.

Yer Tartışması Bıçaklı Kavgaya Dönüştü: 3 Yaralı

Son dakika bilgisine göre, Suriye uyruklu bir grup, Elazığ Kapalı çarşı mevkiinde tezgah açan seyyar satıcılara bıçakla saldırdı. Olayda, 3 kişi yaralandı.

Şehitler İçin Mevlit Okutuldu

27 Mayıs 2020 tarihinde Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen yol kontrol devriyesi sırasında meydana gelen patlama sonucu şehitlik makamına yükselen Piyade Teğmen Canbert Tatar için memleketi Elazığ'da Mevlid-i Şerif okutuldu.