Suriyeli Haberleri

Suriyeli Haberleri

Türkiye'de kaç Suriyeli var?

Göç İdaresi Başkanlığı, "Türkiye'de 7 milyon Suriyeli ve 13 milyon yabancı olduğu" iddiasının gerçek dışı olduğunu ve hiçbir dayanağının bulunmadığını bildirdi.

Eryılmaz: Muhacirler ötekimiz değil, kardeşlerimizdir

İnsan ve Değer Hareketi Elazığ sözcüsü Ersin Eryılmaz son günlerde Suriyelilerle yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklamalarda bulunarak olayların büyük bir risk potansiyeline sahip olduğunu söyledi.

Elazığ’da kaç Suriyeli yaşıyor? 

Mülteciler Derneği 2023 Kasım ayının göçmen raporunu yayımladı. Yayımlanan rapora göre Elazığ’da 11 bin 525 göçmen yaşıyor. 

Başkan Çadırcı Suriyeli ailelerle iftarda bir araya geliyor

Elazığ'ın Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı, beldede ikamet eden Suriyeli ailelerle iftarda bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinliyor.

Türkiye 190 ülkeden 5 milyon insana ev sahipliği yapıyor

190 farklı milletten yaklaşık 5 milyon insana ev sahipliği yaptıklarını belirten Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Daire Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Uyum sabır isteyen bir yolculuk. Uyum konusunda izlemiş olduğumuz strateji sabır ve akıl. 3 milyon 600 bin Suriyeli misafirimizle Suriye'de tansiyonun düştüğü ve güvenliğin düzeldiği zamana kadar birlikte yaşayacağız dedi.

Halk Sağlığı Genel Müdürü Kara, 'Dünyaya örnek olmaya devam ediyoruz'

Ülkeye göçle gelenlere belli bir standartta hizmet vererek dünyaya da örnek olmaya devam ettiklerini belirten Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, Sağlık Bakanlığınca uygulanan SIHHAT projesi geçici koruma altındaki Suriyelilere yönelik birinci ve ikinci basamak sağlık hizmetlerinin geliştirilmesi amacıyla 2 yıldan fazla süredir yürütülmektedir 'dedi.

Suriyeli ailelere 'Davranış Eğitimi'

Suriye'deki savaş ortamından kaçıp Elazığ'da yaşamaya başlayan ailelere 'Davranış Eğitimi' verildi.

Yakaladığı yılana elini ısırttı

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde Suriyeli çobanın dağda bulduğu yılanla oynaması, görenlerin yüreklerini ağızlarına getirdi.

Elazığ'da Suriyeli gerginliği

Elazığ'da Suriyeli mültecilerle vatandaşlar arasında kavga çıktı. Gergin anların yaşandığı olaya emniyet güçleri müdahale etti.

Adıyaman'da 16 yaşındaki gencin sır ölümü

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde kardeşleri ile birlikte kalan 16 yaşındaki Suriyeli Taha El Hamut, evinde ölü bulundu.