Sürsürü Mahallesi Haberleri

Sürsürü Mahallesi Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Dr. İsrafil Kışla ve Elazığ İl Müftüsü İrfan Üstündağ ile birlikte, Elazığ Belediyesi tarafından Sürsürü Mahallesi’nde hayata geçirilen ve 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacak olan Kur’an Kursunda incelemelerde bulundu.

SÜRSÜRÜ MAHALLESİ’NDE İNŞA EDİLEN KUR’AN KURSU, YENİ DÖNEMDE HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

Elazığ Belediyesi tarafından Sürsürü Mahallesi’nde inşa çalışmaları devam eden Kur’an kursunun, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılında öğrenci alımı gerçekleştirerek hizmet vermeye başlaması planlanıyor.

Başkan Kurnaz’dan, Başkan Şerifoğulları’na teşekkür 

Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Turan Kurnaz girişimleri sonucunda Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın destekleri ile Sürsürü Mahallesi’nde bulunan Diyanet Eğitim Merkezi’nin birliklerine tahsis edildiğini duyurdu. 

Eski sevgilisinin evini benzin döküp ateşe verdi

Elazığ'da bir şahıs eski sevgilisin evini benzin döküp ateşe verdi. Uykundan uyanan evdeki 1'i çocuk 3 kişi, balkondan atlayarak kurtuldu.

Dilek Sitesi Çevresinde Yoğun Çalışma

Elazığ depreminde yıkılan ve vatandaşlarımızın hayatını kaybettiği Sürsürü Mahallesi’ndeki Dilek Sitesi’nde depremin yaraları sarılıyor.

Tarihi Konağın Tescili İçin Yapılan Başvuru Kabul Edildi

Elazığ merkez Sürsüsü Mahallesinde bulunan 100 yıllık tarihi kerpiç- ahşap konağın koruma altına alınması için yapılan başvurunun kabul edildiği bildirildi.

Belediye Sürsürü'de Şuyulandırma Yaptı

Elazığ Belediyesi, Sürsürü Mahallesinde bazı parsel ve taşınmazların bulunduğu imar adalarında şuyulandırma yaptı.

Elazığ'da bir site karantinaya alındı

Elazığ'da bir site, tedbir amaçlı karantinaya alındı.

Sürsürü'de 745 konut yapılacak

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Sürsürü Mahallesinde kentsel dönüşüm alanı ilan edilen 17 hektarlık alanda kentsel dönüşümün çalışması gerçekleştirilecek.'dedi.

Depremde yıkılan binaların yerine yapılacak konutların görselleri paylaşıldı

Elazığ'da meydana 6.8'lik depremde yıkılan ve 28 can kaybının olduğu Mustafapaşa ile Sürsürü Mahallesi'nde yerinde yapılacak konutların görselleri paylaşıldı.

Elazığ'da depremle çöken binalarda enkaz kaldırma çalışmaları

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde Mustafapaşa ve Sürsürü Mahallesinde bir çok kişinin hayatını kaybettiği binaların enkaz kaldırma çalışması sürüyor.

Depremin beklemeye gelmeyeceğinin en büyük kanıtı oldular

Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde saniyelerin bile ne kadar önemli olduğunun en büyük kanıtı Kaplan ailesi oldu. Sürsürü Mahallesindeki Dilek apartmanında oturan Kaplan ailesi, enkazın altında kalmaktan saniyelerle kurtuldu. Faruk Kaplan, lavaboda olan annesini beklemeyip kızı ve eşini dışarı çıkartıp hayatlarını kurtardı. Lavaboya giden 80 yaşındaki Türkan Kaplan ise enkazın altında kalarak hayatını kaybetti. Ekiplerin yaklaşık 65 saatlik çalışmasıyla dün cansız bedenine ulaşılan Türkan Kaplan, enkazın altından çıkartılan son kişi oldu.

10 kişinin hayatını kaybettiği Dilek apartmanında enkaz çalışması

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından Sürsürü Mahallesi'nde 10 kişinin hayatını kaybettiği Dilek apartmanında enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Ekiplerin çalışması havadan drone ile görüntülendi.

Enkazında sağ olarak çıkan Şahin ailesi: 'Binada daha önceki depremlerde çatlaklar oluştu'

Elazığ depreminde Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan Dilek apartmanının enkazında sağ olarak çıkan Şahin ailesi, binada daha önceki depremlerde çatlaklar oluştuğunu kentsel dönüşüm için kendi aralarında anlaşamadıklarını iddia etti.

Enkaz altında 18 aylık bebeğini emzirdi

Elazığ depreminde Sürsürü Mahallesinde yıkılan Dilek apartmanının enkazında 18 aylık kumsal bebeği annesi emzirerek hayatta tutmaya çalıştı.

Elini tutamadığı için oğlu ölen baba kızının elini bırakmadı

Elazığ'da yaşanan depremde Sürsürü Mahallesinde çöken binanın enkazında cansız bedenlerine ulaşılan anne ile 12 yaşındaki oğlunun cenazeleri, defnedilmek üzere morgdan alındı. Acılı baba Turgut Elidar, depremden sağ kurtulan kızı Gizem'e sıkıca sarılırken, dede Adil Elidar ise gelini ve torununun arkasından gözyaşları döktü.

Elazığ'da Sürsürü Mahallesi'ndeki enkazdan 3 ceset çıkarıldı

Elazığ'da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binadaki arama kurtarma çalışmalarında bugün 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Elazığ'da süren enkaz çalışmaları havadan görüntülendi

Elazığ'da yaşanan 6.8 şiddetindeki depremin ardından Sürsürü Mahallesi'nde yıkılan binadaki arama kurtarma çalışmaları 24 saat aralıksız devam ediyor. Ekiplerin enkaz alanında çalışmaları sürerken bölge havadan görüntülendi.

Enkaz alanı havadan görüntülendi

Elazığ'da merkeze bağlı Sürsürü Mahallesi'nde deprem nedeniyle çöken 4 katlı binada arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalar drone ile havadan görüntülendi.

Şerifoğulları: “Siyaseti de Hizmeti de Vatandaşlarımızla Birlikte Yapıyoruz”

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Sürsürü Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi.