Taksi Haberleri

Taksi Haberleri

Özel iletişim vergisine rekor zam!

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ ile 1 Ocak 2024 tarihi itibarıyla geçerli olacak Özel İletişim Vergisi 260 TL'den 400 TL'ye yükseltildi. Ücret, arzu edilmesi halinde 12 ay halinde fatura taksitlerine yansıtılabilecek.

Bunu yapmayan araç satamayacak

Ek motorlu taşıtlar vergisi ve emlak vergisinin 2. taksitini ödemek için son ödeme için 3 gün kaldı. Vergisini ödemeyen vatandaşlar araçlarının satışını gerçekleştiremeyecek.

Taksimetre ücretlerine zam 

Elazığ’da taksimetre ücretlerine zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte taksimetrelerde kısa mesafe ücreti 60 TL oldu. 

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetimi, enflasyonla mücadelede kredi kartlarıyla harcamaya fren getirebileceğinin sinyalleri verilmişti. Mehmet Şimşek’in bu açıklamaları ardından kredi kartıyla taksitli alışverişlere önlem getirilmesi beklentisi oluştu. BDDK verilerine göre kredi kartı borçlarının yarısı taksitli harcama olarak yapıldı. Perşembe günü açıklanacak Merkez Bankası faiz kararı ile de kredi kartı faiz oranlarının yeniden değişmesi an meselesi…

Elazığ’da Taksimetre Ücretlerine Zam

Elazığ’da taksimetre ücretlerine zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte açılış 20 lira kilometre bazlı 16 lira, indibindi 40 lira, 1 saat bekleme ücreti 36 lira oldu.

Bulut: Borçların 24 ay süre ile faiz alınmaksızın taksitlendirilmesine imkan tanındı 

AK Parti MKYK Üyesi Ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’ın mücbir sebep hali ilan edilmesinin ardından sağlanan destek uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

BDDK duyurdu, kredi kartları için yeni karar!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK'nin depremler nedeniyle attığı adımları paylaştı. Alınan kararlar doğrultusunda kredi kartları için taksitlendirme süreleri, limitler, temassız işlemlere düzenleme getirildi. Ortak ATM'lerden yapılacak işlemlerden ise ücret tahsil edilmeyeceği bildirildi.

Cep telefonu alacaklar dikkat! 

Cep telefonu alımlarında kredi ve taksit sınırı yeniden belirlendi. 12 bin liranın üzerindeki cep telefonları en fazla 3 taksitle alınabilecek.

Araç sahipleri dikkat!

Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ilişkin ilk taksiti ile borç yapılandırmasına ilişkin taksit ödemelerinin 31 Ocak Salı gün sonuna kadar yapılması gerekiyor.

Cep telefonlarına yeni taksit düzenlemesi geldi! 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) cep telefonu alımlarında kullanılan tüketici kredilerinin vade sınırlarında değişikliğe gitti. Vade sınırının belirlenmesinde dikkate alınan 5 bin lira olan tutar 12 bin liraya çıkarıldı.

Araç sahipleri dikkat!

Yılda iki kere ödenmesi gereken Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ilk taksiti Ocak ayında ikincisi ise Temmuz'da ödeniyor. 

Elazığ'da taksici ile kedinin 'Sabah mesaisine geç kaldın' diyaloğu gülümsetti

Elazığ'da bir taksici ile bakımını üstlendiği Duman isimli kedinin arasında geçen 'Duman kalk kalk işe geciktin' muhabbeti gülümsetti.

Vergi Ödemelerinde Son Gün 31 Mayıs

Elazığ Belediyesi, emlak, çevre temizlik ve ilan-reklam vergilerinin ilk taksiti ile 7256 kanun kapsamında yapılandırılan borçların 3. taksit son ödeme süresinin 31 Mayıs 2021 tarihinde sona ereceğini duyurdu.

Elazığ'da 69 suç kaydı olan 4 hırsızlık şüphelisi yakalandı

Elazığ'da hırsızlık ve çeşitli suçlardan 69 kaydı olduğu belirlenen ve 3 iş yerinden hırsızlık yapan 4 şüpheli polisin çalışması sonucu yakalandı. Şüphelilerin hırsızlık sonrasında farklı yerlerden çağırdıkları ticari taksilerle bölgeden uzaklaştığı da ortaya çıktı.

Müziğin ritmine kendini kaptıran taksici gülümsetti

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle sokaklar ve caddeler boş kaldı. Taksicilik yapan Mustafa Yerkazan'ın ise boş sokakta müşteri beklerken müziğin ritmine kendini kaptırarak oynaması gülümsetti.

Ticari taksi ile esrar getiren şüpheli yakalandı

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada ticari taksi ile 1 kilo 600 gram esrar getiren 1 şüpheli yakalandı.

Hatalı basım 50 TL'yi 50 bin TL'ye satışa çıkardı

Elazığ'da taksi şoförlüğü yapan Hasan Kuvat, müşterinin verdiği hatalı basılmış 50 liralık banknotu, koleksiyon değeri olduğu düşüncesiyle 50 bin TL'den satışa çıkardı.

Burdur’da otomobil ile taksi çarpıştı: 8 yaralı

Burdur'da meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaralandı.

Elazığ'da trafik kazası: 3 yaralı

Elazığ'da meydana gelen trafik kazasında 2'si çocuk 3 kişi yaralandı.

Aksa Fırat Elektrik Taksit Kampanyasını Uzattı

Aksa Fırat Elektrik, hizmet verdiği Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli’de Covid-19 salgını döneminde elektrik faturalarını ödeyemeyen aboneleri için daha önce başlattığı taksitli fatura ödeme kampanyasını 31 Temmuz’a kadar uzatma kararı aldı.

Belediye'den Vergi Ödemesi Uyarısı

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ile İlan-Reklam Vergisi ilk taksit ödemeleri, 1 Haziran 2020 Pazartesi günü sona eriyor.

Ticari Taksilere Koronavirüs Önlemi

İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine Koronavirüs Tedbirleri Kapsamında Ticari Taksilerle ilgili yeni bir genelge daha gönderdi. 

Minibüsler ve Taksiler Dezenfekte Edildi

Elazığ'da minibüsler, taksiler ve duraklar, koronavirüs önlemleri kapsamında dezenfekte edildi. 

Belediye'den Emlak ve Çevre Vergisi Uyarısı

Elazığ Belediyesi’nden yapılan açıklamada, emlak ve çevre temizlik vergisine ait ikinci taksit ödemelerinin 2 Aralık Pazartesi günü mesai bitimine kadar yapılması gerektiği hatırlatıldı.

Uyuşturucuyla yakalanan şüpheli tutuklandı

Polisin yaptığı çalışmada taksinin bagajında yoğurt kovalarında kavurma ile zulalanan 4 kilo 250 gram toz esrarla yakalanan şüphelilerden 1'i tutuklandı.

Kavurma arası uyuşturucu polise takıldı

Elazığ polisinin yaptığı çalışmada bir ticari taksinin bagajında yoğurt kovalarında kavurma ile zulalanan 4 kilo 250 gram toz esrar ele geçirildi, 1'i kadın 2 şüpheli gözaltına alındı.

Taksicilerden Barış Pınarı Harekatı'na konvoylu destek

Elazığ'da yaklaşık 150 taksici konvoy oluşturup şehir turu atarak, Barış Pınarı Harekatı'na destek verdi.

Kamyonet ile ticari taksi kafa kafaya çarpıştı: 6 yaralı

Elazığ'da kamyonet ile ticari taksinin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı.