Talebiyle Haberleri

Talebiyle Haberleri

CHP heyetinden grevde olan işçilere destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve beraberindeki heyet, Eti Krom A.Ş'ye ait maden sahalarında 14 gün önce haklarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi başlatan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Milletvekili Erol’dan, Bakan Göktaş’a Soru Önergesi 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM başkanlığına soru önergesi verdi. 

Şeker Fabrikası’nın Rehabilitasyonu 2024 yatırım programına alındı

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in 10 Kasım 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın yazılı olarak cevaplandırması talebiyle vermiş olduğu Elazığ Şeker Fabrikasının kapasite artırımı ve fabrikanın modernizasyonu hususundaki soru önergesi cevaplandırıldı. Bakan Yumaklı imzasıyla verilen cevapta, Elazığ Şeker Fabrikasının 2024 yatırım programında olduğu, risk analizleri ile birlikte, doğalgaz buhar kazanı ve kireç ocağı yapım işi faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi. 

Milletvekili Erol’dan, Bakan Tekin’e soru önergesi 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. 

Erol’dan Bakan Şimşek’e soru önergesi 

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına verdiği önergede, “Elazığ’daki ekonomik kriz nedeniyle KOBİ ve esnaflarımızın kira, stopaj, vergi, elektrik, su, doğalgaz ve iş gücü gibi temel girdi maliyetlerini arttırmıştır. Yüksek maliyet ve düşük kazanç ve ekonomik kriz sonucu esnafımız kepenk kapatmış, bankalara ve toptancılara olan borçlarını ödeyemez hale getirmiştir" ifadelerini kullandı. 

Erol’dan, Bakan Göktaş’a soru önergesi 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. 

Urumiçi katliamının yıldönümünde İHH’dan açıklama

2009 yılında, işçi olarak Urumçi’deki bir fabrikada çalışan iki Doğu Türkistanlı gencin linç edilerek öldürülmesinin ardından bilgi alma talebiyle valilik önünde toplanan kalabalığa ateş açılmasıyla başlayan Urumçi Katliamı’nın yıl dönümünde İHH’dan açıklama yapıldı.

Elazığ Belediyesi’nden açıklama

EBUAŞ bünyesinde özel eğitimle donatılarak ELBÜS’leri kullanmak üzere görevlendirilen sürücüler, 29 Aralık tarihi itibariyle hiçbir hukuki zemine dayanmaksızın EBUAŞ bünyesinden BELPER bünyesine geçme talebiyle iş bırakma yoluna gitmişlerdir.

Londra'da iklim protestoları başladı

İngiltere'nin başkenti Londra'da hükümetin iklim kriziyle mücadele noktasında daha fazla adım atması talebiyle iklim protestosu gerçekleştirildi. Protestoyu belirlenen sürede sonlandırmayan göstericilere polis müdahale etti.

Bakan Soylu:'Kanunumuzda afet bölgesi diye bir kanun yok'

Afet bölgesi ilanı talebiyle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şunu söyleyeyim bizim kanunumuzda afet bölgesi diye bir kanun yok. Afete maruz bölge var. Afet bölgesi denilen bir kavram söz konusu değil. Kanunda böyle bir şey yokken böyle bir talep yokken afet bölgesi ilan edilsin demek biraz siyasi yaklaşımdır dedi. Bakan Soylu, ayrıca 117 milyon lira bağış geldiğini de açıkladı.

Elazığ'dan afet bölgesi ilanı çağrısı

Elazığ TSO'da sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan çalışma kapsamında kentin afet bölgesi ilan edilmesi talebiyle ilgili açıklama yapıldı.

Kesin ihraç talebiyle disiplin kurulana sevk edildi

MHP Palu İl Genel Meclis Üyesi Haşim Karacimşit, kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi. 

Elazığspor, Zeegelaar'e 70 bin 142 Euro ödeyecek

B.Elazığspor'da 2 yıl forma giyen Hollandalı kanat oyuncusu Marvin Zeegelaar'ın 300 bin Euro talebiyle FIFA nezdinde açtığı dava sonuçlandı. Kulübe 70 bin 142 Euro para cezası verildi.