Talimat Haberleri

Talimat Haberleri

TOKİ aidatlarına fahiş zam!

2020 ve 2023 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ilimizde yapılan konutlardan olan Abdullahpaşa Mahallesi’ndeki TOKİ konutları aidatlarına yapılan zamlar vatandaşları isyan noktasına getirdi.

Elazığ Belediyesi muhtarlarla yeni dönemde de önemli faaliyetler gerçekleştirecek

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatları ile Elazığ Belediyesi, şehrin gelişimi noktasında çözümün önemli bir parçası olan muhtarlarla yeni dönemde de önemli faaliyetler gerçekleştirecek.

Işıkver: Madenlilere verilen sözlerin tutulması gerekmektedir

Maden’de afete maruz bölgedeki konutlar ve kamu binaları için yıkım talimatı çıkmasının ardından açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, madenli vatandaşları kaderine terk etmeyeceğini söyledi.

Başkanlık koltuğuna minik Tutar oturdu, talimatını verdi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla koltuğunu Namık Kemal İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi minik Elçin Zeynep Tutar’a bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhtarlıklar yapılandırılsın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de muhtarlarla bir araya geldiği programda, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya talimat vererek muhtarlıkların günümüz şartlarına uygun şekilde yeniden yapılandırılması için çalışmaların hemen gündeme alınmasını istedi.

Merkez Bankası'ndan bankalara talimat! 

TCMB, bankalara uygulama talimatı göndererek TL'yi cazip kılacak yeni, güçlü kararlar aldı. Buna göre, Kur korumalı hesapların TL mevduat sayıldığı komisyon uygulaması sona erdi, TL'ye geçiş ve yenileme oranları belirleyici olacak.

Rekor Zam Yüzleri Güldürdü

Ülke genelinde yaşanan yüksek enflasyon karşısında Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın talimatıyla belediye çalışanlarının maaşlarına yüzde 103,8 oranında zam yapıldı.

Başkan Alan: Sorunu Bakan Kurum’a ilettik 

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle deprem bölgelerinde inşaatları durduran 2 genelge, Elazığ'da sektörü büyük bir sıkıntıya soktu. Yaşanan bu sorunu geçtiğimiz gün Elazığ’a gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a ilettiğini açıklayan Elazığ TSO Başkanı İdris Alan, Bakan Kurum’un sorunun çözümü için gerekli yerlere talimat verdiğini ve konunun takipçisi olacaklarını açıkladı. 

Bakan Murat Kurum, orta hasarlı binalar ile ilgili açıklama yaptı 

24 Ocak 2020 Elazığ depreminde de kafaları karıştıran orta hasarlı binalarla ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan oldukça önemli bir açıklama geldi. Kahramanmaraş merkezli depremden dolayı Elazığ’da şuana kadar 473 binaya orta hasar verilmişti. Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla depremde orta hasar alan binalarda güçlendirme yapılmayacağını söyledi. 

Bağış yapılan para transferlerinden ücret alınmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), deprem bağış hesaplarına yapılan para transferlerinden ücret alınmaması yönünde bankalara talimat gönderildiğini duyurdu.

Erdoğan'dan AK Parti'ye seçim talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarına, "Seçim sürecine girdik. Bizim yoğunlaşacağımız konu artık adaylar olacak. Güçlü isimlerle seçime gideceğiz, hazırlıklara başlayın" talimatı verdi.

Sudan cansız bedeni çıkartılan balıkçı olayında soruşturma başlatıldı

Elazığ'da Karakaya Barajı'nda balık tutmak için ağları gerdirirken dengesini kaybedip düştüğü suda kaybolan Zeynel Abidin İnal, çalışmalar sonrasında 13 metre derinlikte bulunmuştu. Valilikten yapılan açıklamada, olayla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturmaya başlanıldığı bildirildi.

Aksaray Mahallesi Yeni Mesire Alanına Kavuştu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla çimento fabrikasının arkasında bulunan atıl durumdaki çamlık alan, belediye ekiplerinin yoğun çalışmaları neticesinde yepyeni bir mesire alanına dönüştürüldü.

Milletvekili Erol'dan Elazığ'da okul yaptıran İBB'ye teşekkür

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla İBB meclisine sunulan Elazığ’da okul yapma önergesi İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi. 

Elazığ'da kullanılamaz durumdaki çamlık alan, yaşam alanına dönüştürülüyor

Elazığ Belediyesi, Aksaray Mahallesi Şehit Ferhat Bulut Sokağında bulunan ve zamanla kullanılamaz duruma gelen çamlık alanı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın talimatıyla yeni bir yaşam alanına dönüştürüyor.

Aksaray Mahallesi’ne Yeni Yaşam Alanı

Elazığ Belediyesi, Aksaray Mahallesi Şehit Ferhat Bulut Sokağı’nda bulunan ve zamanla kullanılamaz duruma gelen çamlık alanı Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla yeni bir yaşam alanına dönüştürüyor.

Elazığ Belediyespor boks takımı şampiyonaya hazır

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın talimatıyla tekrar aktif hale getirilen Elazığ Belediyespor boks takımı, Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasında mücadele edecek.

Çocuk valilerin gündemi pandemi oldu

Elazığ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Erkaya Yırık'ın koltuğunu devrettiği öğrencilerden biri İl Emniyet Müdürü'nü arayarak denetimleri sıkılaştırma talimatı verdi, başka biri de herkesin maske mesafe ve hijyene dikkat etmesini istedi.

Bakan Kurum: 'Fikirtepe'mize de İstanbul'umuza da yakışacak bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla bakanlık olarak Fikirtepe projesinde uygulamaya geçeceklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Devam eden müteahhitlere 1 ay süre vermek ve inşaatların sürecini izlemek, diğer tarafta devam etmeyen, bugüne kadar başlamamış ama fiilen bir ilerleme gerçekleşmemiş alanlarda da Elazığ'da ne yaptıysak Fikirtepe'mize de İstanbul'umuza da yakışacak bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız dedi.

Hem tedavisi başladı, hem de maaş bağlandı

Elazığ Valisi Erkaya Yırık'ın maske satarken görüp maskelerinin hepsini satın aldığı ve ilgilenilmesi için talimat verdiği parkinson hastası Veysel Keke'nin hem tedavisine başlandı hem de engelli maaşı bağlandı.

Vali, engelli şahsın tüm maskelerini satın aldı

Elazığ'da korana virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında denetimlere katılan Vali Erkaya Yırık, cadde üzerinde maske satan engelli bir vatandaşın maskelerini satın alıp, rahatsızlığı ile ilgili bilgileri aldıktan sonra ilgilenilmesi için talimat verdi.

Hazar Gölü İlbank Sosyal Tesisleri Yenilendi

Elazığ Valiliğinin talimatıyla İl Özel İdaresi mülkiyetine kazandırılan İller Bankası Sosyal tesislerinde bakım ve yenilenme çalışmaları tamamlandı.  

Libya Başbakanı Serrac’dan ateşkes talimatı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanı Fayiz es-Serrac, tüm askeri güçlerine Libya topraklarında askeri operasyonların derhal durdurulması talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tedavisini üstlendiği Taha: Ayasofya'da namaz kılmak istiyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tedavi edilmek üzere Elazığ'dan İstanbul'a getirilen 6 yaşındaki Taha Sis, çektiği video ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kurban Bayramını kutlarken, ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii Şerif-i'nde namaz kılmak istediğini ifade etti.

AK Parti Elazığ İl Teşkilatı Türkiye İkincisi Oldu

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından başlatılan yeni üye seferberliği çalışmaları kapsamında Elazığ İl Teşkilatı yapmış olduğu üye çalışmalarında Türkiye ikincisi oldu.

'Afetzedelerimizin Hizmetindeyiz' bürosu kuruldu

Elazığ Valisi Vali Erkaya Yırık'ın talimatıyla depremzedelerin taleplerinin hızlıca çözülmesi için 'Afetzedelerimizin Hizmetindeyiz' bürosu kuruldu.

Bakan Pakdemirli, il Müdürlerine Talimat Verdi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 81 İl Müdürü ile 2. Telekonferans Toplantısını gerçekleştirdi.

Harput Öğrenci Yurdu Sağlık Çalışanlarına Tahsis Edildi

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla  Fırat Üniversitesi yerleşkesi içeresinde bulunan Harput Öğrenci yurdu sağlık çalışanlarına tahsis edildi. 

Elazığ Belediyesi’nden Alışveriş Hizmeti

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın talimatıyla ihtiyaçlarını giderecek kimsesi olmayan 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşlar ile kronik hastaların evlerinden çıkmamaları için market, eczane ve fırın alışverişleri belediye ekiplerince yapılıyor.

F.Ü Hastanesinde Pandemi Acil Polikliniği Açıldı

Fırat Üniversitesi Hastanesinde Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ'ın talimatlarıyla Coronavirüs Önlemleri kapsamında Pandemi Acil Polikliniği açılarak, hizmet vermeye başladı.