Tarih Haberleri

Tarih Haberleri

Hac kayıt işlemleri uzatıldı

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında yapılmıştı. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine bu süre uzatıldı.

Erol’dan, eğitimde tasarrufa sert tepki!

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik, 1 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre, Elazığ’ın uzak köylerinde yaşayan lise öğrencileri için uygulanan taşımalı eğitim hizmeti sona erdirildi. Bu karar, özellikle kırsal bölgelerdeki aileler ve öğrenciler için büyük bir endişe kaynağı oldu.

İl Halk Kütüphanesi’nin kapanış saati uzatıldı

İl Halk Kütüphanesi’nin kapanış saati 23.00’e kadar uzatıldı. Karar 16 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacak.

4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı yapılacak

Elazığ Süt Üreticileri Birliği ve Elazığ Belediyesi İşbirliğinde ortaklaşa düzenlenecek 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, fuarın Elâzığ ve bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirterek fuara tüm Elâzığ halkını ve sektör temsilcilerini davet etti.

Karaçorlu: Çanakkale’de yaşanan trajedi bugün Gazze’de yaşanıyor

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte, Şuurlu Öğretmenler Derneği Elazığ Şube Başkanı Habib Karaçorlu bir açıklama yaptı. Öğrencilerin tarih bilinciyle yetiştirilmesinin önemine dikkat çeken Karaçorlu bu bilinçle geleceğe daha güçlü adımlar atılacağını vurguladı.

Başkan Öztürk: Ulukale şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Elçemder (Elazığ Çemişgezekliler Derneği) Başkanı Gürkan Öztürk 9 Eylül 1994 tarihinde Çemişgezek’in Ulukale Köyüne terör örgütü tarafından yapılan hain baskının yıl dönüm de açıklamada bulundu.

İl özel idare ekipleri çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi 19-25 Ağustos tarihleri arasındaki, ihale yoluyla yapılan işler ve rutin reglaj çalışmaları hariç, 47 ayrı noktada kendi iş makinalarıyla faaliyet yürüttü.

Harput’a yaz aylarında yoğun ilgi

Tarihi Harput bölgesi, hafta sonu hem tarih meraklılarını hem de doğaseverleri ağırladı. Vatandaşlar, Harput’taki müzeleri ziyaret ederek bölgenin zengin tarihine tanıklık etti, ardından piknik alanlarında keyifli saatler geçirdi.

Keleş: Etnografya Müzesi yılsonunda faaliyete geçecek

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Elazığ Arkeoloji Ve Etnografya Müzesinin taşınacağı Harput Mekteb-İ İdad-İ Binası’nda incelemede bulundu. Erol Keleş; tarihi binanın yılsonuna Arkeoloji Ve Etnografya Müzesi olarak faaliyete geçmesini planladıklarını söyledi.

Kayıtlar 19 Ağustos’ta başlıyor

YKS yerleştirme sonuçlarına göre Fırat Üniversitesi’ne yerleşen öğrenciler kayıt işlemlerini 19-23 ağustos tarihleri arasında e-kayıt elektronik sistemi veya şahsi olarak kazandıkları bölüme gelerek yapabilecek.

Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı 25 Temmuz’da başlıyor

Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı 25-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Festivalde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Elazığ Belediyesi Harput’ta kürsübaşı programı düzenledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın Müzeler Şehri Elazığ Projesi kapsamında şehre kazandırdığı Hoca Hasan Hamam Müzesi’ni ziyaret ederek tarihe tanıklık eden vatandaşlar, seyir terasının eşsiz manzarasında çaylarını yudumlarken, Elazığ Belediyesi Kürsübaşı ekibinin seslendirdiği eserlere eşlik etmenin ayrıcalığını yaşadı.

Öğretmenlerin beklediği tarih belli oldu! 

Milli Eğitim Bakanlığı, kadrolu öğretmenlerin il içi ve iller arası yer değişikliği başvurularını 1-7 Ağustos tarihlerinde alacak, atamalarını ise 16 Ağustos'ta yapacak.

Tarihi direnişin 8. yılı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ve bu girişime karşı milletin direnişinin üzerinden 8 yıl geçti.

AFAD’dan borçlandırma duyurusu

AFAD 12 Haziran 2024- 10 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılması planlanan borçlandırma işlemlerini hatırlatarak, borçlandırma işlemlerinin AFAD il binasında yapılacağını duyurdu.

Elazığ’da Nalbantlık Kursu açılıyor

Türkiye Jokey Kulübü tarafından dünya standartlarında eğitim almış nalbantlar yetiştirmek için Karacabey Atçılık Eğitim Merkezi’nde nalbantlık eğitim programı düzenlenecek. Hipodrom Müdürü Muhammet Demirçelik 2. dönem nalbantlık kursu ile ilgili bilgiler vererek son başvuru tarihinin 12 Ağustos olduğunu hatırlattı.

E-faturaya geçiş için son tarih 1 Temmuz

Gelir İdaresi Daire Başkanlığı, işletmelere uyarıda bulunarak e-Faturaya geçmek için son tarihin 1 Temmuz olduğunu duyurdu.

TOKİ aidatlarına fahiş zam!

2020 ve 2023 tarihlerinde meydana gelen depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla ilimizde yapılan konutlardan olan Abdullahpaşa Mahallesi’ndeki TOKİ konutları aidatlarına yapılan zamlar vatandaşları isyan noktasına getirdi.

Bedelli askerlik başvurusunda fiyat değişecek

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik başvurusunda bulunmak isteyen adayların 28 Haziran tarihine kadar müracaat ve ödeme işlemlerini tamamlaması gerektiği bildirildi.

Akaryakıta dev zam geliyor! 

Geçtiğimiz günlerde hem benzine hem de motorine gelecek olan zam ertelenmişti. Yeni zam tarihi belli oldu. 3 gün sonra tabela değişiyor...

MHP Elazığ Milletvekili Işıkver Maden’in peşini bırakmıyor

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşanan ciddi çevre ve yerleşim sorunlarına dikkat çekerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yazılı bir soru önergesi verdi. 10 Haziran 2024 tarihinde verilen önergede, Işıkver, bölgedeki afet ve çevre risklerine yönelik alınan tedbirleri ve vatandaşların mağduriyetini gündeme getirdi.

Teknoloji meraklıları bu haber size! 

iOS 18'in çıkış tarihi ve destekleyeceği iPhone modelleri hakkında önemli bilgiler açıklandı.

İkramiye ödemeleri başladı

Milyonlarca emekli ve kamu işçisi için ikramiye takvimi belli oldu. Emekliler, yarından itibaren ikramiyelerini almaya başlayacak. Öte yandan 1 milyon kamu işçisi için de tarih Resmi Gazete'de yayınlandı. Emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyesi bugün hesaplara yatmaya başladı.

Bayram ikramiyesi ödeme takvimi nasıl işleyecek? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Kurban Bayramı ikramiyelerinin, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlara 10 Haziran, Bağ-Kur kapsamında aylık alanlara 11 Haziran, SSK kapsamında aylık alanlara ise 12-13-14 Haziran tarihlerinde ödeneceğini bildirdi.

Araç muayene hizmetleri için karar! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, araç muayene hizmetlerini özelleştirme kapsam ve programına aldı. Cumhurbaşkanlığı'nın konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu kapsamındaki araç muayene hizmetinin; özelleştirme kapsam ve programına alınmasına, karar verildi.

Tarihi Maden Hükümet Konağı, vatandaşın hizmetine açıldı

Maden’de Türkiye’nin en eski mülki idare binası, yapılan restorasyon sonrasında, Maden Hükümet Konağı olarak vatandaşlara hizmete başladı. 262 yıllık binanın vatandaşın hizmetine açılması, ilçede memnuniyetle karşılandı.

Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emekli bayram ikramiyeleri ödemeleri 10 - 15 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılması bekleniyor. Dini günler takvimine göre, Kurban Bayramı 16 Haziran 2024 tarihinde başlayacak.

Ankara Ortaokulu Mansur Yavaş’ın katılımıyla açılacak

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol CHP’li belediyelerle temasa geçerek okul inşa edilmesini talep etmesi sonucu İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri Elazığ’da 3 okul yapma kararı almıştı. Bu okullardan biri olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen okulun Ankara Ortaokulu’nun yapımı tamamlandı. Açılışı ise Başkan Mansur Yavaş’ın katılımı ile yapılacak.

Elazığ Polis Okulunun hizmete gireceği tarih belli oldu

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Şiş inşaat çalışması devam eden Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, polis okulunun 2025 yılının ilk yarısında hizmete başlayacağını söyledi.

ELAZIĞ GSİM, ZİRAAT TÜRKİYE KUPASININ İLİMİZDE OYNANMASI İÇİN TFF’YE RESMİ BAŞVURUDA BULUNDU

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 23 Mayıs tarihinde oynanacak olan Beşiktaş-Trabzonspor Ziraat Türkiye Kupası Finalinin Elazığ Atatürk Stadyumunda oynanması için resmi başvuruda bulundu.