Tarihi Eser Haberleri

Tarihi Eser Haberleri

Harput Kale Kazısı Eserleri İstanbul’da sergileniyor

Harput Kale kazısında bulunan tarihi eserler, Fırat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Proje Birimi ve Elazığ Dernekler Federasyonunun desteği ile sergi İstanbul’da sergileniyor.

Elazığ'da tarihi eser kaçakçılarına operasyon

Elazığ'da tarihi eser kaçakçılığı yaptığı tespit edilen 2 şahsın ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 1 adet üzerinde haç işareti bulunan heykelcik ve 11 adet tarihi sikke ele geçirildi. 2 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

Jandarma alıcı kılığına girdi, Roma ve Bizans dönemine ait 325 tarihi eser ele geçirdi

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada Roma ve Bizans dönemine ait 325 adet tarihi eser ele geçirilirken, 5 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ'da Büyük Selçuklu ve sonrası döneme ait 470 adet tarihi eser ele geçirildi

Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda Büyük Selçuklu ve sonrası döneme ait olduğu değerlendirilen 470 adet tarihi eser ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser operasyonu: 102 obje ele geçirildi

Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen tarihi eser operasyonunda 3 şüpheli gözaltına alınırken 102 tarihi obje ele geçirildi.

Jandarmadan tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı

Elazığ'da jandarma ekiplerinin tarihi eser kaçakçılarına yönelik yaptığı operasyonda, Hz. İsa resimli 1 adet metal heykelcik ve 1 adet sikke ele geçirilirken, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ'da tarihi eser operasyonu

Elazığ'da düzenlenen operasyonda tarihi eser olarak değerlendirilen Meryem Ana heykeli ele geçirildi. 

Köylüler atıl durumdaki okulu onararak müzeye çevirdi, içinde 300 yıllık tarihi eserler var

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'ne 17 kilometre uzaklıkta bulunan 80 haneli bir köyde, 25 yıldır atıl durumda olan köy okulu kürsü başı ve müzeden oluşan Kültür Evine dönüştürüldü.

Jandarma alıcılı kılığında 103 adet tarihi obje ele geçirdi

Elazığ'da jandarma ekiplerinin alıcı kılığında yaptığı çalışmada 103 adet tarihi eser niteliğinde obje ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ'da 17'si yeni 38 arkeolojik alan keşfedildi

Elazığ'da 50 yıl sonra ilk defa yapılan Prehistorik Dönem Yüzey Araştırmalarında 12 kişilik ekip 20 günde 4 belde ve 50 köy gezerek, 17'si yeni olmak üzere 38 arkeolojik alan keşfetti. 25 tarihi eserin de bulunduğu araştırmalarda, 8 bin yıl öncesine dayanan yerleşim yerleri belirlendi.

Kırıkkale'de kaçak içki operasyonunda tarihi eser ele geçirildi

Kırıkkale'de KOM polisi tarafından tekel bayilerine yapılan eş zamanlı kaçak içki operasyonunda, tarihi eser olduğu değerlendirilen 9 adet sikke ele geçirildi.

Ardahan'da kargo aracında gizlenmiş tarihi eserler ele geçirildi

Ardahan'ın Göle ilçesinde kargo aracında çeşitli dönemlere ait 680 sikke, tarihi kandil ve bazı tarihi eserler bulundu.

Tarihi eser kaçakçılığını JASAT ekipleri ortaya çıkardı

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, Kastamonu'da düzenledikleri operasyonda tarihi eser ele geçirdi. Olayla ilgili 1 kişi de gözaltına alındı.

Bolu’da yolcu otobüsüne tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Bolu'da, jandarma ekiplerinin yolcu otobüsüne yaptıkları operasyonda Roma dönemine ait heykel ve mozaik objeyle yakalanan yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındı.

Tarihi eseri satmaya çalışırken suçüstü yakalandılar

Elazığ'da tarihi eser satmaya çalışan iki kişi suçüstü yakalandı.

Müşteri kılığındaki jandarma, tarihi eser kaçakçılarını yakaladı

Elazığ'da müşteri kılığına giren jandarma ekipleri, 460 adet Roma Dönemi'ne ait gümüş sikkeleri satmaya çalışan tarihi eser kaçakçılarını drone destekli operasyonla yakaladı.

Zeytinlikte 2 bin 500 yıllık tarihi eser bulundu

Aydın'ın Karacasu ilçesinde güvenlik güçleri bir şahsa ait arazide bir kısmı açıkta olan eseri Savcı gözetiminde kepçe yardımıyla gün yüzüne çıkardı. Kazıda Roma döneminden kalma 2 bin 500 yıllık bir lahit kapağı bulunurken lahidin kendisi ise bulunamadı.

Ordu’da tarihi eser ele geçirildi

Ordu'da tarihi geçmişi belirlenemeyen üzerinde kabartmalı insan figürü bulunan tarihi eser ele geçirildi.

Tarihi eserlerle yakalandı

Çankırı'da tarihi eserlerle yakalanan şahıs gözaltına alındı.

Medeniyetin beşiği 'Harput' jandarma ile daha güvende

Elazığ'da bulunan 4 bin yıllık tarihi barındıran ve medeniyetin beşiği olarak bilinen Harput Mahallesi, İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı yaya, araçlı, drone ve atlı devriye ile korunuyor. Devriye ekipleri tarihi eser bulmak için kazı yapanları drone ile tespit edip yakalarken, ziyaretçileri de atlı devriye ile karşılıyor.