Tarım Arazileri Haberleri

Tarım Arazileri Haberleri

İşlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek

Mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiraya verilecek.

Elazığ'da sertifikalı tohum alacak çiftçiler kurayla belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen 'Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' çerçevesinde Elazığ'da sertifikalı buğday, arpa, mercimek ve sarımsak ekim alanlarını artırmak için yüzde 75 hibeli tohumluk müracaatı yapan üreticilerin kura çekimi gerçekleşti.

Elazığ'da tarım arazilerini sel vurdu

Elazığ'da etkili olan sağanak yağış sonrasında yaklaşık 400 dönüm tarım arazisini sel vurdu.

Elazığ'da 'yaprak biti' bahçe ve evleri sardı, ekipler çalışma başlattı

Elazığ'da tarım arazilerinden geldiği tahmin edilen 'yaprak biti', merkeze bağlı Hankendi köyünde evleri ve bahçeler ile ağaçları sardı. Yetkililer, haşereyle mücadele konusunda çalışma başlattı.

Elazığ'da dereler taştı, su altında kalan tarım arazileri zarar gördü

Elazığ'da etkili olan yağış sonrasında dereler taştı, su altında kalan ekili tarım arazileri zarar gördü.

Türkiye'de bir ilk: Dron ile ücretsiz ilaçlama

Elazığ İpek Yolu Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi tarafından Türkiye'de ilk defa dron ile tarım arazileri ilaçlandı. Genç çiftçilerin hizmetine ücretsiz bir şekilde sunulan proje, ilk etapta kent merkezi ve ilçelerinde uygulanacak.

Amasya’yı dolu vurdu

Amasya'da 24-25 Mayıs tarihleri arasında meydana gelen şiddetli dolu yağışı, ilk tespitlere göre il merkezi, Suluova ve Merzifon ilçelerindeki toplam 53 köydeki tarım arazilerinde ekili ürünler büyük zarar gördü.