Tasarı Haberleri

Tasarı Haberleri

Keleş, Tasarım ve İnovasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş Elazığ OSB’de kurulan Tasarım ve İnovasyon Merkezi’ni ziyaret etti.

TOGG'un yeni modeli T10F ismi nasıl ortaya çıktı?

TOGG'un Las Vegas'ta tanıttığı T10F modeli, tasarımı ve Türkiye'de en uzun menzile sahip elektrikli otomobillerden biri olmasıyla öne çıkmasının yanı sıra bir güç kaynağı olarak kullanılması, yapay zeka sistemleri ve sürüş destek asistanları gibi özellikleriyle de dikkati çekiyor. Yeni otomobilin model isminin nasıl oluştuğu belli olurken, CEO Gürkan Karakaş, modelin piyasaya çıkacağı tarihi de açıkladı.

TÜGVA’dan ABD’nin Gazze kararına tepki 

TÜGVA İl Başkanlığı ABD’nin birleşmiş milletler güvenlik konseyinde Gazze'de acilen insani ateşkes istenen karar tasarısını veto etmesine tepki gösterdi. 

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış: ''Kaş tasarımı kalıcı bir çözüm değil''

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, kaş tasarımının kalıcı bir çözüm olmadığını, işlemin yarı kalıcılık sağladığını söyledi.

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış'tan kadınlara kalıcı kaş tasarımı önerisi

Uzman estetisyen Zübeyir dalmış, kaş tasarımının kalıcı makyajın en popüler biçimlerinden biri olduğunu belirterek kadınlara önerilerde bulundu.

Gündüz hasta bakıyor akşam tasarım yapıyor

Hobisini sanata çeviren ve çocukluk hayali olan tasarım dükkanı açan Prof. Dr. Fulya İlhan, gündüz hasta bakıyor, akşam ve boş zamanlarında ise tasarım yapıyor. Kendi el emeğiyle yaptıkları ürünleri Kanada, Almanya, Hollanda ve İsviçre'ye gönderen İlhan'ın hedefi ise bir marka olmak.

Kovancılar'da öğrenciler el becerilerini yıl sonu sergisinde beğeniye sundu

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde öğrenciler tarafından görsel sanatlar ve teknoloji tasarım ders içeriklerinden üretilen eserler sergilendi.

Tasarımlar tırnaklarda şekil buluyor

Güzellik merkezi Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, tırnakların üzerine desen çizilmesi uygulaması olan nail art ile ilgili bilgi verdi.

Uzman estetisyen Dalmış: 'Kaş tasarımında yüzün şekli önemli'

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, kaş tasarımının yüz şekline uygun olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Rusya - Ukrayna savaşı dünya modasını da etkiliyor

Ünlü moda tasarımcısı Mehmet Sait Dalmış, Rusya-Ukrayna savaşının moda dünyasını da olumsuz etkilediğini belirterek savaşın izlerinin derinden hissedildiğini söyledi.

Dalmış Beauty kaş tasarımının püf noktalarını açıkladı

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış kaş tasarımının yüzün genç ve dinç görünmesinde çok etkili olduğunu belirterek uygulama ile ilgili bilgi verdi.

Üniversite öğrencileri Yeşilçam afişlerini yeniden tasarladı

Fırat Üniversitesi Grafik Tasarım Bölümü öğrencileri, Yeşilçam film afişlerini kendi benliklerine göre tasarladı.

Şimşek hükümeti uyardı: Gittiğiniz yol, yol değil

Saadet Partisi Elazığ İl Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Şimşek, TBMM'de görüşülen bütçe tasarısına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Dalmış Beauty, kaş tasarımının püf noktalarını verdi

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü stilist Mehmet Sait Dalmış, kaş tasarımının yüzün genç ve dinamik görünmesinde etkili olduğunu söyledi.

Uzman estetisyen Dalmış'tan, microblading kaş tasarımı önerisi

Uzman estetisyen Zübeyir Dalmış, kaşların doğallığını bozmadan, varsa aradaki boşlukları doldurarak yapılan microblading yöntemi hakkında bilgi verdi.

Dalmış Beauty'den yaşlanma karşıtı bakım önerisi

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, yaşlanma karşıtı bakım olarak bilinen hydrafacial uygulamasını kliniklerinde başarıyla uyguladıklarını söyledi.

Uzmanından kalıcı dudak renklendirme önerisi

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, kalıcı dudak renklendirme yöntemi ile zamanla soluklanmış, simetrisi bozulmuş, incelmiş dudakların biraz daha dolgun ve canlı gösterildiğini söyledi.

Uzmanından pudralama kaş önerisi

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, kadınların en büyük hayalinin kusursuz bir güzelliğe sahip olmak olduğunu belirterek, kalıcı kaş uygulamasında en iyi yöntemin pudralama kaş uygulaması olduğunu söyledi.

Uzmanından kalıcı oje önerisi

Dalmış Beauty yetkilisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, yoğun tempoda çalışılması nedeni ile oje sürüp çıkartmanın zahmetli bir iş haline geldiğini belirterek bunun için kadınların kalıcı ojeye yöneldiğini söyledi.

Uzmanından kadınlara protez tırnak önerisi

Dalmış Beauty yöneticisi ünlü tasarımcı Mehmet Sait Dalmış, sürekli manikür ihtiyacını ortadan kaldıran ve tırnakların her an bakımlı görünmesini sağlayan protez tırnakların son zamanlarda kadınlar tarafından sıkça tercih edildiğini söyledi.

İlgi Sizler Derneğinden Elazığ'a 81 Tasarım Beceri Atölyesi

Merkezi İzmir’de bulunan İlgi Sizler Derneği, Anadolu Şehitleri Kütüphaneleri Projesi kapsamında Elazığ'da temel eğitimden ortaöğretime 81 okulda 81 Tasarım Beceri Atölyesi kurulumu için protokol imzaladı.

Trump'tan İran açıklaması!

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik 18 Ekim'de süresi dolacak olan silah ambargosunu kalıcı hale getirmek üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sundukları karar tasarısının reddedilmesine tepki göstererek, gelecek hafta İran’a yeni yaptırımlar getireceklerini açıkladı.

Covid-19 Sonrası OSB’lerde Yol Haritası İstişare Toplantısı

OSBÜK ve TOBB tarafından Türkiye’deki OSB başkanları ve yöneticileri ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Covid-19 Sonrası Sanayide ve OSB’lerde Yol Haritası Tasarımı istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Elazığ TSO Yönetim Kurulu Üyesi ve OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Zülfü Altıntaş da katıldı.

Elazığ Barosu Tasarıya Karşı Çıktı

Elazığ Barosu Başkanı Mustafa Yentür ve Baroya kayıtlı bazı avukatlar, Elazığ Adliyesi önünde bir araya gelerek, baroların seçim usulünün değiştirilmesine yönelik tasarıya karşı çıktı. 

Sivrice'de 419 Deprem Konutu Yapılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem fay hattı üzerinde bulunan ve 6.8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan Sivrice ilçesinde 419 konutluk tasarım yapıldığını söyledi. 

Elazığ'da üretip Türkiye’nin her yerine gönderiyoruz

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tasarım ve İnovasyon Merkezinde yüz koruyucu siperlik üretimi devam ediyor.

Elazığ 'Tasarım ve İnovasyon Merkezi' firmaların çözüm merkezi olacak

Türkiye'de tek çatı altında uygulamalı tasarım yetkinlik merkezi ve model fabrika özelliği ile Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Tasarım ve İnovasyon Merkezi model üretimine başladı.

Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Sergisi tam not aldı

Elazığ Merkez Şehit Önder Pınar Ortaokulu'nda Teknoloji Tasarım ve Görsel Sanatlar Sergisi açıldı.

Köy çocukları ilk kez zeka oyunlarıyla buluştu

Elazığ'da 30 mezradan öğrencilerin geldiği köy okulunda Tasarım ve Etkinlik odaları ile çocuklar il defa görmedikleri zeka geliştirici oyunlarla oynama fırsatı buldu.

Elazığ OSB’de Makina İhalesi Yapıldı

Elazığ Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında sağlanan mali destek ile Elazığ’da 2018 yılı Endüstriyel Tasarım, Prototip ve İnovasyon Merkezi Projesi kapsamında Mal Alımı ihalesi yapıldı.