Taşınma Haberleri

Taşınma Haberleri

Alan: Şarap Fabrikası üretime devam edecek

Depremde hasar aldığı gerekçesiyle başka şehre taşınması gündeme gelen Elazığ Şarap Fabrikası ile ilgili görüşmeler yapan ETSO Başkanı İdris Alan fabrikanın Elazığ’da faaliyetlerini sürdüreceğini söyledi.

Erol: Şarap Fabrikası, kararını yeniden gözden geçirmelidir

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’da uzun yıllardan beri faaliyet gösteren Şarap Fabrikası’nın faaliyetlerine son verip başka bir şehre taşınmasının hem firma hem de üreticilerimiz için büyük bir yanlış olacağını dile getirdi.

Elazığ’da 32 arsa ve 1 otomobil satışa çıkarıldı

Elazığ Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan 32 adet taşınmaz alanı ve 1 adet aracı satışa çıkardı.

Keleş: Müzenin taşınması ile ilgili süreç başladı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra taşınması gündeme gelen Arkeoloji Ve Etnografya Müzesinin 8. Kolordu Komutanlığı içerisinde yer alan mektebi idadi binasına taşınması ile ilgili sürecin milli savunma bakanlığımızdan, kültür ve turizm bakanlığı arasında başladığını duyurdu. 

Başkan Telçeken: Yeni sanayi sitesi şehrimize değer katacaktır 

Elazığ’da kurulacak yeni sanayi sitesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği Başkanı Tugay Telçeken, mevcut sanayi sitesi bölgesi alanının taşınma sonrasında şehrin doğusunda yeni yaşam alanlarının oluşacağını kaydetti. 

Önemli rapor Kılıçdaroğlu’na sunuldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekilleri tarafından deprem bölgesinde yer alan Taşınmaz Kültür Varlıklarının durumu ve yapılması gerekenlere ilişkin rapor Kemal Kılıçdaroğlu’na sunuldu.

Afetzedelere 15 Bin TL taşınma yardımı ödemeleri başlıyor

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden milyonlarca kişi etkilenirken, bölgede binlerce bina kullanılamaz hale geldi. Evi yıkılan ve kullanılamaz hale gelen depremzedeler için 10 bin TL yardımın yanı sıra yardımı 15 bin TL taşınma yardımı yapılacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan taşınma yardımının bugünden itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu.

Elazığ Belediyesi’nden Arsa Satışı

Elazığ Belediyesi EBUAŞ A.Ş.’ye ait Rızaiye Mahallesi Yukarı Mezra’da bulunan 4 adet taşınmaz arsayı, 27 Mayıs 2022 tarihinde saat 10.30’da başlayacak dört ayrı açık artırma usulü ihaleyle satışa sunuyor.

Elazığ Belediyesi 11 Adet taşınmazı satışa çıkaracak

Elazığ Belediyesi, mülkiyeti Belediye’ye ait Sürsürü (Cumhuriyet) Mahallesi’nde bulunan 11 adet taşınmazı gerçekleştireceği ihale ile satışa çıkaracak.

Baskil'in kültürel ve arkeolojik envanterleri çıkartılacak

Elazığ'ın Baskil ilçesinin taşınmaz kültürel, arkeolojik ve doğal envanterinin ortaya çıkarılması için akademisyenlerin katkısıyla çalışma başlatıldı.

Dünya mirasına aday Harput Kalesi için projelendirme çalışması

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ'ın simgesi, medeniyetler beşiği Harput Mahallesi'nin ismini aldığı Harput Kalesi için Kazı Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç koordinesinde projelendirme çalışmaları ile restorasyonda kullanılması düşünülen taşlar ayrıştırılarak dışarı taşınmaya başlandı.

Üç Partiden Ortak Açıklama: Çimento Fabrikası Taşınmalı

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, İYİ Parti Elazığ İl Başkanı Mevlüt Or ve Deva Partisi Elazığ İl Başkanı Murat Dağhan, ortak basın açıklaması yaparak Elazığ şehir merkezinde faaliyetlerini sürdüren Çimento Fabrikasının taşınmasını istedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Gürtürk'ten kesilen ağaçlarla ilgili açıklama

Yeni okul yapımı kapsamında kesilen ağaçların sökülerek taşınmasının mümkün olmadığı ve ömürlerinin dolduğunun verilen raporda belirtildiğini aktaran İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk,Kesilen ağaçların yerine okullarımızın inşaatları bittiğinde yine çevre düzenlemesi ile birlikte fazlasıyla yeni ağaç ve fidanlar dikilecekdedi.

Vakıfbank şubesinin taşınmasına tepki!

Elazığ Sanayi Sitesinde bulunan Vakıfbank Şubesinin taşınmasına Sanayi Sitesi esnafları tepki gösterdi.

Elazığ Belediyesi Arsa Satacak

Elazığ Belediyesi, mülkiyeti Belediyeye ait olan 35 adet taşınmazı ihale ile satışa çıkaracak. 

Madenliler'den Yeniden Görüş Alınacak!

Elazığ gündeminin ön sıralarında yer alan Maden ilçesinin taşınıp taşınmayacağı konusunda yeni bir gelişme yaşandı. 

Belediye Başkanı İlçe Girişine Tabela Astırdı

Heyelan riski nedeniyle taşınıp taşınmayacağı konusu gündemdeki yerini koruyan Maden ilçesinde, hayat normal seyrinde devam ederken, ilçe belediyesi de hizmetlerini sürdürüyor. 

Elazığ Belediyesi Oto Galericileri Uyardı

Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şehir dışına taşınma zorunluluğu bulunan ikinci el otomobil satış galerilerinin, farklı isimler altında şehir merkezinde faaliyet göstermesine ilişkin uyarıda bulunuldu.

STK Platformundan 11 Maddelik Deklarasyon

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Elazığ'da tarımsal faaliyetlerin bir adım öteye taşınması adına 11 maddelik deklarasyon yayınladı.

Belediye Sürsürü'de Şuyulandırma Yaptı

Elazığ Belediyesi, Sürsürü Mahallesinde bazı parsel ve taşınmazların bulunduğu imar adalarında şuyulandırma yaptı.

Kira ve Taşınma Yardımı Talepleri E-Dilekçe İle Yapılacak

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan kira yardımı, taşınma yardımı ve konteyner yerleştirme başvurularının E-Dilekçe yöntemiyle yapılabileceği açıklandı.

Kira Alacakları 3 Ay Ertelendi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Korona virüsle mücadele kapsamında, belediyeye ait taşınmazlarda bulunan kiracıların kira ödemelerinin 3 ay süreyle ertelendiğini duyurdu.

Elazığ'da, çift katlı konteyner evlerin anahtarları teslim edilmeye başlandı

Elazığ'da meydana gelen depremin ardından ikincisi de tamamlanan ve çift katlı konteynerlerden oluşan geçici barınma merkezi evlerinin anahtarları ailelere teslim edilmeye başlandı. 456 ailenin kalacağı ikinci konteyner kentte anahtarları teslim edilen 40 ailenin bugünden itibaren taşınmaya başlayacağı belirtildi.

Deprem bölgesinde konteyner kente yerleşim başladı

Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremde evleri yıkılan ve hasar gören aileler için konteynerlerden oluşturulan geçici barınma merkezilerinden ilkine taşınma işlemi başladı.

Bakan Soylu'nun açıkladığı o hizmet deprem bölgesinde başladı

Elazığ'da depremde evleri hasar gören vatandaşların eşya taşımada talebi artınca, farklı illerden gelip fiyatlarını 2-3 katına çıkartan nakliyecilere önlem olarak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıkladığı askeri kamyonetler devreye girdi. Bugün sabah itibariyle askeri kamyonetlerle depremzedelerin eşyaları ücretsiz olarak taşınmaya başlandı.

Unimog askeri araçlar Elazığ'da depremzedeler için görevde

Jandarmanın Unimog askeri araçları, Elazığ'da depremzedelerin eşyalarının taşınmasında kullanılmak üzere görevlendirildi.

Deprem bölgesinde taşınma telaşı sürüyor

Elazığ'da depremde hasar gören ve kontrollü yıkımları yapılması planlanan binalardan vatandaşlar eşyalarını taşıma telaşı yaşıyor.

Elazığ Belediyesi 2 arsayı satışa çıkarıyor

Elazığ Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait olan 2 taşınmazı, 27 Aralık 2019’da gerçekleştirilecek ihaleyle satışa çıkaracak.

Maden ilçesinin taşınması 'Halk oylaması' ile yapılabilir

Elazığ'ın Maden ilçesinin taşınması için düzenlenen istişare toplantısında, yerin halk oylaması ile belirlenmesi gündeme geldi.