Tatlı Haberleri

Tatlı Haberleri

5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı

Elazığ'da her yıl düzenlenen "5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali" yoğun katılım ile başladı. Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanlığında, Elazığ Valiliği ile Elazığ Belediyesi’nin destekleriyle Valilik Meydanı'nda düzenlenen festivalde vatandaşlar stantları gezerek köfte ekmek ile yöresel ürünlerden tattı.

Başkan Tarhan: Salçalı Köfte Festivalimiz başlıyor 

Elazığ'da geleneksel hale getirilen ve bu yıl 5.'incisi düzenlenecek olan Geleneksel Salçalı Köfte Festivali 29 Eylül Cuma günü başlıyor. Hazırlıkların tamamlandığını aktaran lokantacılar ve tatlıcılar odası başkanı Zülfü Tarhan, festivale tüm vatandaşları davet etti. 

Güneş altında mesai zorlu ama hasat 'tatlı'

Elazığ'da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, arıcıların maske içerisinde zorlu mesaisi sürüyor. Tatlı bir hasat için güneşin alında alın teri döken arıcılar, bir yıllık emekleri için yoğun mesai harcıyor.

Zabıtadan Kurban Bayramı öncesi denetim

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Kurban Bayramı öncesi şekerleme, pasta, kadayıf ve tatlı üretimi yapan imalathaneler ile satış noktalarını denetledi.

Diyetisyen Uç'tan Ramazan sonrası sağlıklı beslenme önerileri

Bayramda misafirlere baklava yerine sütlü irmik tatlısı, sütlaç veya meyveli tatlılar ikram edilmesi gerektiğini belirten Diyetisyen Gülben Uç, 'Güzel bir meyve tabağı hazırlayarak misafirlerinize antioksidan, mineral ve vitamin açısından zengin besinler ikram etmiş olursunuz. Böylelikle hem siz hem onlar rahat eder. Çünkü sıcak havalarda ağır besinler tüketmek rehavet çökmesine ve halsizliğe sebep olabilir'' dedi.

Elazığ'da dev kazanlar iftar yemekleri için kaynıyor

Elazığ Belediyesi her gün 2 bin 300 kişilik 3 çeşit sıcak yemek ve tatlı hazırlayarak vatandaşların evlerine teslim ediyor.

Elazığ'da Ramazan ayının vazgeçilmez tatlısı lokma, iftarda sofraları süslüyor

Elazığ'da Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezleri arasında olan lokma tatlısı, tezgahlardaki yerini alarak ay boyunca iftar ve sahurda sofraları süsleyecek.

Ramazan ayının gülü tezgahlardaki yerini almaya başladı

Elazığ'da Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatlısı güllaç hazırlanmaya başlarken, tatlı ustaları ise artan talebe yetişmek için yoğun mesai harcıyor.

Şeker pancarının tarladan sofralara uzanan tatlı yolculuğu

Türkiye'nin şeker ihtiyacının bir bölümünün karşılandığı Elazığ'da, pancarın şekere yolculuğu başladı.

Elazığ'da 'En tatlı' hasat dönemi başladı

Üzüm yetiştiriciliği ve tadı bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ'da, bağbozumu dönemi başladı.

Zabıtadan Bayram Öncesi Yoğun Denetim

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde şekerleme, pasta, kadayıf ve tatlı üretimi yapan imalathaneler ile satış noktalarına yönelik denetimler artırıldı.

Konya’da balık ölümlerinin sebebi belli oldu

Türkiye'nin önemli tatlı su balığı üretim merkezlerinden Beyşehir Gölü'nde, göl sularını besleyen akarsuda yaşanan toplu balık ölümlerinin sebebinin, çaydaki su azalmasına bağlı olarak oksijen yetersizliği olduğu belirlendi.

Sağlık Çalışanlarına 'tatlı' destek

Elazığ'da bir esnaf, koronovirüs salgınıyla mücadelede fedakarca görev yapan sağlık personeline tatlı ikramında bulundu. 

Lokantalar dezenfekte edildi

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odasına kayıtlı işletmelerde dezenfekte  ve ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

Unlu Mamul Üreticilerine Korona Virüs Tebligatı

Elazığ Belediyesi Zabıta ekipleri kentte faaliyet gösteren pastane, tatlıcı ve unlu mamul üreticilerine korona virüs nedeniyle oturma alanlarının kapatıldığına dair tebliğde bulundu. 

Elazığ'da Uluslararası Limnoloji ve Tatlı Su Balıkçılığı Sempozyumu sona erdi

Elazığ'da 9 ülkeden katılımcının yer aldığı ve 45 tebliğ ile 42 poster sunumu yapıldığı Uluslararası Limnoloji ve Tatlı Su Balıkçılığı Sempozyumu sona erdi.

Tatlı su balıklarının rakibi, deniz balıkları Elazığ'da yerini aldı

Türkiye'nin yarım adası konumunda Elazığ'da, 1 Temmuz'da tatlı su göllerinde av yasağının kalkmasıyla hareketlenen balıkçı tezgahları, 1 Eylül'den itibaren deniz balıklarının da gelmesiyle renklendi.

Yasak bitti, tatlısu balıkları tezgahları süsledi

1 Nisan'da iç sularda başlayan av yasağının bugün sona ermesinin ardından tatlısu balıkları tezgahlardaki yerini aldı.

Harput kirazında hasat zamanı

Elazığ'da bazı köylerdeki çiftçilere ekonomik olarak önemli katkısı olan Türkiye'nin en tatlı, kaliteli ve lezzetli kirazı olarak bilinen Harput Kirazının hasadı tamamıyla başladı.

Elazığ ve Malatya çekişmesinin nedenleri

Türkiye'nin en çok okunan ve takip edilen internet haber sitesi ensonhaber.com Elazığ ve Malatya arasındaki tatlı rekabeti konu alan bir haber yayınladı. Haber bir anda Elazığ ve Malatya'da gündeme oturdu.