Tavuk Çiftliği Haberleri

Tavuk Çiftliği Haberleri

Şehir hayatından sıkıldı, devletten aldığı destek ile köye dönüp çiftlik kurdu

Elazığ'da yaşayan ve şehir hayatından sıkılan Muharrem Erdem, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı destek ile köyüne dönerek tavuk çiftliği kurdu. Yılda ortalama 160 bin tavuk yetiştiren Erdem, bunun yanı sıra babasından kalan 20 hayvan kapasiteli ahırı da 100 hayvan kapasiteli modern bir besi çiftliğine dönüştürdü.

Tavuk çiftliğinden 250 bin liralık elektrik malzemesi çalanlar yakalandı

Elazığ'da yapımı devam eden bir tavuk çiftliğinde bulunan ve değeri 250 bin lira olan elektrik malzemesini çalan 3 kişi gözaltına alındı.

'Hayal bile edemezdik' diyen muhtar, TKDK'dan aldığı destek ile köyünü tavuk ve besi çiftliğine döndürdü

Elazığ'da babadan kalma geleneksel hayvancılığı devam ettiren köy muhtarı Ömer Erdem, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı 2 milyon liralık destek ile köyüne bir besi bir de tavuk çiftliği kurdu. Muhtarı örnek alan köylülerin de destek alması ile köye 7 tane çiftlik kuruldu.

Devlet desteği ile çiftlik kurdu, yılda 300 bin TL kazanmaya başladı

Elazığ'da 3 çocuk babası Halit Ayhan, devletten aldığı yüzde 65 hibe desteği ile tavuk çiftliği kurdu. Yılda 600 ton et üreten Ayhan ortalama 300 bin TL kazanarak ciddi bir gelir elde etmeye başladı.

Devletten aldığı destekle çiftlik sahibi oldu, şimdi ailece çalışıyorlar

Elazığ'da inşaatlarda alçıpan yapan 3 çocuk babası Alaatin Temel, kışın iş olmadığı için kendi işini yapmaya karar verdi, devletten aldığı yüzde 45 hibe desteği ile 1,5 milyon liralık yatırım yaparak tavuk çiftliği kurdu.

Tavuk çiftliği alevlere teslim oldu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yer alan ve bir süredir kullanılmadığı kaydedilen tavuk çiftliği alevlere teslim oldu.

Hobiyi, çiftliğe çeviren çift, 'Yumurta' ile para kazanmaya başladı

Elazığ'da 3 çocuk annesi Semra Barım, devletten destek alarak emekli olan eşi Mahmut Barım ile kurduğu gezen tavuk çiftliği sayesinde önemli bir ekonomik kazanç elde etmeye başladı.