Tavuk Haberleri

Tavuk Haberleri

Tavuk yüklü tır şarampole devrildi: 1 yaralı

Elazığ'da tavuk yüklü tırın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada, sürücü yaralandı.

Bütün zamanını Osmanlı saray sultan tavuklarına adadı, 20'ye yakın renk oluşturdu

Elazığ'da yaşayan Hüseyin Göksel Karabulut, hayatını yerli ve milli ırk olan Osmanlı saray sultan tavuklarına adadı. Gen, DNA ve ırk çalışmaları yaparak 20'ye yakın renk oluşturan Karabulut, aynı zamanda ihracata da imza attı.

Annelik duygusu ağır bastı: Hindi yavrularını terk etti, tavuk sahiplendi

Elazığ'ın merkeze bağlı Alpagut köyünde anne hindi, yumurtadan çıkardığı civcivlere bakmayınca kendi yavruları ölen tavuk, hindinin yavrularına bakmaya başladı. Hindi yavrularına kendisininmiş gibi davranan tavuk, yavrularını bir an olsun bırakmıyor ve yanlarına kimseyi yaklaştırmıyor.

Elazığ'da son kullanma tarihi geçmiş gıdalar imha edildi

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri iş yerlerinde satılan son kullanma tarihi geçmiş kilolarca tavuk eti ve dondurmayı tespit ederek imha etti.

Şehir hayatından sıkıldı, devletten aldığı destek ile köye dönüp çiftlik kurdu

Elazığ'da yaşayan ve şehir hayatından sıkılan Muharrem Erdem, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı destek ile köyüne dönerek tavuk çiftliği kurdu. Yılda ortalama 160 bin tavuk yetiştiren Erdem, bunun yanı sıra babasından kalan 20 hayvan kapasiteli ahırı da 100 hayvan kapasiteli modern bir besi çiftliğine dönüştürdü.

Aç kalan sokak köpekleri tavuklara saldırdı, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Elazığ'da aç kalan sokak köpekleri kümese dadanarak tavukları telef etti. O anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Yem fiyatlarına kızdı Bin 500 tavuğu ücretsiz dağıtmaya başladı

Elazığ’da yaşayan tavuk besicisi Şevket Aydın, stokçuların yem fiyatlarını arttırdığını belirterek beslediği bin 500 tavuğu vatandaşlara ücretsiz dağıtmaya başladı. Aydın, artan fiyatların dolarla alakasının olmadığını, durumun stokçuların fırsatçılığından kaynaklandığını söyledi.

Tavuk çiftliğinden 250 bin liralık elektrik malzemesi çalanlar yakalandı

Elazığ'da yapımı devam eden bir tavuk çiftliğinde bulunan ve değeri 250 bin lira olan elektrik malzemesini çalan 3 kişi gözaltına alındı.

Balığa rağbet arttı

Et ve tavuk fiyatlarında yaşanan artış vatandaşları balığa yöneltti. Elazığ Kapalı Çarşı'da hamsinin kilosu 25, istavritin 20 ve mezgitin kilosu 40 liradan alıcı buluyor.

'Hayal bile edemezdik' diyen muhtar, TKDK'dan aldığı destek ile köyünü tavuk ve besi çiftliğine döndürdü

Elazığ'da babadan kalma geleneksel hayvancılığı devam ettiren köy muhtarı Ömer Erdem, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı 2 milyon liralık destek ile köyüne bir besi bir de tavuk çiftliği kurdu. Muhtarı örnek alan köylülerin de destek alması ile köye 7 tane çiftlik kuruldu.

Kuluçkaya yatan horoz civcivlere annelik yapıyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde kuluçkaya yatan horozun altına konulan 6 yumurtadan 3'ünden civciv çıktı. Tıpkı bir tavuk gibi davranan horoz, yavrularını bir an olsun bırakmıyor ve kimseyi yaklaştırmıyor.

Devlet desteği ile çiftlik kurdu, yılda 300 bin TL kazanmaya başladı

Elazığ'da 3 çocuk babası Halit Ayhan, devletten aldığı yüzde 65 hibe desteği ile tavuk çiftliği kurdu. Yılda 600 ton et üreten Ayhan ortalama 300 bin TL kazanarak ciddi bir gelir elde etmeye başladı.

Devletten aldığı destekle çiftlik sahibi oldu, şimdi ailece çalışıyorlar

Elazığ'da inşaatlarda alçıpan yapan 3 çocuk babası Alaatin Temel, kışın iş olmadığı için kendi işini yapmaya karar verdi, devletten aldığı yüzde 45 hibe desteği ile 1,5 milyon liralık yatırım yaparak tavuk çiftliği kurdu.

Kendi çiftliğini kurdu, bir yılda 200 bin adet tavuk ve hindi satışı yaptı

Elazığ'da üniversite mezunu 1 çocuk annesi Ceyda Can, Atanamadım diye hayatımı bitirmeme gerek yok diyerek çalışma hayatına atıldı, kurduğu çiftlikte sadece geçtiğimiz yıl 200 bin adet tavuk ve hindi satışı gerçekleştirdi.

Tavuk eti üretimi Temmuzda azaldı

Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre hindi eti üretimi yüzde 8,4 artarken, tavuk yumurtası üretimi yüzde 2,1, tavuk eti üretimi ve kesilen tavuk sayısı ise yüzde 13,5 azaldı.

Tavuk çiftliği alevlere teslim oldu

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde yer alan ve bir süredir kullanılmadığı kaydedilen tavuk çiftliği alevlere teslim oldu.

Hobiyi, çiftliğe çeviren çift, 'Yumurta' ile para kazanmaya başladı

Elazığ'da 3 çocuk annesi Semra Barım, devletten destek alarak emekli olan eşi Mahmut Barım ile kurduğu gezen tavuk çiftliği sayesinde önemli bir ekonomik kazanç elde etmeye başladı.