Tayfun Haberleri

Tayfun Haberleri

Gakgoş'a Muğla hakemi

Merkez Hakem Kurulu, TFF 3. Lig 1. Grubun 9. haftasında ES Elazığspor'un deplasmanda Edirnespor'la oynayacağı maça Muğla bölgesinden C klasman hakemi Tayfun Sarı'yı atadı.

Tek kesiden çifte akciğer operasyonu ile hem sağlığına kavuştu, hem de tıp tarihine geçti

Dünyada nadir görülen hastalıklardan biri olan immün yetmezlik sendromu Bruton hastalığına ek olarak amfizematöz ve büllöz akciğer hastalığı da yaşayan 24 yaşındaki Ahmet Sefa Coşkun, Dr. Öğretim Üyesi Tayfun Kermenli tarafından uygulanan subksifoid videotorakostopi tekniği ile 4 santimlik tek kesiden çifte akciğer ameliyatı olarak sağlığına kavuştu. Dünyada 'birlikte' nadiren görülen bu rahatsızlığa yönelik olarak Türkiye'de ilk defa yapılan operasyonun literatüre girmesi beklendiği belirtildi.

Covid-19'la akciğer kanseri saptanan hasta sayısı arttı

Covid-19 salgınından sonra akciğer test sayısında artış olduğuna dikkat çeken Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tayfun Kermenli, 'Covid-19'dan ötürü beklenmedik şekilde hiçbir şikayeti olmadığı halde akciğer kanseri saptanan hastalarımız arttı. Bu aslında tamamen tomografi çekim sayısının artmasıyla alakalı' dedi.

Kaşıntının altından diyabet çıkabilir

Uzm. Dr. Tayfun Garip, 'Diyabet çok su içme, sık idrara çıkma, çok yemek yeme veya iştahsızlık, halsizlik, çabuk yorulma, ağız kuruluğu ve gece idrara çıkma olup daha nadir olanları bulanık görme, açıklanamayan kilo kaybı, inatçı enfeksiyonlar, tekrarlayan mantar enfeksiyonları ve kaşıntı şeklinde ortaya çıkabilir. Ancak akılda tutulması gereken bir önemli nokta da diyabet hastalığı gelişmiş olmasına karşın hiçbir belirti veya bulgunun olmayabileceğidir' dedi.

Maysak tayfunu Rusya’yı vurdu

Japonya ve Güney Kore'yi vuran Maysak tayfunu, Rusya'nın Vladivostok bölgesinde de etkili oldu. Binadan kopan plakalar yolda yürüyen bir kadına isabet ederken araçlar ve gemiler de tayfundan sürüklendi.

Japonya’da 43 mürettebatlı yük gemisi kayboldu

Japonya'da, Maysak Tayfunu nedeniyle 43 mürettebat ve 60 bin büyükbaş hayvanı bulunan yük gemisi kayboldu. İmdat sinyali gönderen geminin Filipinli bir mürettebatı kurtarılırken, diğer mürettebat ve gemiyi arama çalışmaları devam ediyor.

Japonya’da tayfun alarmı

Japonya'nın Okinawa Adası'nda gece saatlerinden itibaren etkisini göstermesi beklenen Maysak Tayfunu nedeniyle 250'yi aşkın uçuş iptal edildi. Riskli bölgelerdeki yaklaşık 270 bin kişiye tahliyeye hazır olun çağrısı yapıldı.

Müftü Selami Aydın, Palu’da İncelemelerde Bulundu

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın Palu ilçesine kapsamlı bir tanışma ve inceleme gezisi düzenledi.

Literatüre girecek ameliyat

Elazığ'da bir hastanın sağ ve sol akciğerine yapılması gereken ameliyat, tek seferde 'videotorakoskopi' desteğiyle 4 santimlik bir kesiden yapıldı. Türkiye'de ilk defa yapılan ameliyata imza attıklarını aktaran Op. Dr. Tayfun Kermenli, operasyonu literatüre kazandıracaklarını söyledi.

Kansere bıçak değmez algısı yanlış

Akciğer kanserine yol açan en önemli etkenin sigara olduğuna değinen Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tayfun Kermenli, hastaların 'kansere bıçak değmez, ameliyat olmaz' diye kafalarında yanlış algı oluştuğunu, bunun kırılması gerektiğini söyledi.

20 dakikalık operasyonla terlemeye son

Terlemeye yapılan operasyonla son verilebildiğini aktaran Göğüs Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tayfun Kermenli,ameliyatın süresinin 20 dakika sürdüğünü, hastaların ertesi gün normal hayatlarına döndüğünü söyledi.

Serbest dalış şampiyonu Derya Can’ın eşi denizde kayboldu iddiası

Çanakkale'den Bozcaada'ya botla giden 2 vatandaş, dönüş yolunda kayboldu. İhbarı alan sahil güvenlik ve deniz polisi arama çalışması başlattı. Kaybolan vatandaşlardan birinin, serbest dalış alanında5 dünya rekoru ve 40'tan fazla Türkiye rekorunu elinde bulunduran Derya Can'ın eşi Tayfun Göçen olduğu iddia edildi.