Tekerlekli Sandalye Haberleri

Tekerlekli Sandalye Haberleri

Bakan Işıkhan müjdeli haberi paylaştı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 19 Eylül Gaziler Günü'nde gazilere müjdeli bir haber verdi. Işıkhan gazilerin ihtiyaç duyduğu akülü tekerlekli sandalyelerin SGK tarafından karşılanacağını ifade etti.

Mavi Kapaklar umut oldu 

Koç İlkokulu öğrencileri, yürüme engelli olan ve tekerlekli sandalyesi bulunmayanlara umut oldu. Öğrenciler, başlattıkları kampanya ile topladıkları mavi kapakları, Türkiye Sakatlar Derneği Elazığ Şubesine teslim etti. 

Engelli vatandaş için beton yol yapıldı

Elazığ'da engelli bir vatandaşın tekerlekli sandalye kullanımını kolaylaştırmak için beton yol yapıldı.

Engeller, jandarma ile aşılıyor

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, tekerlekli sandalyesi kullanılmaz hale gelen engelli genci yalnız bırakmadı. Ekipler tarafından alınan sandalye engelli bireye teslim edildi.

Tekerlekli sandalyesi çalınan genç kıza dernekten sevindiren hediye

Elazığ'da doğuştan bedensel engelli 27 yaşındaki Gülden Kaya'nın evinin önünde bulunan tekerlekli sandalyesi çalındı. Durumdan haberdar olan Sakatlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Metin Fırat, mağduriyet yaşayan Kaya'ya tekerlekli sandalye hediye etti.

Hem azimli, hem vefalı Mahmut Hoca'dan büyük fedakarlık

Elazığ'da 13 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye ile hayatını sürdüren ve azmiyle en büyük hayalini gerçekleştirerek sınıf öğretmeni olan Mahmut Ataş, idari izinli olmasın rağmen her fırsatta okula giderek engeli bulunan öğrencilerine hem canlı ders veriyor hem de materyaller hazırlayarak evlerine ulaştırıyor.

Elazığ'da 80 Akülü, 50 Tekerlekli Sandalye Dağıtıldı

Hollanda Türk Federasyonunun öncülüğünde başlatılan 'Engelsiz Elazığ' projesi kampanyası kapsamında hayırsever vatandaşlar tarafından alınan 80 akülü ve 50 tekerlekli sandalye Elazığ'daki engelli vatandaşlara dağıtıldı. 

Elazığ Belediyesi’nden Engelli Vatandaşlara Destek

Elazığ Belediyesi sosyal belediyecilik ilkesiyle yürüttüğü çalışmalar doğrultusunda, 30 adet akülü tekerlekli sandalye, 20 adet tekerlekli sandalye, 10 adet yürüteç ve 6 adet koltuk değneğini ihtiyaç sahiplerine teslim etti. 

Jandarma Engelli Depremzede Samet’e tekerlekli sandalye hediye etti

Elazığ İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, engelli depremzede Samet Tekocak'a tekerlekli sandalye hediye etti.

Hiç yürüyemiyordu, anne sevgisi ve emeği engelini aştırdı

Elazığ'da doğumda beynine oksijen gitmediği için yüzde 85 engelli olan Serebral Palsi (SP) hastası 15 yaşındaki Ayyüce Mutlu, doktorların tavsiyeleri ve annesinin sevgisi ile emeği sayesinde engel oranı 49'a düştü. 5 yaşına kadar hiç yürüyemeyen Liseli gencin annesinin ev yerine, okulda eğitimine devam ettirmesini sağlaması ve tekerlekli sandalye kullandırmaması engel oranını düşürerek, normal bir hayat yaşamasında büyük etki sağladı.