Teknoloji Fakültesi Haberleri

Teknoloji Fakültesi Haberleri

Türkoğlu, FÜ Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu.

Öğretim üyesi ve öğrenciler çamaşır makinelerindeki çocuk ölümlerinin sonunu getirecek proje geliştirdi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Çetin Özay ve öğrencileri, geliştirdikleri proje ile çamaşır makinelerindeki çocuk ya da evcil hayvanların ölmesi veya yaralanmalarının önüne geçilecek önemli bir başarıya imza attı.

Vali Yırık, trafik kazasında yaralanan Dr. Öğr. Üyesi Dikici ile bir araya geldi

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Malatya'da trafik kazası geçiren Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aydın Dikici'yi ziyaret etti.

Türkiye'de sperm numunelerini 3 farklı kategoride analiz eden sistem geliştirdi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Avcı öncülüğünde, Türkiye'de ilk defa Görüntü Tabanlı Spermiogram Test Sistemi (GTASTS) geliştirilerek uygulamaya konuldu. 3 farklı kategoride insan ve hayvan spermlerinin yapay zeka tabanlı olarak analiz edilebildiği aktarıldı.

TEKNOFEST’te Derece Alan Öğrencilere Teşekkür Plaketi

Gaziantep'te düzenlenen TEKNOFEST’te İnsanlık Yararına Teknoloji alanında Afet Yönetimi kategorisinde geliştirdikleri Arama Kurtarma Robotu ile Türkiye birinciliği elde eden öğrencilere, Teknoloji Fakültesi Dekanlığı tarafından teşekkür plaketi verildi.

Rektör Göktaş, Model Uydu Takımının Çalışmalarını İnceledi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yrd. Prof. Dr. Bilal Üstündağ ve Rektör Yrd. Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ile birlikte Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan UVCSAT Model Uydu Takımının Teknofest 2020 için yaptıkları hazırlıkları yerinde inceledi. 

Türkoğlu, F.Ü Rektörlüğü'ne Aday Oldu

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday oldu.

Esen, F.Ü Rektörlüğüne Aday Oldu

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Esen, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday olduğunu açıkladı.

Araştırma görevlisinden önemli çalışma

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Dr. Ferhat Uçar ve Malatya Turgut Özal Üniversitesi Öğretim Üyesi Deniz Korkmaz ortaklığında yürütülen çalışma ile Yeni Tip Koronavirüs Hastalığı (COVID-19) teşhisine yardımcı olabilecek COVIDiagnosis-Net isimli bir yapay zeka sistemi geliştirildi. 

F.Ü Teknoloji Fakültesi 10 Yaşında

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi 10. Yılı düzenlenen çeşitli etkinlikler ve açılış programı ile kutlandı.