Teknoloji Haberleri

Teknoloji Haberleri

4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı yapılacak

Elazığ Süt Üreticileri Birliği ve Elazığ Belediyesi İşbirliğinde ortaklaşa düzenlenecek 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, fuarın Elâzığ ve bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirterek fuara tüm Elâzığ halkını ve sektör temsilcilerini davet etti.

ANA ARTERLERDE EDS KAÇINILMAZ

Teknolojinin kendilerine sunduğu nimetleri sonuna kadar kullanan trafikte kendini aslan zanneden şoförlerimiz var. 

Alan: Firmalarımız teknolojik yenilikleri yakından takip ediyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, üye ziyaretlerine devam ediyor.

Türkoğlu, FÜ Rektörlüğü’ne aday olduğunu açıkladı

Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne aday oldu.

Okyar, Yılın Genç Teknoloji Şampiyonu ödülüne layık görüldü

İklim Okyar, 2024 Orta Doğu Digital İnşaat Ödülleri töreninde “Yılın Genç Teknoloji Şampiyonu” ödülüne layık görüldü.

Teknoloji meraklıları bu haber size! 

iOS 18'in çıkış tarihi ve destekleyeceği iPhone modelleri hakkında önemli bilgiler açıklandı.

142 sözleşmeli personel alınacak 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Elazığ'da dâhil olmak üzere 26 şehirde 142 sözleşmeli personel alacağını duyurdu. 

Elazığ’ın Deprem Dronuna TÜBİTAK’tan Onay 

Akın Teknoloji ve Savunma Sanayi Sistemleri tarafından ‘’1507 Teknoçaba Programı’’  kapsamında gerçekleştirilen  ‘’Deprem Sonrası Hasar Tespiti ve İlk Müdahaleye Yönelik Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti (IOT) Temelli Drone Sistemi Geliştirilmesi’’ projesi TÜBİTAK tarafından onaylandı. 

Arıcak İlçe Devlet Hastanesi’ne diyaliz cihazı kazandırıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Erol Keleş, Arıcak İlçe Devlet Hastanesi’ne ileri teknolojiye sahip 2 adet diyaliz cihazı kazandırıldığını duyurdu.

Açıkkapı: Topyekûn kalkınma tek hedefimiz 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının 2024 yılı bütçe görüşmelerinde konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, topyekûn bir kalkınma hedefinde olduklarını söyledi. 

Öğrencilere telefon ve bilgisayar desteği Resmi Gazete'de

Yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği Resmi Gazete'de yayımlandı. Karar ile, satış fiyatı 9 bin 500 TL'yi aşmayan telefon ve bilgisayarlarda en fazla 5 bin 500 TL destek sağlanacak.

Akıllı Kent Uygulamaları vatandaşların yaşamını kolaylaştırıyor

Teknolojik yenilikleri hizmete sunmaya devam eden Elazığ Belediyesi’nin hayata geçirdiği Akıllı Kent Uygulamaları ile vatandaşların yaşamları kolaylaşırken, daha hızlı ve kaliteli hizmet almaları sağlanıyor.

Milletvekili Nazırlı, Demokrasi ve Güvenlik ile Bilim ve Teknoloji Komisyonu toplantısına katıldı

AK Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı'nın da aralarında bulunduğu Türk Heyeti, NATO Parlementer Asemblesi'nin Almanya'da düzenlediği 'Demokrasi ve Güvenlik ile Bilim ve Teknoloji Komisyonu' toplantısına katıldı.

Bakan Kacır, Elazığ’a yapılan yatırımları açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Elazığ’da yapılan yatırımları sosyal medya hesabından paylaştı.

Bakan Kacır, Elazığ’da 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Elazığ’a geldi... Ziyaretlerine AK Parti İl Başkanlığından başlayan Bakan Kacır toplantıda yaptığı açıklamada, Elazığ’daki işletmelere 150.000 TL’den 400.000 TL’ye kadar finansman desteği sağlayacaklarını açıkladı. 

Elazığ dahil 11 ile destek verilecek 

Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgesindeki KOBİ'lere yeni inşa edilecek iş yerleri için 1 milyon liraya kadar destek sağlanacağını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıkladı. 

Elazığ’ın en gelişmiş ilçesi belli oldu 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin dile getirdiği 19 yeni il önerisi için çalışmalar devam ediyor. Belirlenen kriterleri karşılayan 19 ilçe il olacak. Bununla birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022 yılında hazırlanan İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması yeniden gündeme geldi. Açıklanan verilerde Elazığ'da merkez ilçe hariç diğer ilçelerin neredeyse tamamı az gelişmiş ilçeler arasında yer aldığı görüldü. 

Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban: Hedefimiz Üreten Şehir Elazığ

“Bir çok konu ve sektörde olduğu gibi Elazığ bir zamanlar sanayi ve ticaret şehri denecek kadar büyük bir potansiyele sahipti. Geçmiş yıllara baktığımızda bu şehirde kamu, özel ve kamu-özel ortaklıklarıyla kurulan 50’ye yakın fabrikalarda insanlar istihdam edilmişti. Bu fabrikaların neredeyse tümü kapandı veya bir şekilde şehir değiştirdi. Gelişen teknoloji ve bulunduğu konum itibariyle bu şehir üretimde atılımlar yaparak yeniden ticaret ve sanayide önemli bir konuma gelebilir.”

Elazığ Belediyesi'nin Teknofest’te Desteklediği 2 takım finale yükseldi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın "Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor" projesi kapsamında destek verdiği 2 takım bu yıl altıncısı düzenlenen dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’te farklı kategorilerde finale kaldı.

TOGG'a yoğun ilgi! Verilen sipariş sayısı belli oldu

Türkiye'nin yerli ve akıllı otomobili Togg -!da ön sipariş sürecinin başladığı 16 Mart tarihinden itibaren talep patlaması yaşandı. Teslimatların ay sonunda başlayacağı belirtilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bugün itibarıyla Togg T10x siparişi 41 bin oldu" dedi.

İş insanı Akın, Milletvekili adaylığını açıkladı

Savunma Sanayii, Yazılım ve Güvenlik Sistemleri üzerine başarılı çalışmalar yürüten Akın Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Akın, AK Parti'den Elazığ Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Bayraktar, nasıl engellendiklerini anlattı!

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programında İHA ve SİHA'lara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bayraktar, " İlk TB-1'i geliştirdiğimizde engellemeye çalıştılar. 4-5 yıl oyalandık" dedi.

Fırat Teknoloji Geliştirme Bölgesi 10 sıra birden yükselerek 31’inci oldu 

Fırat Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 2021 yılı performans endeksi sonuçlarına göre genel değerlendirmede 31’inci sıraya yükseldi. 

Elazığ Belediyesinden kiosk cihazlarına bakım ve onarım

Elazığ Belediyesi tarafından teknolojik altyapıya dayalı olarak hayata geçirilen Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi çerçevesinde, kioks cihazlarının bakım ve onarımı yapıldı.

FÜ'de 'Bilişim Teknolojileri' kongresi düzenlendi

Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından organize edilen Bilişim Teknolojileri kongresi yoğun katılımla düzenlendi.

Fırat Üniversitesi, TEKNOFEST'te yoğun ilgi gördü

Samsun'da kapılarını ziyaretçilerine açan dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te Elazığ Fırat Üniversitesi standı yoğun ilgi gördü.

Kadınlar iş sahibi olmak için kurslarda ter döküyor

Elazığ'da kadınlar iş sahibi olmak için Halk Eğitim Merkezinde açılan giyim üretim teknolojisi kursunda dikiş nakış öğreniyor.

Elazığ'da Fırat'ın Çocukları İçin Teknoloji ve Yetkinlik Merkezi açıldı

Fırat Üniversitesi Teknokent yerleşkesinde Fırat'ın Çocukları İçin Teknoloji ve Yetkinlik Merkezi açıldı.

Elazığ'da 'Kadın temalı' resim sergisi açıldı

Elazığ'da Fen ve Teknoloji Öğretmeni Gülşah Bulut, 7 yıldır yaptığı kadın temalı resimlerini sanatseverlerle buluşturdu. Bulut sergiden gelen ücretin bir kısmı kadına şiddet derneklerine bağışlayacağını bildirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İleri: 'Muhalefet terörle aralarına gerekli mesafeyi koyamadı'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanı Dr. Ömer İleri, Son dönemde bu yatırım karşıtlığına ek olarak maalesef ve bunu üzülerek ifade etmek istiyorum. Terörle aralarına gerekli mesafeyi koyamamak da eklenmiş durumdadır. Geçtiğimiz hafta 15 Temmuz'un yıl dönümünü yaladık. 252 şehit verdiğimiz çok ciddi bir mücadelenin yıldönümüydü ve üzülerek gördük ki bu yıl dönümünde muhalefet şehitlerimizi hiçbir şekilde gündeme getirmediği gibi FETÖ söylemini de ağzına alamadı' dedi