Tescil Haberleri

Tescil Haberleri

APP plakası olan sürücüler yandı!

Otomobil sahiplerini yakından ilgilendiren bir plaka düzenlemesi yılbaşından itibaren hayata geçirildi. Sahte plakaların üretimini engellemek adına, yeni tescil edilen veya plakasını yenileyen kişilere karekodlu plakalar sunulacak. Ayrıca otomobilinde APP plaka kullananlar ise ceza ile karşı karşıya kalacak

Tahannebi Üzümü Coğrafi İşaret Belgesi aldı 

Elazığ’ın yöresel lezzetlerinden Tahannebi (Ternebi)  Üzümü tescillenerek coğrafi işaret tescil belgesi aldı. 

Tüm otomobillerde MTV iki katına çıkarıldı 

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), 2023 yılı sonuna kadar yeni tescil edilecek araçlardan iki katı olarak alınacak. 

AK Parti'nin milletvekili aday listesi sızdı iddiası!

AK Parti'nin milletvekili aday listesinin sızdığı iddia edildi. Hangi bakan hangi şehirden aday gösterildi? AK Parti listelerine giren tescilli Türkiye güzeli kim?.. Alparslan Türkeş'in oğlu aday listesinde birinci sıraya yerleşti. Ağrı Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Savcı Sayan, İzmir'den 6. sıraya konuldu.

2022’nin en çok tercih edilen isimleri 

Geçen yıl 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edilirken, en çok tercih edilen isimler erkeklerde Alparslan, kızlarda ise Zeynep oldu. 2022 yılında doğan 8 bin 366 bebeğe Alparslan, 8 bin 870 bebeğe ise Zeynep adı verildi. 

'Fırat'ı Keşfet' Projesi tescillendi

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru sonucunda TRB1 bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen Fırat'ı Keşfet Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak marka tescil belgesi almaya hak kazandı.

Elazığ orciği Almanya, Hollanda ve Amerika sofralarında

Elazığ'da üzüm ve cevizle hazırlanan coğrafi işaret tescilli orcik yapımına başlandı. Yöreye özgü lezzeti ile yurt içinde 81 ile gönderilen orcik, Almanya, Hollanda ve Amerika'dan da alıcı buluyor.

Elazığ TSO Başkanı Arslan, 'Verdiğimiz mücadelenin haklılığı yüce Türk adaletinde bir kez daha tecelli bulmuştur'

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 'Bugün geldiğimiz noktada Ankara 13. İdare Mahkemesi esastan karara bağlayarak ihaleye ikinci kez iptal etmiştir. Verdiğimiz mücadelenin haklılığı yüce Türk Adaletinde bir kez daha tecelli bulmuştur. Davaya konu olan tüm itirazlarımız dava kararında yer almış ve haklılığımız bir kez daha tescillenmiştir' dedi.

Elazığ'da Urartular döneminden kalma kaya mezarlarının turizme kazandırılması bekleniyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan ve 5 yıl önce tescillenen Urartular döneminden kalma kaya mezarlarının, turizme kazandırılması bekleniyor.

Fırat Üniversitesi GSK hükmen galip

Bölgesel Amatör Lig 1. Bölge 3. Grup 14. haftasında oynanan ve misafir takımın sahadan çekilme kararı nedeniyle ertelenen D. Fırat Üniversitesi GSK-Karlıova Yıldırımspor maçı, Elazığ ekibi lehine 3-0 hükmen tescil edildi.

Elazığ'da 'Çedene kahvesinin' tescillenmesi üreticiyi sevindirdi

'Çedene kahvesinin' Türk Patent Enstitüsü'nce tescillenerek Elazığ mutfağının coğrafi işaretli ürünleri arasında yerini alması kahve üreticilerini sevindirdi.

'Elazığ Çedene Kahvesi' coğrafi işaret belgesi aldı

Elazığ Çedene Kahvesi, coğrafi tescil belgesi aldı.

Elazığ'da 2 yapı tescillendi

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan Seteran Menfezi ve Kalhane Köprüsü, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesindeki Kurullar Dairesi Başkanlığı-Koruma Yüksek Kurulu tarafından tescillendi.

Elazığ TSO 138 yaşında

Tarihçiler ve oda profesyonellerince yapılan çalışmalar sonucunda Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası'nın (Elazığ TSO) kuruluş tarihinin 1884 olarak tescillendiğini belirten Başkan Asilhan Arslan, 'Kendi tarihine sahip çıkan odamız, geride bırakmış olduğu 138 yıllık birikim ve üstlendiği misyonla ilimizin sosyo-kültürel ve ekonomik kalkınma ve gelişmesi hususunda aynı kararlılık, heyecan ve azimle çalışmasına devam etmektedir' dedi.

Başkan Arslan Goart uygulamasını test etti

GoArt Metaverse uygulamasında dijital evrende inşa edilen Harput, TRT1 Pelin Çift'le Gündem Ötesi programında dünyanın ilk metaverse kenti olarak tescillendi. Uygulamanın ilk testini Harput'ta gerçekleştiren Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, 'Harput’a ilk metaverse kent ünvanını getiren GoArt, çağlar boyunca sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış olan Harput ‘un mimarisini, kültürünü gelecek nesillere aktarmak için bir köprü görevi görecektir.' dedi.

Harput Kalesi'nin tarihi çıkan buluntular ile 2 bin 200 yıl geriye gitti

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde yerleşimin MÖ 3000'lerin başlarında başladığı belirtilen Harput Kalesi'nde yeni ortaya çıkan buluntular ile kalenin tarihi 2 bin 200 yıl geriye giderek, kalenin 5 bin yıllık olduğu tescillendi.

Elazığ'da 'Çedene kahvesi' tescilleniyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi odası tarafından 'Çedene kahvesinin' kasım ayında tescilleneceği bildirildi.

Elazığ menceki buğdayı tescillendi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını sürdüren Elazığ TSO Coğrafi İşaretler Çalıma Komisyonu tarafından üzerinde uzun bir süreden beri çalışılarak Türk Patent ve Marka Kurumuna müracaatı yapılan Elazığ Menceki Buğdayın Coğrafi Tescili gerçekleşti.

Elazığ'ın vazgeçilmez tescilli lezzeti 'Orcik' için mesai başladı

Elazığ'da Coğrafi İşaret Tescili alan, üzüm ve cevizle hazırlanan orcik yapımına başlandı.

Elazığ'da bulunan 115 yıllık 'Dua çınarı' tescillendi

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan ve kıbleye dönük olması nedeni ile 'Dua çınarı' olarak anılan 115 yıllık ağaç, Şanlıurfa Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillendi.

Elazığ'da 'Coğrafi Tescil' için 3 ürüne daha başvuru yapıldı

Elazığ'da daha önce Coğrafi Tescil alan ve alma sürecinde olan ürünlere Elazığ Harput Çedene Kehvesi, Menceki Buğdayı ve Keban Biberi'de eklenerek başvurusu yapılırken, yıl sonuna kadar sayının 20'ye çıkmasının hedeflendiği aktarıldı.

Elazığ'da Orcik Mesaisi Başladı

Elazığ'da bağ bozumunun yapılmasıyla birlikte köylerde coğrafi işaret tescili alan oorcik için mesai başladı. İnşaat mühendisi Ahmet Altunyuva da, mezun olduktan sonra yöneldiği baba mesleği orcik üretimini yaparak iş hayatına atıldı.

Koronavirüse karşı ezogelin çorbası

Geçtiğimiz günlerde coğrafi işaretli ürün olarak Türk Patent Marka Kurumunca tescillenen ezogelin çorbası, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda koruyucu özelliği ile sofraların vazgeçilmezi oluyor.

Nohudun meşe ateşinde başlayan yolculuğu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun meşe ateşinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen Coğrafi Tescilli leblebinin yapımı başladı. Ağın leblebisini bir dönem tüketecekleri kadar üreten aileler, talep artınca geçim kaynağı olarak üretip kilogramını 25 TL'den satmaya başladı.

Ticaret Sicil Tescil İşlemleri Aynı Gün Yayınlanıyor

Ticaret Sicil Tescil İşlemleri Aynı Gün Yayınlanıyor

Tarihi Camiler Tescillendi

Elazığ Merkez köylerinden Sarını/Altınkuşak Köyü ile Mesti/Yenikonak Köyü tarihi Osmanlı Camileri Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından tescillenerek koruma altına alındı.

Tarihi Konağın Tescili İçin Yapılan Başvuru Kabul Edildi

Elazığ merkez Sürsüsü Mahallesinde bulunan 100 yıllık tarihi kerpiç- ahşap konağın koruma altına alınması için yapılan başvurunun kabul edildiği bildirildi.

Pisa kulesinden daha fazla eğik olan minare, depremden etkilenmedi

Elazığ'ın tarihi mahallesi Harput'ta yer alan yüzlerce yıllık geçmişe sahip bir çok yapı olmak üzere Pisa kulesinden bile fazla eğik olduğu tescillenen Ulu Cami minaresi de Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremden etkilenmedi.

9 milyon yıllık kanyonlar uluslararası turizme kazandırılacak

Elazığ'da 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen dünyanın en yeni keşfi Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarının tescil sürecinini devam ettiğini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, çok müdahale etmeden doğal yapısını koruyarak uluslararası bir destinasyon haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

Saklıkapı ve Karaleylek Kanyonları tescilleniyor

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım tarafından keşfedilen doğa harikası Saklıkapı ve Karaleylek kanyonların da yer tespiti yapılarak tescil işlemlerine başlandı.