Tespit Haberleri

Tespit Haberleri

Kirayı elden ödeyene ceza geliyor

Gelir İdaresi Başkanlığı kira bedelinin elden ödenmesinin önüne geçmek için harekete geçti. Yeni hazırlanan tebliğ taslağına göre elden ödendiği tespit edilen kira için ev sahibi ve kiracıya en az 5'er bin liralık ceza kesilecek.

Narin'in ön otopsi raporu ortaya çıktı!

Diyarbakır Bağlar'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni, 19 gün sonra çuval içinde derede bulundu. Otopsi işlemleri sürerken boynunda boğma izi ve ayağında kırık tespit edildi. Narin'in kesin ölüm nedeni henüz belirlenemezken, olayla ilgili gözaltına alınan kişi sayısı 23'e yükseldi.

Başkan Kavaklı, muhtar ve vatandaşları dinledi

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı beraberindeki heyetle, Doğukent Mahalle Muhtarı Mürsel Koç, Kırklar Mahalle Muhtarı Mehmet Ayan, Ulukent Mahalle Muhtarı Mustafa Taş'ı ve Çatalçeşme Mahallesi'nde vatandaşları ziyaret etti. Bu mahallelerde vatandaşların karşılaştığı sorunları yerinde dinlenildi ve tespitlerde bulunuldu. Yasin Kavaklı yaptığı ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulundu.

Kaza tespit tutanağı artık e-devlet’te

e-Devlet mobil uygulamasına eklenen yeni özellikle matbu evraka gerek olmadan kaza tutanakları cep telefonuyla e-Devlet üzerinden tutulabilecek.

İran Cumhurbaşkanı ibrahim Reisi hayatını kaybetti

İran devlet televizyonu, Akıncı İHA’nın tespitlerinin ardından bulunan İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ı taşıyan helikopterin enkaz noktasında yaşam belirtisi olmadığını duyurdu.

Elazığ’ın Deprem Dronuna TÜBİTAK’tan Onay 

Akın Teknoloji ve Savunma Sanayi Sistemleri tarafından ‘’1507 Teknoçaba Programı’’  kapsamında gerçekleştirilen  ‘’Deprem Sonrası Hasar Tespiti ve İlk Müdahaleye Yönelik Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti (IOT) Temelli Drone Sistemi Geliştirilmesi’’ projesi TÜBİTAK tarafından onaylandı. 

Elazığ Yeni Sanayi Sitesi’nin yeri Resmi Gazete’de yayımlandı 

Kamuoyunun merakla beklediği ve Çamyatağı Köyü mevkiinde yapılacak olan yeni sanayi sitesiyle ilgili tespit edilen bölgenin sanayi alanı olarak belirlenmesi kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. 

Işıkhan, Asgari Ücret ile ilgili açıklama yaptı 

Gerçekleştirilen Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıklamalarda bulundu. 

Asgari ücret ne kadar olacak?

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısı sona erdi. İkinci toplantı 18 Aralık'ta yapılacak. 

Başkan Yıldırım: En ideal adayları tespit edeceğiz

AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, 31 Mart 2024’te yapılacak olan yerel seçimlerde şehir genelinde zafer elde etmek için en ideal adayları belirlemek için yoğun çaba harcadıklarını belirterek, “Şehrimizin merkez, ilçe ve beldeleriyle tamamını AK Belediyecilikle buluşturma arzusundayız” dedi.

Ceyhan açıkladı: Yapılan Kovid-19 testlerinin yarısından fazlası pozitif

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, yapılan testlerin yarısından fazlasında koronavirüs tespit edildiğini söyledi. Ceyhan, "Eris varyantının özelliği bu. Çok hızlı ve kolay bulaşıyor" dedi.

Vali Toraman: 10 Bin 700 ağır hasarlı binanın, 4 bini yıkıldı 

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, Kahramanmaraş depremleri sonrasında Elâzığ’da ağır hasarlı tespit edilen 10 bin 700 binanın 4 bin tanesinin yıkıldığını söyledi. 

Asgari ücret tespit komisyonunun toplanacağı tarih belli oldu 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, asgari ücrete yapılacak ara zam oranını görüşmek üzere 13 Haziran'da toplanacak. 

STK Platformu, Vali Toraman ile bir araya geldi 

Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu şehirdeki sorunların tespiti ve yetkililere aktarılması noktasında çalışmalarına devam ediyor. 

Elazığ’da hasar tespit kesin sonuçları ne zaman açıklanacak? 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elazığ'da başlatılan hasar tespitlerine yapılan itirazlar sonrası kesin sonuçların 29 Mayıs’ta açıklanması bekleniyor. 

Başkan Ülgen PALU için çalışıyor

Elazığ'ın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olarak ilçenin ve şehrin sorunlarına duyarsız kalmayan Palu Kültür ve Dayanışma Derneğinin Başkanı Fadıl Ülgen, ilçede eksik tespit edilen sıkıntıları gündeme taşımaya ve bu sorunların çözümü için çalışmalarına aralıksız bir şekilde çalışmaya devam ediyor...

Elazığ Valiliği’nden hasar tespit ile ilgili açıklama

Elazığ Valiliği tarafından Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büküklüğündeki depremin ardından Elazığ’da yapılan hasar tespit ve yıkım işlemleri hakkında açıklama yapıldı. Valilik; depremin ardından 30 yapıdan 29’unun acil yıkım kararı ile yıkıldığını açıkladı. 

Elazığ’da hasar tespit çalışmaları tamamlandı! 

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elazığ’da başlatılan hasar tespit çalışmaları sona erdi. İtiraz süreci ise 16 Mart’ta başlayacak. 

Elazığ’da ve ilçelerde kaç ağır hasarlı bina var? 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında Elazığ'da şimdiye kadar 28 bin 726 bina incelendi. İncelemede 48 binanın acil yıkılacak, 7 bin 402 binanın ise ağır hasarlı olduğu kaydedildi. 

Elazığ’da ağır hasarlı bina sayısı 4 bin 636 oldu 

Kahramanmaraşta meydana gelen 2 büyük depremin ardından Elazığ’da hasar tespit çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan çalışmalarda Elazığ’da toplamda 21 bin 144 bina incelendi. İncelenen binalardan 4 bin 636’sinin ağır hasarlı olduğu tespit edildi. 

Elazığ’da ağır hasarlı bina sayısı kaç oldu? 

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 2 büyük depremin ardından Elazığ’da hasar tespit çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan çalışmalarda Elazığ’da toplamda 20 bin 294 bina incelendi. İncelenen binalardan 4 bin 462’sinin ağır hasarlı olduğu tespit edildi. 

Elazığ’da ağır hasarlı bina sayısı yükseliyor! 

Elazığ’da merkez ve ilçelerde incelenen 17 bin 716 binadan bugün itibariyle 4 bin 73 binanın ağır hasarlı, 50 binanın ise acil yıkılacak olduğu tespit edildi. 

Elazığ Valiliği hasar tespit çalışmaları ile ilgili merak edilenleri duyurdu 

Elazığ Valiliği, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremin ardından hasar tespit çalışmaları ile ilgili AFAD Başkanlığı’nca hazırlanan ve merak ettiği konuların cevaplarını duyurdu. 

Elazığ’da ağır hasarlı bina sayısı artıyor

Elazığ Valiliği, Elazığ’da yapılan hasar tespit çalışmaları ile ilgili yaptığı açıklamada 14 bin 698 binanın incelendiğini ve 34 binanın acil yıkılacak, 3 bin 309 binanın ağır hasarlı olduğunu açıkladı. 

Olası Bingöl depremi için harekete geçildi 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Bingöl'de ilgili kurumlarca riskli yapılarda denetim çalışması başlatıldı. 361 yapının incelendiği Bingöl'de 165 ağır hasarlı bina tespit edildi. Olası bir Bingöl depreminde, başta Bingöl merkez olmak üzere Tunceli, Erzincan, Erzurum, Muş, Diyarbakır, Elazığ ve Bitlis, bu depremden etkilenecek iller arasında olduğu belirtildi. 

Elazığ Valiliği Konutu Hasarlı Vatandaşların Başvuru Yapacakları Müdürlükler Hakkında Açıklama Yaptı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından Elazığ’da bina ve konutların hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

Kurum: Elazığ’da bin 300 binayı acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit ettik 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde ‘Deprem Bölgesi Fay Hatları ve Zemin Sıvılaşması’ konulu toplantıda konuştu. Bakan Kurum, Elazığ’da 5 bin 800 bağımsız bölümden oluşan bin 300 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olarak tespit edildiğini söyledi. 

Erol: Hasar tespitinizi bir an önce yaptırın 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığlılara hasar tespitlerini bir önce yaptırmaları çağrısında bulundu. 

Müdür Şişecioğlu: Hasarlı binalar tek tek incelenecektir 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Elazığ İl Müdürü Hikmet Şişecioğlu il genelinde hasar tespit çalışmalarının 45 ekiple devam ettiğini belirterek, vatandaşlara önemli hatırlatmalarda bulundu. 

AFAD Duyurdu: Barınma desteği başvuruları başladı 

Deprem bölgesinde konutu Çevre Şehircilik Ve İlkim Bakanlığı tarafından hasarlı olarak tespit edilen ev sahibi veya kiracı vatandaşlar için, “afetzede barınma desteği” başvuruları e-devlet üzerinden başladı.