Ticaret Haberleri

Ticaret Haberleri

Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM’in İstanbul’da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

Milletvekilleri ve Belediye Başkanı’ndan, Ticaret Borsası’na ziyaret

AK Parti Milletvekilleri Prof. Dr. Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ’ı ziyaret ederek istişarelerde bulundular.

Başkan Alan: Cirosu 50 Milyon olan işletmeler muaf tutuldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Ağustos ayı meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Elazığlı bürokrata önemli görev

Uzun bir süredir Ticaret Bakanlığı bünyesinde önemligörevlerde bulunan Mükerrem Aksoy, Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdür Yardımcılığı görevine atandı.

Başkan Alan: Çin ile ticari ilişkilerimizi geliştiriyoruz

Çin İş Adamları Derneği Başkanı Zhou Yanquan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ı ziyaret etti.

Konut satışında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı yeni kararla birlikte konut satışında doğrulanmış ilan dönemi başlıyor. 15 Eylülde yürürlüğe girecek düzenleme ile ilgili Elazığ Esnaf Ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak konut sahiplerini ve emlakçıları ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Alan: Şarap Fabrikasının kapatılması hem çalışanları hem de üreticileri mağdur edecektir

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ’da uzun süreden beri hizmet veren Şarap Fabrikası’nın kapatılmasının büyük bir yanlış olduğu gibi Elazığ ekonomisi ve üreticileri mağdur edeceğini ifade etti.

Alan: Sığınmacılar olmasa birçok sektör durma noktasına gelir

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya’nın katılımıyla, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen “İstişare Toplantısı’na katıldı.

Başkan Alan: Bakan Kurum’dan ilimize bir lojistik merkez kurulması konusunda destek talep ediyoruz

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ilimizi ziyaret eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a 2020 ve 2023 depremlerinden sonra yaptıkları çalışmalar için teşekkür ederek, olası Tunceli ve Bingöl depremlerinde yaşanacak olumsuzluklara ilk müdahale eden ilin Elazığ olacağı gerçeğinden hareketle ilimize lojistik merkez kurulmasına destek olması noktasında çağrıda bulundu.

Elazığ Ticaret Borsası YİK toplantısı gerçekleştirildi

Elazığ Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ’ın başkanlığında Elazığ Ticaret Borsası Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.

Alan: Firmalarımız teknolojik yenilikleri yakından takip ediyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, üye ziyaretlerine devam ediyor.

Başkan Alan: BYD’yi Elazığ’a yatırıma davet ediyorum

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Çinli otomobil firması BYD firmasını, üreteceği otomobillerin bazı parçalarını üretmek için 6. bölge teşvik imkânlarından faydalanması için Elazığ’a davet etti.

Alan: Ekip ruhu ve takım çalışmalarımız başarıya dönüşüyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Haziran ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Başkan Alan: Bayramlar, birliğimizi pekiştiren özel günlerdir

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası başkanı İdris Alan, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Açıkkapı: Türkiye Cumhuriyeti'nin demir yumruğunu herkes görmüş olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı basın açıklamasında mayıs ayı dış ticaret rakamlarının kendilerini mutlu ettiğini ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, dış ticaret açığının yüzde 48 azaldığını söyledi.

Başkan Şerifoğulları, Yıkımı Yapılacak Eski ETSO Binasında İncelemede Bulundu

Yıkımı, Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacak olan Belediye Çarşısı üzerindeki eski Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında incelemelerde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, esnafların taleplerini dinledi. Kurban Bayramı’nın ardından başlanması planlanan yıkım çalışmaları için, Elazığ Belediyesi tarafından güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutulacak, yıkım öncesinde, esnasında ve sonrasında çevre esnafın ve vatandaşların etkilenmemesi için bütün önlemler alınacak.

Fahiş fiyat düzenlemesinde yeni karar! 

Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezalarının artırılmasını da içeren Türk Ticaret Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

BAŞKAN ALAN’IN TAHSİS ETTİĞİ OTOBÜSLER YOLA ÇIKTI

Elazığspor ile 52 Orduspor arasında cumartesi günü İstanbul Ali Sami Yen Rams Park’ta oynanacak play-off yükselme final maçını izlemek amacıyla Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından tahsis edilen iki adet otobüs, yoğun bir taraftar gurubu eşliğinde İstanbul’a uğurlandı. Elazığspor’a sezon içerisinde verdiği pirim destekleriyle öne çıkan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, İstanbul’da oynanacak final maçı için de iki otobüs tahsis etmişti. Başkan Alan’ın Elazığspor’un 2. Lige yükselme final maçı için tahsis ettiği otobüsler İstanbul’a hareket etti.

Elazığ Ticaret Borsası’ndan Elazığspor’a otobüs desteği

Elazığ Ticaret Borsası Cumartesi günü İstanbul’da oynanacak Elazığspor maçı için bir adet otobüs kaldıracağını duyurdu.

Başkan Alan, Ormanoğlu’nu ziyaret etti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlığı görevine seçilen başkanlara hayırlı olsun ziyafetlerini sürdürüyor.

Milletvekili Keleş’ten, Başkan Alan’a ziyaret

Ak Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş,  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ı ziyaret etti.

Başkan Gülyüz: Emlakçılara müjde!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz ve esnaflara müjde vererek oda kaydında staj şartını bir kereye mahsus kaldırıldığını söyledi.

Alan: Ağınlı kadın girişimcilerimiz önemli bir başarı hikâyesi yazıyor

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ağın ilçesinde kadın girişimciler tarafından kurulan Ağın Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret etti.

MÜSİAD’da gündem, dış ticaret

MÜSİAD Dost Meclisi’nin konuğu Fırat Üniversitesi Dış Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zülfükar Aytaç Kişman oldu.

Milletvekili Keleş’ten, 6. Noterle ilgili açıklama

Milletvekili Keleş, ”24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ'ımızda meydana gelen deprem, şehir merkezinde yaşayan birçok vatandaşımızı etkiledi. Bu felaketin ardından, vatandaşlarımızın güvenli konutlara erişimini sağlamak amacıyla TOKİ tarafından yapılan konutlarla birlikte Güneykent Mahallesi, Elazığ'ın yeni yerleşim merkezi haline geldi. Nüfus, iş yoğunluğu, ticaret ve çalışma hayatının artış gösterdiği Güneykent Mahallesi’nde yeni bir noter ihtiyacı oluşmuştu. Bu ihtiyacı karşılamak için Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda Güneykent Mahallesi’ne noter açılması Adalet Bakanı Sn. Yılmaz Tunç’un imzasıyla 20 Mart tarihinde onaylandı ve süreç başladı” dedi.

Başkan Alan’dan Başkan Şerifoğulları’na ziyaret

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan ve beraberindeki heyet, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nı makamında ziyaret etti.

Başkan Alan,  Palu ve Kovancılar belediye başkanlarını ziyaret etti 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen isimleri ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Başkan Alan: Bayramlar, birliğimizi daha da güçlendirmeli

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası’nda bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

Başkan Alan: Bayramımız mübarek olsun

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Alan, mahalle muhtarlarıyla iftarda bir araya geldi 

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, 43 mahalle muhtarıyla  iftar programında bir araya geldi.