Tiha Haberleri

Tiha Haberleri

Başkan Şerifoğulları’ndan 10 Kasım Atatürk’ü anma günü mesajı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde bir mesaj yayımlayarak, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü; saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

İntihara teşebbüs eden kadını itfaiye eri son anda kurtardı

Elazığ'da intihara teşebbüs eden kadını itfaiye eri, hızlı bir refleksle son anda çekerek kurtardı.

Kızının öldürüldüğünü iddia eden baba, beraat eden şahsın cezalandırılmasını istiyor

Elazığ'da başından silahla vurulmuş halde bulunan kızının intihar etmediğini, kocası tarafından öldürüldüğünü iddia eden acılı baba, 25 yıl ceza yiyen ardından bölge mahkemesi tarafından hakkında beraat kararı verilen şahsın cezalandırılması istediğini söyledi.

7'nci kata çıkıp atlamak istedi, polis ikna etti

Elazığ'da inşaat halinde bir binanın 7'nci katına çıkarak intihar girişiminde bulunan şahsı polis ekipleri ikna ederek aşağı indirdi.

Polis kapıdan, itfaiye ekipleri pencereden girerek kurtardı

Elazığ'da bir kişi, arkadaşlarına 'İntihar edeceğim' mesajı gönderdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine giden polis ekipleri kapıdan, itfaiye ekipleri de pencereden girerek şahsın intihar etmesini önledi.

Uzm. Dr. Cihangiroğlu: 'Salmonelloz, tifo veya benzeri klinik tablolara da neden olabilmektedir'

Salmonelloz mikrobunun hastalık yapıcı özeliğinin yaz aylarında daha fazla artış gösterdiğini belirten Uzm. Dr. Mustafa Cihangiroğlu, Salmonelloz ülkemizde çok sık gastroenterite (sindirim sisteminin enfeksiyon veya iltihaplanması) neden olan bir mikroorganizmadır. Gıdalar ve hayvansal ürünler ile insana bulaştıktan sonra bağırsakta çoğalıp bulantı, kusma ve ishale sebep olabilmekte ve birkaç gün içinde kendini sınırlayıp iyileşebilmekte. Ama direnci düşük kişilerde veya mikropların çok yoğun alındığı zamanlarda tifo veya benzeri klinik tablolara da neden olabilmektedir dedi.

Karataş, intiharların önlenmesi çağrısında bulundu

Kamu Sağlık-Sen Genel Başkanı Ümit Karataş, 13 Aralık Anestezi Teknisyen ve Teknikerleri Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

Jandarmanın müdahalesi bir canı hayatta tuttu

Elazığ'da Harput Kalesine çıkan bir kişi intihar girişiminde bulundu. Jandarma ekipleri, şahsı atlamadan yakalayarak cam örgünün gerisine taşıdı.

10'uncu kata çıkıp atlamak istedi, polis vazgeçirdi

Elazığ'da 10 katlı bir binanın terasına çıkarak intihar girişiminde bulunan şahsı polis ekipleri ikna ederek aşağı indirdi.

Elazığ'da Atatürk için mevlit programı düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83'üncü yılı dolayısıyla Elazığ'da mevlit programı düzenlendi.

Henüz 13 aylıkken Türkiye'nin 3 bölgesini gezdi, hayata Elazığ'da tutundu

Doğuştan kalp, hidrosefali, iki tarafı ağır şekilde kasık fıtığı hastalıkları olan ve buna bağlı ağır şekilde solunum yetmezliği ile ciddi derecede kanda iltihabi bir rahatsızlıkları için gittiği Türkiye'nin 3 farklı bölgesindeki hastanelerde şifa bulamayan 13 aylık Yusuf Can Yılmaz, ambulans helikopterle sevk edildiği Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

İntihar notu bırakan gencin cansız bedeni bulundu

Elazığ'da 'ölürsem eğer kimse bundan sorumlu değildir' notu bırakarak kayıplara karışan gencin cansız bedeni boş bir arazide bulundu.

Elazığ'da 4 yaralı şahin tedavi altına alındı, hayvan hastanesi başhekimi uyardı

Elazığ'da birinin kanadı kopmak üzere olduğu için ampute edilmek zorunda kalan 4 yaralı şahin bulunarak hayvan hastanesinde tedavi altına alındı. Bu hayvanların hedef seçilip vurulduğunun böylece doğanın dengesinin bozulduğunu belirten Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Han, Bunlar asil hayvanlar, bu şekildeki durumlarda bazen intihar edebiliyorlar, yemiyor ve içmiyorlar, kendilerini dışarı kapatıyorlar ve böylelikle ölebiliyorlar dedi.

Çocuğunu görmek için bıçakla cama çıktı, kendini polise ihbar etti

Elazığ'da çocuğunu görmek isteyen bir baba, elinde bıçakla cama çıkıp intihara teşebbüs etti. Polisi arayarak kendini ihbar eden şahıs, uzun uğraşlar sonucu ikna edilerek indirildi.

Vinçte intihara teşebbüs eden şahsı polis ikna ederek indirdi

Elazığ'da bir şahıs vince çıkarak intihara teşebbüs etti, polis bir saatlik çalışmanın ardından şahsı ikna ederek indirdi.

Ağaca Asılı Ceset Bulundu

Elazığ'da Necmettin Erbakan Bulvarının alt kısmında bulunan ormanlık alanda ağaca asılı halde bir erkek cesedi bulundu. 

Kalp ve kronik hastalığı olanlar dikkat

Kalp ve damar hastalıklarının dünyada halen ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Suat Demirkıran, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) pandemisinin kronik rahatsızlıkları olan bazı vatandaşlarda daha ağır sonuçlarının olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Demirkıran, korona virüsün kalpte özellikle kalp kası iltihabı yaparak miyokardit hastalığına sebebiyet verdiğini ve bunun sonucunda da kalp kasını tutarak zayıflatması nedeniyle kalp yetmezliği semptomlarının görüldüğünü aktardı.

Korona unutuldu, intihara teşebbüsü vatandaşlar film gibi izledi

Elazığ'da eşi tarafından terk edilen koca, 7'inci kata çıkarak intihara kalkıştı,. Vatandaşlar polisin uyarılarına rağmen sosyal mesafeyi ihlal ederek yaşananları film izler gibi izleyip cep telefonları ile kaydetti.

Prematüre bebeklere 'anne şefkati' ile bakıyorlar

Prematüre bebeklere anne şefkatiyle baktıklarını aktaran Uzm. Dr. Nihan Hilal Hoşağası, anne sütünün prematüre bebeklerin beslenmesinde çok önemli olduğuna dikkat çekerek, 'Prematüre bebeklerde görülen nekrotizan enterokolit dediğimiz bir bağırsak iltihabı, bebeklerin hayatlarını tehdit edebiliyor. Bu iltihabın görülme riski, anne sütü ile beslenen bebeklerde 7 kat azalmaktadır' dedi.

Elazığ'da intihara teşebbüs eden kadını çocukları gözyaşları içerisinde izledi

Elazığ'da bir kadın, aldıkları evin yapımı durunca ikinci sefer inşaatın 6. katına çıkarak intihara kalkıştı. Kadın polis ekipleri tarafından ikna edilerek aşağıya indirilirken, 3 çocuğu o anları gözyaşları içerisinde izledi.

Adıyaman'da intihar teşebbüsünde bulunan kişiyi belediye başkanı ikna etti

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde 45 yıl önce senet ile aldığı araziye yaptırdığı evin bir başkasına satılmasına kızan kişi intihar teşebbüsünde bulundu. 3. kattan atlamak isteyen şahsı belediye başkanı ikna etti.

Zonguldak'ta bir kişi kahvaltıya gittiği karı kocayı vurup aracında intihar etti

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde konuşmak için kahvaltıya gittiği çifti silahla vurarak öldüren şahıs, olay yerinden kaçtığı aracında bu kez kendi kafasına sıkarak intihar etti. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan zanlı da kurtarılamadı.

Hatay'da bir kişi babasını öldürüp intihara kalkıştı

Hatay'ın Payas ilçesinde bir kişi, babasını öldürdükten sonra 3. kattan atlayarak ağır yaralandı.

Ölümcül üçgendeki sivilcenizi asla sıkmayın

Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, 'Sivilcelerin sıkılması, iltihaplanma ve izlere yol açmasının yanı sıra damarlar yoluyla beyindeki kirli kanın kalbe gönderilmesinde rol oynayan kavernöz sinüs olarak bilinen boşluğun mikroorganizmalar ile tıkanmasına yol açabilir. Bundan dolayı, yüzün orta hattındaki özellikle ağız kenarlarından burun köprüsüne kadar olan bölgeyi kapsayan ‘ölümcül üçgen’deki sivilceler asla sıkılmamalıdır' dedi.

Elazığ'da intihara kalkışan şahsı, polis 3 saatte ikna ederek indirdi

Elazığ'da eş ve çocuklarının terk ettiği şahıs, 5 katlı binanın çatısına çıkarak intihara kalkıştı. Polis, 3 saatlik çalışmanın ardından şahsı ikna ederek indirdi.

Kocaeli'de yolun ortasına atlayan kadın son anda ezilmekten kurtuldu

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde otobüs durağında otururken bir anda yolun ortasına atlayarak intihara kalkışan kadın, durumu fark eden sürücülerin son anda durması ile ezilmekten kurtuldu. Bebeğini kaybettiği öğrenilen kadının gözyaşları yürekleri dağladı.

Aseton benzeri ağız kokusu diyabet habercisi olabilir

Aseton benzeri ağız kokusunun diyabet habercisi olabileceğini söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, 'Diyabetin ağız içi belirtilerinden özellikle en önemlileri dişte sallantı, diş etinde kanama, şişme, apse, iltihap akması ve aseton benzeri ağız kokusudur. Amerikan Diş Hekimleri Birliği, diyabet hastalarında diş eti tedavisi sonrası, insülin ihtiyacının azaldığını ve kan şekeri kontrolünün daha iyi olduğunu bildirdi' dedi.

Ses sanatçısı otel odasında intihar etti

Bartın'da ünlü gitar sanatçısı Soner Egesel kaldığı otel odasında intihar etti.

İkinci Akıncı TİHA, ikinci testi de başarıyla geçti

Baykar tarafından yerli ve milli imknlarla geliştirilen Bayraktar Akıncı TİHA'nın (Taarruzi İnsansız Hava Aracı) ikinci prototipi, Çorlu Hava Meydan Komutanlığı'nda yer alan Bayraktar Akıncı Uçuş ve Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen ikinci uçuş testini de başarıyla tamamladı.

İntihara teşebbüs eden genci polis ikna etti

Elazığ'da üst geçide çıkarak intihara kalkışan genç, polis ekipleri tarafından ikna edilerek indirildi.