Tıp Fakültesi Haberleri

Tıp Fakültesi Haberleri

Prof. Dr. Atmaca, dünyadaki 3 psikiyatri profesöründen biri oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca, İleri Düzey Metakognitif Terapist olarak diploma verilen Türkiye'de ilk ve dünyadaki toplam 3 psikiyatri profesöründen birisi oldu.

Fırat Üniversitesi 34. dönem tıp mezunlarını uğurladı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 34. dönem öğrencilerinin mezuniyet ve yemin töreni gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Kıvrak'a 2022 yılı 'Medikal Üst Uzmanlık Üstün Kardiyoloji Ödülü' verildi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tarık Kıvrak'a Uluslararası Bilim Akademisi olan Venus International Foundation'ın 2022 yılı Medikal Üst Uzmanlık Üstün Kardiyoloji Ödülü verildi.

Doktor ve öğrencilerin 'Korosu' şiddete karşı sağlıkçıların sesi oldu

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bekir Akgün, tıp fakültesi öğrencileri ile bir araya gelerek müzik grubu kurdu. Doç. Dr. Akgün ve tıp öğrencilerinin kurduğu koro, şiddete karşı sağlıkçıların sesi oldu.

Kanlı Noel'de üç kuzeni EOKA tarafından şehit edilen Necip İlhan'dan TMT hakkındaki sözlere tepki

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde üç amca çocuğu 'Kanlı Noel' olayları olarak bilinen 1963 yılında EOKA terör örgütü tarafından şehit edilen FÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Necip İlhan, Ayşenur İlhan'ın Türk Mukavemet Teşkilatı (TMT) hakkındaki sözlerine tepki gösterdi.

Elazığ Valiliğinden Enes Kara açıklaması

Elazığ Valiliği, hayatını kaybeden Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara olayıyla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini bildirdi.

Aşı farkındalığı eğitimleri devam ediyor

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi tarafından ortaklaşa olarak bir süredir Elazığ genelinde yürütülen aşı farkındalığı eğitimleri bu kez de Elazığ Halk Eğitim Merkezi usta öğreticilerine yönelik olarak devam etti. 

Fırat Üniversitesi 7 öğretim üyesi alacak

Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi ve Tıp Fakültesi’ne toplamda 7 öğretim üyesi alınacak.

Dr. Kuluöztürk, 'Akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde'

Akciğer kanserinin günümüzde giderek artan bir hastalık olarak vatandaşların karşısına çıktığını belirten Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Doktor Öğretim Üyesi Mutlu Kuluöztürk, 'Değiştirebileceğimiz olumsuz etkenleri azaltarak daha sağlıklı, daha uzun ömürlü ve akciğer kanserinden uzak bir yaşam bizim elimizde' dedi.

FÜ Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlüklerini giydi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi birinci sınıf öğrencileri, düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giyerek hekimlik yolunda ilk adımlarını attı.

2 buçuk aylık bebeğin kahreden ölümü

Muş'un Bulanık ilçesinde annesinin yatağa bırakmasının ardından nefes alamayan 2 buçuk aylık bebek, tedavi gördüğü Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Damdan düşen kadın hayatını kaybetti

Siirt'te damdan düşen 25 yaşındaki bir kadın, kaldırıldığı Elazığ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

İnşaatında çalıştığı kütüphanede şimdi tıp fakültesi öğrencisi olarak çalışıyor

Elazığ'da 2016 yılında yapımına başlanan Fırat Üniversitesi kütüphanesi inşaatında işçi olarak çalışan Hasan Coşkun, boş zamanlarında ders çalışarak hayalini kurduğu tıp fakültesini kazandı. Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimine devam eden Coşkun, 5 yıl önce inşaatında çalıştığı kütüphanede şimdi öğrenci olarak doktor olmak için çalışıyor.

F.Ü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesinden büyük başarı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbulut, Türk Kardiyoloji Derneği Pulmoner Vasküler ve Erişkin Doğumsal Kalp Hastalıkları Çalışma Grubu Başkanlığına seçildi. 

Her 6 saniyede 1 kişi inme geçiriyor, saatte 1 kişi hayatını kaybediyor

Bölge genelinde sadece Elazığ'da bakanlıktan onaylı olarak hizmet veren Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İnme Merkezi, 4 yıl içerisinde 500 hastanın sağlığına kavuşmasına vesile oldu. Yüzlerce hastanın hayatına dokunabildiklerini belirten Doç. Dr. Emrah Aytaç, her 6 saniyede 1 kişinin inme geçirdiğini, saatte 1 kişinin ise hayatını kaybettiğini söyledi.

Ozan, son yolculuğuna uğurlandı

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Türk Edebiyatı Şairi Dr. Ahmet Tevfik Ozan geçirdiği kalp krizi sonucu 68 yaşındaki hayatını kaybetti. Ozan, bugün son yolcuğuna uğurlandı.

2 günde bin 492 sağlık çalışanı aşılandı

Elazığ'da korona virüse (Covid-19) karşı yapılmaya başlanan aşı çalışmasında 3 bin kişilik kadrosu bulunan Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde ilk 2 günde bin 492 personele aşı yapıldı.

Epilepsi pili operasyonu sara hastalarının umudu oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği epilepsi pili ameliyatıyla Türkiye'de kısa sürede merkez haline geldi, aralarında İstanbul, Ankara, Antalya, Gaziantep, Konya, Eskişehir, Samsun gibi büyükşehirlerinden olduğu 60 ilden başvuru geldi.1 yıl önce başlayan operasyonlarla 84 sara (epilepsi) hastası yapılan başarılı operasyonlarla sağlığına kavuşurken, çok sayıda başvurunun da bulunduğu öğrenildi.

F.Ü Tıp Fakültesi Dekanlığı’nda Görev Değişimi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı’nı vekâleten yürüten Prof. Dr. Mehmet Yalnız, görevi Tıp Fakültesi Dâhili Tıp Bilimleri Bölümü, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Kaya Gürgöze’ye devretti. 

Niğde'de hasta taşıyan midibüsle otomobil çarpıştı: 1 ölü

Niğde'de Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesinde tedavi gören hastaları taşıyan midibüsle otomobilin çarpışması sonucu bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

Zonguldak'ta genç doktoru öldüresiye dövdüler

Zonguldak'ta arkadaşları ile sahilde eğlenen Tıp Fakültesi son sınıf öğrencisi Çağatay Çelik, yanlarına gelen 3 kişi tarafından öldüresiye dövüldü. Kendisinden istek parça isteyenlere gitar çalan genç doktorun yediği yumruklarla hayatı kabusa döndü.

Sivas'ta üçüz kardeşler tıp fakültesini kazandı

Sivas’ta yaşayan Beyzanur, Sena ve Feyza Köksal isimli üçüz kardeşlerin üçü de tıp fakültesini kazandı.

Kaya: Türkiye’de sigara kaynaklı ölüm sayısı yılda 100 bin

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Abdulkadir Kaya, salgınıyla mücadelenin devam ettiği bugünlerde sigara bırakmanın öneminin daha da arttığına dikkat çekti.

Rektör Yardımcılığına İlk Atama Yapıldı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcılığına  Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Üstündağ’ı atadı.

Genç hekimlerin omuzlarında son yolculuğuna uğurlandı

Geçtiğimiz hafta sonu hayatını kaybeden Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ferit Hakan Öner; sevenleri, meslektaşları ve öğrencilerinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Diş Hekimliği Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Fırat Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ilk mezunlarını Tıp Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen törenle meslek yaşamlarına uğurladı.

Prof. Dr. Haluk Keleştimur, F.Ü Rektörlüğüne Aday

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Keleştimur, Fırat Üniversitesi Rektörlüğü'ne aday oldu. Keleştimur, Yükseköğretim Kurulu'na rektör adaylığı başvurusunu yaptı. 

Prof. Dr. Necip İlhan, F.Ü Rektörlüğü'ne Aday

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip İlhan, Fırat Üniversitesi Rektörlüğüne  aday oldu.

Prof. Dr. Mehmet Akbulut, F.Ü Rektörlüğüne Aday Oldu

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akbulut, Fırat Üniversitesi Rektör adayı oldu.

170 Doktor Adayı Mezun Oldu

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören 170 öğrenci gerçekleştirilen törenle mezun oldu.