Tübitak Haberleri

Tübitak Haberleri

Elazığ’ın Deprem Dronuna TÜBİTAK’tan Onay 

Akın Teknoloji ve Savunma Sanayi Sistemleri tarafından ‘’1507 Teknoçaba Programı’’  kapsamında gerçekleştirilen  ‘’Deprem Sonrası Hasar Tespiti ve İlk Müdahaleye Yönelik Yapay Zeka ve Nesnelerin İnterneti (IOT) Temelli Drone Sistemi Geliştirilmesi’’ projesi TÜBİTAK tarafından onaylandı. 

FÜ'de TÜBİTAK 2209-A Proje Yazma Eğitimleri verildi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) öğrencilere yönelik, TÜBİTAK 2209-A proje yazma eğitimleri verildi.

Elazığ'da 'Bilimin En Özel Hali' projesi hayata geçirildi

Elazığ'da 4008 TÜBİTAK projesi çerçevesinde özel bireylere yönelik hazırlanan 'Bilimin En Özel Hali' projesi hayata geçirildi.

Fırat Üniversitesinin 4 TÜBİTAK projesi kabul edildi

Fırat Üniversitesi'nin (FÜ) 4 adet TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi.

Keban'da 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı

Elazığ'ın Keban ilçesinde bulunan Musa Coşkun Ortaokulunda 4006-TÜBİTAK Bilim Fuarı gerçekleştirildi.

FÜ akademisyenlerinden başarı: Yüksek bütçeli 3 TÜBİTAK 1001 projesi kabul edildi

Fırat Üniversitesi (FÜ) öğretim üyeleri tarafından hazırlanan ve TÜBİTAK 1001 Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı'na sunulan 3 proje başvurusu, akademik değerlendirme sonucu başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi.

Prof. Dr. Burcu Özcan TÜBİTAK ödülüne layık görüldü

Fırat Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Burcu Özcan, TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından TÜBİTAK teşvik ödülüne layık görüldü.

TÜBİTAK Başkanı Mandal, akademisyen ve öğrenciler ile bir araya geldi

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Fırat Üniversitesi (FÜ) akademisyen ve öğrencileri ile bir araya geldi.

TUBİTAK Başkanı Mandal, Rektör Göktaş ile bir araya geldi

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş'ı ziyaret etti.

Elazığ'da 'Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları' programı düzenlendi

Elazığ Bilim ve Sanat Merkezi tarafından, 'TÜBİTAK 4005 Bilim ve Toplum Yenilikçi Eğitim Uygulamaları' programı bugün düzenlendi.

Fırat Üniversitesinde 4 gün sürecek proje eğitimleri başladı

Elazığ Fırat Üniversitesinde 4 gün boyunca devam edecek Akademik Becerilere Giriş ve Proje Yönetimi TÜBİTAK Bilim Okulu Elazığ 2021 eğitimleri başladı.

Cumhuriyet Ortaokulu göz doldurdu

TÜBİTAK 4006 Bilim fuarları destekleme programı kapsamında Elazığ Cumhuriyet Ortaokulunda da heyecan yaşandı.

Elazığ Fırat Üniversitesinde 'TUBİTAK 2237' destekleme programı

Elazığ Fırat Üniversitesinde sağlık bilimleri alanında TÜBİTAK için, araştırma proje önerisi hazırlama ve yürütme uygulamalı eğitimi düzenlendi.

Bilim Fuarının Açılışı Yapıldı

Elazığ Merkez Abdullah Hakan Tangülü Özel Eğitim Okulu tarafından hazırlanan TÜBİTAK Bilim Fuarının açılışı gerçekleştirildi.

FÜ'de TÜBİTAK Araştırma Hazırlama ve Yürütme uygulamalı eğitimi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) doktora öğrencilerine yönelik TÜBİTAK Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi' verilmeye başlandı.

6 Proje Tübitak 2242 Finallerine Katılmaya Hak Kazandı

Ankara, Erzurum, İstanbul ve Konya olmak üzere dört bölge merkezinde düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında toplam 400 proje 175 jüri üyesi tarafından değerlendirildi.

Türkiye’de bir ilk: SODİGEM öncülüğünde Eğitimde Sanal Gerçeklik uygulaması

Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) öncülüğünde hazırlanan ve Türkiye'de bir ilk olan 'Eğitimde Sanal Gerçeklik' proje uygulaması hayata geçirildi.

Elazığ'da öğrenciler ürettikleri drone ile birinciliği hedefliyor

Elazığ'da lise öğrencileri, tasarladıkları drone ile Gaziantep'te 16-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek TÜBİTAK Liselerarası İHA Yarışması'nda sabit kanat kategorisinde şampiyonluğu hedefliyor.

Araştırma Çalışmaları Başladı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programına sunulan ve kabul edilen “Hazar Gölü Mikroplastik Kirliliğinin Belirlenmesi” projesinin arazi çalışmaları başladı.

TÜBİTAK 1001 Projesi Kabul Edildi

Fırat Üniversitesi Akademisyenlerince Hazırlanan TÜBİTAK 1001 Projesi Kabul Edildi

Yüksek Bütçeli 2 Proje Kabul Edildi

Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete Özcan ve Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sedat Savaş tarafından hazırlanan ve 2019-2. döneminde TÜBİTAK 1001 programına sunulan projeler başarılı bulunarak desteklenmesine karar verildi.

TÜBİTAK Bilim Okulu Elazığ 2020 Başladı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen “Sağlık Bilimleri Alanında Lisans Eğitimi Gören Öğrenciler İçin Akademik Becerilere Giriş ve Proje Eğitimi: TÜBİTAK Bilim Okulu Elazığ 2020” Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde düzenlenen açılış programı ile başladı.

Kazıda bulunan buğday taneleri tam 4 bin 500 yıllık çıktı

Murat Höyük'te yürütülen kazı çalışmalarında çömlek içinde bulunan buğday tanelerinin TUBİTAK MAM laboratuvarlarında yapılan incelemede 4 bin 500 yıllık olduğu ortaya çıktı.

Belediyenin projesi ön aşama sürecini başarıyla tamamladı

Elazığ Belediyesi’nin Avrupa Birliği Ufuk 2020 Programı kapsamındaki GEOTERMİCA Hibe Programına yaptığı ‘Sürdürülebilir Kalkınma İçin Gelişmiş Jeotermal Sistemler Projesi’ ön değerlendirme sürecini başarıyla tamamladı. TÜBİTAK öncülüğünde GEOTHERMICA'ya sunulan Elazığ Belediyesi’ne ait proje, Elazığ’a yaklaşık 11 milyon TL hibe yatırımı kazandıracak.

Fırat Üniversitesi'nde TÜBİTAK eğitimi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) sağlık bilimleri alanında 'TÜBİTAK için Araştırma Proje Önerisi Hazırlama ve Yürütme Uygulamalı Eğitimi' yapıldı.

Üniversite öğrencileri elektrikli araç yaptı

Fırat Üniversitesi (FÜ) öğrencileri, TÜBİTAK yarışması için elektrikli araç yaptı. İlk test sürüşünü ise FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ gerçekleştirdi.

8 projeden 3’ü Fırat Üniversitesi’nden

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ve belirlenen 6 bölgeden biri olan Erzurum'da elemeleri yapılan 'Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışması'nda, yarı finale adını 3 farklı projeyle yazdırmayı başaran Üniversite, Fırat Üniversitesi oldu.

FÜ girişimci ve yenilikçi üniversiteler arasında 36’ya yükseldi

Girişimci Yenilikçi Üniversite Endeksi kapsamında Fırat Üniversitesi (FÜ), 50 üniversite arasında 13 basamak yükselerek 36’ıncı sırada yer aldı. 

Öğrencilere, ‘TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler' semineri

Elazığ’da üniversiteli öğrencilere yönelik, ‘TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler’ semineri verildi.

Elazığ'da TÜBİTAK Ortaokul Araştırma Projeleri Final Yarışması başladı

13’üncü TÜBİTAK ortaokul öğrencileri araştırma projeleri final yarışması, Elazığ’da Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.