Turan Karahan Haberleri

Turan Karahan Haberleri

Kız Kardeşim Projesi devam ediyor

Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen Kız Kardeşim Projesi kapsamında kırsalda kadın çiftçileri ve tarımsal kalkınma kooperatif ortağı olan kadınları satış ve pazarlama alanında güçlendirmek için toplantı yapıldı.

ABD’nin Kumaşları Elazığ’ın Kök Boyaları İle Renklenecek

​Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Itri, Tıbbi ve Boya Bitkilerinin geliştirilmesi, demonstrasyon çalışmalarının yapılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik toplantı yapıldı.

Elazığ'ın 'Bermaz Ovası'nda kuru fasulye hasadı

Elazığ'ın 'Bermaz Ovası'nda 2 bin 560 dekar alanda üretimi yapılan fasulye hasadı başlarken, yaklaşık 640 ton ürün elde edilmesinin beklendiği bununda bölgeye ciddi bir ekonomik getir getirdiği kaydedildi.

Kurutmalık Domateslerle Hem Elazığ Haritası, hemde Ay-Yıldız Oluşturuldu

Elazığ'da 20 bin dekar alanda yetiştirilen 80 bin ton civarında yapılan kurutmalık domates nedeniyle tarla günü düzenlendi. Tarla günü kapsamında domateslerle hem kentin haritası hemde ay-yıldız oluşturuldu.

Devlet desteğiyle 45 dekara badem ekti, ilk hasada başladı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4 yıl önce devletten fidan desteği alarak 45 dekar alana bin 900 kök badem eken üretici, ilk hasadını yaptı.

Kadın Çiftçiler, Koruk Suyu Üretimine Başladı

Elazığ merkez Sün Köyünde çiftçilik yapan 28 kadın, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen 'Koruktan Gelen Şifa' Projesinden aldıkları eğitim ve destekle Koruk Suyu üretimine başladı.

Keban'da Geleneksel Ballı Kahvaltı Programı Düzenlendi

Elazığ'ın Keban İlçesinde 1. Geleneksel Ballı Kahvaltı Programı düzenlendi.

Karahan, yayladaki üreticileri ziyaret etti

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürü Turan Karahan, Erzurum ve Muş yaylalarında küçükbaş hayvancılıkla uğraşan Elazığlı üreticileri ziyaret etti. 

Uygulamalı Avrupa Birliği Projesi Hazırlama Eğitimi Başladı

Fırat Kalkınma Ajansı'nın 2019 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce uygulanacak olan Elazığ Tarım ve Orman Müdürlüğü Personeline yönelik Uygulamalı Avrupa Birliği Projesi Hazırlama Eğitimi başladı.

Orakla Ekin Biçme Geleneği Devam ediyor

Elazığ'da çiftçiler, atalarından gelen orakla ekin biçme geleneğini sürdürüyor.

Tarım ve Orman Müdürü, küçükbaş hayvan yetiştiricilerini ziyaret etti

Tarım ve Orman Elazığ İl Müdürü Turan Karahan, Arıcak İlçesi Erimli beldesinde küçükbaş hayvan yetiştiricilerini ziyaret ederek onların sorunlarını dinledi.

Hububat Hasadı Başladı

Elazığ'ın önemli ürünlerinden olan hububatta 2020 yılı hasat sezonu başladı.

Yaşlı Çiftçinin Bağı ve Meyve Ağaçları Budandı

Elazığ'da Koronavirüs salgın hastalığı nedeniyle sokağa çıkamayan 65 yaş üstü Bedrettin Sanaç'ın bağı ve meyve ağaçları Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personeli tarafından budandı ve ilaçlandı. 

Bakan Pakdemirli, il Müdürlerine Talimat Verdi

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 81 İl Müdürü ile 2. Telekonferans Toplantısını gerçekleştirdi.

53 Yetiştiriciye Sertifikaları Verildi

Fırat Üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (TAHAM) DAP Çiftçi Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen “Koyun-Keçi Yetiştiriciliği ve Hastalıkları” eğitimine katılan 53 yetiştiriciye sertifikaları verildi.

Gıda Üretim ve Paketleme İşletmeleri Denetlendi

Elazığ  İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, Şube Müdürleri ve Gıda Denetim ekibinin katılımıyla Elazığ'da faaliyet gösteren gıda üretim işletmeleri ve Kapalı Çarşı'da hijyen denetimi gerçekleştirdi.

Elazığ'da tarım alanında 130 projeye 20 milyon hibe verildi

Kırsal ekonomik yatırımların desteklenmesi programı çerçevesinde bugüne kadar kent genelinde 20 milyonu hibeli, 48 milyon lira maliyetli 130 projeye desteklediklerini belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Turan Karahan, 13. Etap Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi projeleri kapsamında ise bu rakamı geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Elazığ'da 38 üreticiye 5 milyon 460 bin TL destek

Elazığ'da ahır ve ağıl yapımı ile koç alımı kapsamında 38 üreticiye 5 milyon 460 bin TL hibe desteği verileceği bildirildi.

Elazığ'da 14 Bin dekarda kaba yem hasadı başladı

Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce merkeze bağlı Alaca köyünde tarla günü etkinliği düzenlendi. 

Elazığ'da, vatandaşlar keneye karşı uyarıldı

Elazığ'da düzenlenen bilgilendirme toplantısında vatandaşlar keneye karşı uyarıldı.

Müdür dert yandı

Elazığ'da yapılan tüm uygulama ve uyarılara rağmen kaçak olarak avlananların yakaladığı 1 ton balık ele geçirildi. İl Tarım Müdürü Karahan ise eline balığı alarak karnında onbinlerce yumurta olduğuna değinip biraz daha düşünceli davranmaya davet etti.

Elazığ'da Dünya Çiftçiler Günü kutlandı

Elazığ’da Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla program düzenlendi.