Turizm Haberleri

Turizm Haberleri

THY Yönetim Kurulu toplantısı 3 Ekim’de Elazığ’da yapılacak

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu toplantısı 3 Ekim perşembe günü Elâzığ’da yapılacak. Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın öncülüğünde gerçekleşecek toplantıyla Elâzığ’ın kültür, turizm ve gastronomisinin dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

Erol: Turizm eylem planımız neden yok

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ilimizin turizm konusunda önemli zenginlik ve potansiyele sahip olmasına rağmen bunu yeterince değerlendiremediğini, ifade etti.

Keleş, Elazığ için hazırlanan projeleri Bakan Ersoy’a iletti

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti.

Başkan Alan: Sivrice turizm merkezi olma yolunda

ETSO Başkanı İdris Alan’ın Belediye Başkanlarına yönelik hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor.

Şerifoğulları, Kent Müzesi’nde incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın kültür ve turizmine yeni bir değer olarak hayata geçirilecek olan Kent Müzesi’nin sona gelinen çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Cumhur İttifakı’ndan Elazığ turizmi için tarihi adım

Cumhur İttifakı Elazığ Milletvekilleri  Erol Keleş, Ejder Açıkkapı ve Semih Işıkver ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elazığ MHP İl Başkanı Yunus Bal, TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, TCDD Genel Müdürü Hasan Pezük, Müdür Yardımcıları F.Şinasi Kazancıoğlu ve Turgay Gökdemir'i ziyaret etti.

Keleş: Müzenin taşınması ile ilgili süreç başladı 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, uzun bir süre kapalı kaldıktan sonra taşınması gündeme gelen Arkeoloji Ve Etnografya Müzesinin 8. Kolordu Komutanlığı içerisinde yer alan mektebi idadi binasına taşınması ile ilgili sürecin milli savunma bakanlığımızdan, kültür ve turizm bakanlığı arasında başladığını duyurdu. 

Erol’dan, kanyonların turizme kazandırılması için soru önergesi 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın doğa harikası kanyonların turizme kazandırılması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi. 

Elazığ Mutfağı Türkiye’ye tanıtılacak 

Elazığ yemeklerinin ve bilinmeyen Harput yemeklerinin yer alacağı “Elazığ Lezzet Şöleni” 26 Kasım’da gerçekleştirilecek. 

Vali Toraman, Saklıkapı Kanyonu için müjdeyi verdi

Elazığ ve Türkiye için dünya turizmi açısından da önemli bir kazanım olan Saklıkapı Kanyonu’nun kaderini değiştirecek adım atıldı. Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında Saklıkapı Kanyonu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne devredilecek. Gerçekleşecek devir işlemi ile Saklıkapı Kanyonu tabiat parkı statüsüne kavuşacak.

MÜZSAN’dan sanatçılar için etkinlik 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen Müzisyenler ve Sanatçılar Federasyonu (MÜZSAN) tarafından Elazığlı Sanatçılar için moral etkinliği düzenlendi. 

Demirdağ: Hazar Şiir Akşamları’na davetlisiniz

Bu sene 26.’sı gerçekleştirilecek olan hazar şiir akşamları 6-7-8 Ekim tarihleri arasında ünlü şair yazar “Sezai Karakoç” anısına “İnsan Sevgisi” teması ile gerçekleştirilecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Ahmet Demirdağ, programa tüm Elazığlıları davet etti. 

Işıkver: Turizm potansiyelimizi ekonomik değer haline getirmeliyiz 

Elazığ’ın zengin tarihi birikimi, doğal kaynakları ve tabi güzelliklerine rağmen turizm sektöründe yılların ihmali nedeniyle ekonomik bir değer üretemediğini dile getiren MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret ederek, Elazığ’la ilgili hazırlamış oldukları kapsamlı raporunu takdim ederek destek talebinde bulundu. 

Fırat Kalkınma Ajansı’ndan acentelere destek 

Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli’nin turizminin canlandırılması amacıyla başlattığı Fırat Turu programıyla seyahat acentelerine tur başına 36 bin lira destek sağlayacak. 

Elazığ Kamp Kulübü’nden anlamlı etkinlik 

Elazığ Kamp Kulübü çevre temizliğine dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinliğe dikkat çekiyor. Kamp Kulübü üyeleri, doğunun incisi olan Hazar Gölü’nde Pazar günü kıyı temizliği yapacak. Turizmi canlı tutan noktaların temiz tutulması gerektiğini söyleyen Elazığ Kamp Kulübü Başkanı Kamuran Aşar, Elazığlıları çevre temizliğine davet etti. 

Elazığ Kent Müzesine kavuşuyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin yıllardır beklediği bir özlemini daha gidererek Elazığ’ın kültür ve turizmine yeni bir değer daha kazandırıyor.

Restorasyon çalışmalarında sona gelindi 

Elazığ Belediyesi tarafından "Hamam Müzesi" olarak Harput turizmine kazandırılacak olan tarihi Hoca Hasan Hamamının restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlandı.   

Şehirler arası otobüs terminali Elazığ’a vizyon katacak 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Projesi’nden biri olan Şehirler Arası Otobüs Terminali’nin yapımının tamamlanmasıyla, Türkiye’nin önemli turizm duraklarından olan Elazığ’a gelecek misafirlere ve Elazığlılara daha düzenli, temiz ve konforlu bir ulaşım imkanı sunulmuş olacak. 

Tarihi Harput-Hüseynik Yolu açılış için gün sayıyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın 11 Ana Başlıkta 100 Proje’si kapsamında yer alan ve Harput ile Hüseynik Mahalleleri arasında ulaşımı sağlayan tarihi Şeher Yolu’nun yeniden canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla başlatılan restorasyon ve rekreasyon çalışmalarında sona gelindi.

Restorasyon çalışmalarında sona gelindi 

Elazığ Belediyesi tarafından "Hamam Müzesi" olarak Harput turizmine kazandırılacak olan Tarihi Hoca Hasan Hamamı'nın restorasyon çalışmaları büyük oranda tamamlandı. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Elazığ’da personel alımı yapacak 

Kültür ve Turizm Bakanlığı taşra teşkilatı birimlerinde istihdam edilmek üzere Elazığ’dan sözleşmeli 7 kişi alınacak. 

Milletvekili Erol: Elazığ’ın turizm mekanları haritası oluşturulacak

Seçim bildirgesinde ‘turizm’ alanında kentin çehresini değiştirecek projeleri hayata geçirmeye hazırlanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yapacakları çalışmalarla hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Demirdağ’ın acı günü 

Elazığ Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ’ın Babası Molla Abdulkadir Demirdağ hayatını kaybetti. 

Hazarbaba Kayak Merkezi işletmesi için ihaleye çıkılacak 

Elazığ İl Özel İdaresi, Hazarbaba Kayak Merkezi ve Macera Parkının turizm tesislerinin işletilmesi için ihaleye çıktı. İhale 16 Ocak Pazartesi günü gerçekleştirilecek. 

Başkan Septioğlu’ndan konaklama tesisi temsilcilerine oy çağrısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 25 Aralık’ta Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Seçimi yapılacak. Elazığ Kent Konseyi Başkanı Av. Rüstem Kadri Septioğlu Elazığ ve çevre illerdeki konaklama tesisi temsilcilerinden oylarını kullanmalarını istedi.

'Fırat'ı Keşfet' Projesi tescillendi

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru sonucunda TRB1 bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen Fırat'ı Keşfet Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak marka tescil belgesi almaya hak kazandı.

Hoca Hasan Hamamındaki restorasyon çalışmaları bitme aşamasına geldi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Hamam Müzesi olarak Harput turizmine kazandırılacak olan Hoca Hasan Hamamında devam eden restorasyon çalışmalarına ilişkin incelemelerde bulundu.

Elazığ'da heyecanlandıran keşif, Gümüşçay Kanyonu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde 8 kilometrelik yeni bir kanyon keşfedildi. Fotoğraflanan, rota ve konumlandırma çalışmaları yapılarak dilekçeleri kurumlara verilen kanyonun, turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

800 yıllık kümbet zamana direniyor

Elazığ'da Karakaya Barajı'nı gören manzarası ile dikkat çeken Selçuklular döneminden kalma kümbet zamana direniyor. İçerisi zaman zaman defineciler tarafından kazılan tarihi yapı, restore edilerek turizme kazandırılmayı bekliyor.

Ölbe vadisi ve Deve Mağarası turizme kazandırılmayı bekliyor

Elazığ'da başta dağ keçileri olmak üzere yüzlerce hayvana ev sahipliği yapan ve güzelliği ile dikkat çeken Ölbe Vadisi ile içerisinde bulunan Deve Mağarası turizme kazandırılmayı bekliyor.