Türk Iş Haberleri

Türk Iş Haberleri

Elazığ'da işçiler geçinemiyoruz dedi!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen basın açıklaması çerçevesinde yaptığı açıklamada 'Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya dur demek için bugün bir araya geldik. Bizler Türk-İş olarak yapmış olduğumuz eylem planlarımızı taleplerimiz karşılık bulana kadar paylaşacağız.' dedi.

Açık, TÜRKONFED Başkan Yardımcısı ve İDK Başkanı oldu 

FIRATSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, federasyonun bağlı olduğu Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) yeni yönetiminde önemli görevler üstlendi. TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Prof. Dr. Açık aynı zamanda TÜRKONFED İş Dünyasında Kadın Komisyonu (İDK) Başkanlığını da yürütecek. Prof. Dr. Açık, “Ülkemizin sürdürülebilir kalkınması, KOBİ’lerimizin rekabetçiliği ve kadınların çok yönlü güçlendirilmesi için çalışacağız” dedi. 

Arslan'dan Hisarcıklıoğlu'na Kutlama

Geçtiğimiz dönem Elazığ TSO Başkanlığını başarı ile sürdüren ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin Yurt dışı organizasyonlarında çeşitli görevler alan Asilhan Arslan'da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda TOBB Genel Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu tebrik ederek, 'Sayın Genel Başkanımızı, Türk iş dünyası için son derece önemli olan yeni görevi nedeniyle tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Türk İş'ten asgari ücret açıklaması 

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, "Zam talebimiz yok. Ondan sonraki ortama bakarız. Asgari Ücret Komisyonu'nda toplantıya katılmadık. TÜRK-İŞ bir rakam söyledik onun arkasında durduk" dedi.

Hemşehrimiz Çevik, Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nda konuştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcısı Elazığlı Hemşehrimiz Mahmut Çevik, VIII. Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nda konuştu.

TÜRK-İŞ, Eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı

TÜRK-İŞ, Eylül ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 2 bin 447 lira 72 kuruş, yoksulluk sınırını ise 7 bin 973 lira 2 kuruş olarak hesapladı.

Türk yatırımcıların ABD'ye ihracatı arttı

Pandemi sürecinde Çin’le sorunlar yaşayan ABD’ye ihracat hızla artmaya başladı. Temmuz ayında en çok ihracat yapılan üçüncü ülke olan ABD’de Türk işadamları yeni ihracat noktaları keşfediyor.

Türk İş Temsilcisinden Kıdem Tazminatı Açıklaması

Türk İş Elazığ İl Temsilcisi Mehmet Kara, kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi işçi haklarının tasfiyesine yada zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında olduklarını söyledi. 

Türk İşaret Dili Kitabı Hazırlanıyor

Fırat Üniversitesi ile Elazığ Şefkatli Eller İşitme ve Konuşma Engelliler Derneği ortaklığında Türk İşaret Dili Kitabı hazırlanıyor.

Almanya’da Diyanet camisine saldırı

Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı merkez camisine saldırı düzenlendi. Saldırı sonucu, camide maddi hasar meydana geldi.

Başkan Hollanda’da işadamlarına seslendi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, bir haftalık çalışma ziyareti kapsamında gittiği Hollanda'da Türk iş adamlarıyla buluştu.