Türk Patent Haberleri

Türk Patent Haberleri

Elazığ’dan 7 ayda kaç patent başvurusu yapıldı

TÜRKPATENT Temmuz ayı iler marka başvuru dağılımını paylaştı. Elazığ’dan, bu yılın 7 ayında 248 marka başvurusunun yapıldığı bildirildi.

'Fırat'ı Keşfet' Projesi tescillendi

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından yapılan başvuru sonucunda TRB1 bölgesinde yer alan Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'nin turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen Fırat'ı Keşfet Markalaşma Projesi, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından onaylanarak marka tescil belgesi almaya hak kazandı.

Meşhur Keban biberinde hasat başladı

Hava sıcaklığının 36 dereceye ulaştığı bugünlerde çiftçiler meşhur Keban biberinin hasadına başladı. Geçen sene 300 ton olan rekoltenin bu sene 400 tona yükselmesi beklenirken Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret belgesi alınması için başvuru yapıldı.

Elazığ'da 'Çedene kahvesinin' tescillenmesi üreticiyi sevindirdi

'Çedene kahvesinin' Türk Patent Enstitüsü'nce tescillenerek Elazığ mutfağının coğrafi işaretli ürünleri arasında yerini alması kahve üreticilerini sevindirdi.

Elazığ menceki buğdayı tescillendi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını sürdüren Elazığ TSO Coğrafi İşaretler Çalıma Komisyonu tarafından üzerinde uzun bir süreden beri çalışılarak Türk Patent ve Marka Kurumuna müracaatı yapılan Elazığ Menceki Buğdayın Coğrafi Tescili gerçekleşti.

Türkiye'nin ilk 'OLED Karakterizasyon' Cihazı ihracata başladı

Fırat Üniversitesi'nden Prof.Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu tarafından Organik LED (OLED) Karakterizasyon Cihazı üretilerek hem Türkiye'de bir ilk gerçekleşti, hem de yurt içinde ve yurt dışındaki firma ve üniversitelere satıldı. Bronz madalya alan Türk Patentli ürünün yurt dışındaki cihazlarla kıyaslandığında daha üstün özelliklere sahip olduğu vurgulandı.

Koronavirüse karşı ezogelin çorbası

Geçtiğimiz günlerde coğrafi işaretli ürün olarak Türk Patent Marka Kurumunca tescillenen ezogelin çorbası, grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklarda koruyucu özelliği ile sofraların vazgeçilmezi oluyor.

Yılın İlk Yarısında 155 Marka Başvurusu Yapıldı

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) verilerine göre 2020 yılı ilk altı aylık döneminde Elazığ’dan 155 marka başvurusu yapıldı.

Elazığ 'Boğzakere' üzümü tescillendi

Elazığ'ın Öküzgözü üzümünden sonra Boğazkere üzümü de ,Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.