Türk Silahlı Kuvvetleri Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri Haberleri

Tarihi direnişin 8. yılı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hain darbe girişiminin ve bu girişime karşı milletin direnişinin üzerinden 8 yıl geçti.

PTT’den TSK personeline yüzde 30 indirim 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı faaliyetlerini sürdüren PTT AŞ ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan iş birliği çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personeli ve ailelerine yurt içi kargo gönderimlerinde yüzde 30 indirim uygulanacak. 

Mehmetçik Gazze'ye mi gidiyor? 

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardım faaliyetlerine ilişkin, “Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır” açıklamasında bulundu.

Mehmetçik Vakfı, şehit yakınları ve gazileri unutmadı 

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı, Kurban Bayramı'nda Elazığ’da bulunan şehit yakınları ve gazilerle bir araya gelerek bayramlarını kutladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, Doğu Akdeniz'de tehdit diline boyun eğmeyecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Erdoğan, Anıtkabir'deki mesajında, 'Türkiye, bilhassa Doğu Akdeniz'de tehdit, yıldırma ve şantaj diline boyun eğmeyecek, uluslararası hukuktan ve ikili anlaşmalardan kaynaklanan haklarını savunmayı sürdürecektir' dedi.

Öğrencilerden Mehmetçiğe destek

Elazığ'da üniversite öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de başlattığı Bahar Kalkanı Harekatı'na destek verdi.

Bahar Kalkanı Harekatına Bayraklı Destek

Memur Sen Elazığ İl Temsilciliği, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'de başlattığı Bahar Kalkanı Harekatına destek verdi. 

TSK, Elazığ'da kışlayı depremzedelere açtı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlara kışlanın kapılarını açarak ağırlamaya başladı.

Türkiye tarafından onarılan okulda ders başı yapıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Suriye Milli Ordusu tarafından Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen Barış Pınarı Harekatı'yla terörden temizlenen Tel Abyad'daki okulun onarımı yapılarak ders başı yapıldı.

Arslan: Dualarımız ve Kalbimiz Mehmetçikle

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin kuzeydoğusunda terör örgütlerine yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklama yaptı.​

Orcik Festivali iptal edildi

Elazığ'da 12-13 Ekim tarihlerinde yapılması planlanan Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenlikleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’de başlattığı operasyon nedeniyle iptal edildi.

Boks ile başladı wushu kung fu şampiyon oldu!

Wushu kung fu sporuyla Elazığ'ın ilk şampiyonu olan Lara Pınar Avcı (17), yakaladığı başarının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan babasının da tayin fikrini değiştirdi. Avrasya Balkan Şampiyonu olan genç sporcu, şimdi daha büyük başarılara imza atmak için aksatmadan antrenmanına devam ederken, annesi de her antrenmanda ona destek oluyor.

Elazığ merkezli FETÖ operasyonu: 4 gözaltı

Elazığ merkezli 4 ilde FETÖ'nün Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki mahrem yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 şüpheli adliyeye sevk edildi.

AK Parti'li Milletvekili Ağar: 'Büyük devletimiz, şehit diplomatımızın kanını yerde bırakmadı'

Irak'ın Erbil kentinde Türk diplomatı Osman Köse'nin şehit edilmesinin hemen ardından Milli İstihbarat Teşkilatı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin teröristleri etkisiz hale getirdiğini belirten AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, 'Saldırıyı planlayan, azmettiren hainleri büyük devletimiz etkisiz hale getirerek şehit diplomatımızın kanını yerde bırakmadı. Ayrıca yapılan bu hain saldırı, Irak'ın kuzeyinde sürdürdüğümüz Pençe Harekatımızın ne kadar isabetli olduğunu ve ne kadar haklı olduğumuzu da göstermektedir' dedi.

Elazığ'da FETÖ operasyonu: 2 şüpheli adliyeye sevk edildi

Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki mahrem yapılanmaya yönelik 5 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliden 2'si adliyeye sevk edildi.

Teröristlerin korkulu rüyası hudut kartallarından Pençe harekatına tam destek

Teröristlerin korkulu rüyası olan hudut kartalları, Türkiye ile Irak sınırının sıfır noktasında kuş uçurtmuyor. 2 bin rakımlı üs bölgesinde görev yapan hudut kartalları Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kuzey Irak'ta sürdürülen Pençe harekatına tam destek veriyor. PKK'lı teröristlerin geçiş güzergahlarını kapatan hudut kartalları, teröristlerin Türkiye'ye girişlerini engelliyor.