Uluslararası Haberleri

Uluslararası Haberleri

Toplu Sünnet Şöleni düzenlendi

Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Elazığ İl Temsilciliği Ve Güçlü Haber Gazetesi’nin Elazığ’da düzenlediği sünnet şöleninde 85 çocuk sünnet edildi.

Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM’in İstanbul’da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

Mükemmeliyet Ödülü 2. Kez Elazığlı Yıldırım’a verildi

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, Uluslararası Islah ve Ceza İnfaz Kurumları Derneği tarafından Mükemmeliyet Ödülü 2. Kez Elazığlı Enis Yavuz Yıldırım’a verildi.

Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, DenizBank'ın desteğiyle tarımın, ormanın, toprağın ve suyun önemine ilişkin duyarlılığı artırmak amacıyla 13 yıldır düzenlenen ve bu yıl ilk kez uluslararası boyuta taşınan “14. Uluslararası Tarım Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular 31 Ağustosta bitiyor.

Çocuklar gönüllerince eğlendi

Çocuklar hazırlanan açık hava sinemasında çizgi film izlemenin keyfini yaşadı. İpekyolu Uluslararası Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin başlattığı çalışma ile yaz tatilinde öğrencilerin sosyal alanda gelişimine destek olmak amaçlanıyor.

Yasemin Açık Vakfı deprem bölgesinin sosyal gelişimi için proje geliştirecek

Yasemin Açık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı. Dayanıklı şehirler, dirençli işletmeler, sağlam ve sağlıklı yapılar için her şeyden önce dayanıklı bir toplum inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Açık, “Biz de bu yaklaşımla depremden etkilenen kentler başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özellikle kız çocuklarının, gençlerin ve kadınların hayatına değer katacak çalışmalar yapmayı, ulusal ve uluslararası olmak üzere kapsamlı iş birlikleri geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan kapsülün Uluslararası Uzay İstasyonu'na yolculuğu tamamlandı. Gezeravcı ile birlikte 3 astronotun daha bulunduğu Dragon kapsülü uzay istasyonu ile kenetlendi. Kenetlenme sonrasında astronotların istasyona geçiş işlemleri de tamamlandı.

Yetimeli Derneği Kovancılar’da gıda kolisi dağıttı

Merkezi Avrupa`da bulunan Uluslararası kuruluşu Yetimeli Derneği Elazığ`ın Kovancılar İlçesi’nde onlarca yetim aileye gıda kolisi dağıttı.

Vali Toraman, AA’nın ‘Yılın Kareleri’ 2023 oylamasına katıldı

Elazığ Valisi Ömer Toraman, Anadolu Ajansının (AA) gözünden 2023'e damga vuran olaylara ait fotoğrafların yer aldığı "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı. Toraman, makamında, Türkiye ve dünya gündemini etkileyen, önemli uluslararası medya organlarında sıkça kullanılan seçkiden 5 kategoride oylamaya sunulan 147 fotoğrafı inceledi.

CHP’den 81 İl’de ortak açıklama 

CHP 81 İl’de Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla eş zamanlı açıklama yaptı. 

Av. Gök, İsrail’e suç duyurusunda bulundu

Avukat İbrahim Gök, İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcılığına suç duyurunda bulundu.

Yıldırım, MTAIC Genel Müdürlüğü görevine getirildi 

Elazığlı hemşehrimiz Dr. Nail Yıldırım MTAIC (MTA Uluslararası Madencilik) Genel Müdürlüğü görevine getirildi. 

Uluslararası Satranç Turnuvası devam ediyor 

Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği Yüzyılın Hamlesi Uluslararası Satranç Turnuvası yoğun ilgiyle devam ediyor. Sessiz ortamda saatlerce büyük dikkatle oynan Satranç turnuvası 2 Kasım’da final programı ile sona erecek. 

Elazığ Barosu İsrail’i Uluslararası Ceza Mahkemesine şikayet etti 

Elazığ Barosu, İsrail’in savaş suçu işlediği gerekçesi ile cezalandırılması için uluslararası ceza mahkemesine suç duyurusunda bulundu. 

MÜSİAD Dost Meclisi’nin Gündeminde Filistin vardı 

MÜSİAD Dost Meclisi’nin bu defaki konukları uluslararası Filistin’e destek federasyonu başkanı Münir Said ve Mavi Marmara Gazisi Beytülmakdis Öncüleri Derneği Başkanı Muharrem Güneş oldu. Toplantının gündeminde Filistinlilere yapılan zulüm ve İsrail’in izlediği politika vardı. 

Açıkkapı: Elazığ’ımızın Gururu Azerbaycan’da 

İpek Yolu Roket Takımı, TEKNOFEST ve T3 Vakfının Azerbaycan'daki 74.Uluslararası Astronot Kongresine katıldı. Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Elazığ Miletvkeiki Ejder Açıkkapı, Elazığ'ımızın gururu İpek Yolu Roket takımımız can Azerbaycan'da diyerek kongreye katılan gençleri tebrik etti. 

Açıkkapı: Şehrimize fayda sağlayacak her yatırımın takipçisi olacağız

AK Parti Elazığ Milletvekili Adayı Ejder Açıkkapı, Milletvekili olduğu dönemde Elazığ’a ve Harput’a kazandırdıkları Uluslararası Harput Diyanet Külliyesinin, şehrin kültürel ve ekonomik gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, Elazığ’a faydası olacağına inandıkları bu ve benzeri yatırımların şehre kazandırılması için gereken ne varsa yapacaklarını söyledi.

Telmih Dergisi deprem bölgesinde çalışmalarını sürdürüyor 

Telmih kültür sanat edebiyat ve tarih dergisi, deprem bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Elazığ merkezde uluslararası yayın yapan Telmih kültür sanat edebiyat ve tarih dergisi Elazığ depreminde olduğu gibi asrın felaketinde de sahadaki yerini aldı. Telmih Dergisi ve Telmih Gönüllülük hareketi yöneticisi Talat Özer faaliyet planları hakkında bilgiler verdi. 

Elazığ İHH Arama ve Kurtarma Ekibi deprem bölgesindeydi

Elazığ İHH İnsani Yardım Derneği Arama ve Kurtarma Ekibi depremin ilk gününden beri bölgede arama ve kurtarma faaliyetleri gerçekleştirerek onlarca yaralıyı kurtardı.

Başkan Şerifoğulları, gençlerle buluştu

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları katılarak gençlerle bir araya geldi. 

Fethi Sekin Şehir Hastanesi bölgede 'skolyoz' hastalarının umudu oldu

Fethi Sekin Şehir Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji kliniği yaklaşık 6 ay önce skolyoz ve kifoz vakalarına hizmet vermeye başladı. Hastane, Tunceli, Muş ve Bingöl başta olmak üzere çevre illerden gelen hastaların ihtiyaçlarına uluslararası standartlarda cevap veriyor.

FÜ'de 2. Ulusal Ve Uluslararası Katılımlı Öğrenci Kongresi düzenlendi

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) Ulusal Ve Uluslararası Katılımlı Öğrenci Kongresi düzenlendi.

Elazığ'da Osmanlı kültür mirası eserleri sergilendi

Elazığ'da Uluslararası İslam Medeniyetleri buluşması çerçevesinde açılan Kuyud-ı Kadime Arşivinde Osmanlı Kültür Mirası sergisi vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Elazığ'da 'Uluslararası İslam Medeniyetleri Sempozyumu' başladı

Elazığ'da 2 gün sürecek olan 'Uluslararası İslam Medeniyetleri Buluşmaları Sempozyumu' başladı.

Elazığ'da 274 sporcunun katıldığı Çaturanga satranç turnuvası başladı

Elazığ İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezinde 31 farklı ilden gelen 274 sporcunun katılımıyla 'Çaturanga satranç turnuvası' başladı.

Elazığ'da, 13. Uluslararası Kimyasal Fizik Kongresinin galası yapıldı

Türkiye'de 1986 yılından beri düzenlenen 13'üncü Uuslararası Kimyasal Fizik Kongresinin Elazığ'da gala programı düzenlendi.

Elazığ'da Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi

Elazığ'da 29 Eylül Uluslararası Gıda Kaybı ve İsrafı Farkındalık Günü etkinliği düzenlendi.

Fırat Üniversitesi, ISIF 22'den madalyalarla döndü

Fırat Üniversitesi, İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'ndan (ISIF'22) madalyalarla döndü.

Hemşehrimiz Çevik, Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nda konuştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcısı Elazığlı Hemşehrimiz Mahmut Çevik, VIII. Uluslararası Balkan Tarihi Araştırmaları Sempozyumu’nda konuştu.

Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan sanat toplulukları Başkan Şerifoğulları ile bir araya geldi

'Türk Dünyasından Esintiler' konseri çerçevesinde Elazığ'a gelen Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Bilal Çakıcı, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nı makamında ziyaret etti.