Üreten Haberleri

Üreten Haberleri

Başkan Alan: Üretenin her zaman yanındayız

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan’ın yatırım, istihdam ve üretimde başarı elde ederek ilimiz ekonomisine katkı sunan firma ziyaretleri devam ediyor.

Bağımsız Milletvekili Adayı Prof. Dr. Bilal Çoban: Hedefimiz Üreten Şehir Elazığ

“Bir çok konu ve sektörde olduğu gibi Elazığ bir zamanlar sanayi ve ticaret şehri denecek kadar büyük bir potansiyele sahipti. Geçmiş yıllara baktığımızda bu şehirde kamu, özel ve kamu-özel ortaklıklarıyla kurulan 50’ye yakın fabrikalarda insanlar istihdam edilmişti. Bu fabrikaların neredeyse tümü kapandı veya bir şekilde şehir değiştirdi. Gelişen teknoloji ve bulunduğu konum itibariyle bu şehir üretimde atılımlar yaparak yeniden ticaret ve sanayide önemli bir konuma gelebilir.”

YRP MKYK Üyesi Gül: TOKİ Vatandaşı muhatap almalı

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Mehmet Gül, ilimizde bugüne kadar 26 bin konut üreten ve 6 Şubat depremi sonrası da ilk etapta 3.500 konut yapmayı planlayan TOKİ’nin bir temsilcisinin olmamasının önemli bir eksiklik olduğunu ifade etti.

Sokaktaki rengarenk buz kalıplarını görenler şaşkınlığını gizleyemedi

Elazığ'da yaklaşık 80 yıldır soğuk hava deposunda buz üreten ve sıcaklar sayesinde para kazanan Bardakçı ailesinin, sezon sonu üretip sokakta sergilediği renkli buzlar çevredekilerin ilgi odağı oldu.

Denizi olmayan Elazığ balık ihracatından 29 milyon dolar gelir elde etti, hedef 50 milyon dolar

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 167 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında 1'inci sırada yer alan Elazığ, başta Japonya olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Geçen sene ihracattan 29 milyon dolarlık bir gelir elde edilirken hedefin 50 milyon dolar olduğu bildirildi.

Devletten aldığı destek ile merdiven altından çıkıp fabrikalaştı, yerli üretime başladı

Elazığ'da küçük bir dükkanda toner kartuş imalatı yapan Aytaç Tekin, devletten aldığı destek ile Organize Sanayi Bölgesinde toner imalat merkezi kurdu. 12 kişiye istihdam sağlayan ve yerli toner üreten Tekin, aynı zamanda atık tonerleri de toplayıp kullanıma geri kazandırarak hem doğaya hem de ülke ekonomisine katkı sağlamaya başladı.

Devlet desteği ile çiftlik kurdu, yılda 300 bin TL kazanmaya başladı

Elazığ'da 3 çocuk babası Halit Ayhan, devletten aldığı yüzde 65 hibe desteği ile tavuk çiftliği kurdu. Yılda 600 ton et üreten Ayhan ortalama 300 bin TL kazanarak ciddi bir gelir elde etmeye başladı.

Elazığ'da roket üretildi, test uçuşları başlatıldı

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) yüksek lisans öğrencisi tez çalışması için danışmaları 2 öğretim üyesiyle birlikte paraşütle inişini sağlayan roket üretti. Motoru ve yakıtı başta olmak üzere tüm teknik malzemeleri de kendileri üreten ekip, roketin 500 metrelik test uçuşlarını yapmaya başladı.

Bu merkez Avrupa'nın en büyüğü, enerjisini kendi üretiyor, hizmetleri ücretsiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Türkiye ve Avrupa'nın en büyüğü olma özelliği bulunan tüm enerjisini kendisi üreten İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, aynı anda 250'si konaklamalı bin kişiye hizmet vereceği, sadece Elazığ'dan değil Türkiye ve bir çok ülkeden gençleri kabul edeceği belirtilirken, hizmetlerinin ücretsiz olacağı bildirildi.

Nohudun meşe ateşinde başlayan yolculuğu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun meşe ateşinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen Coğrafi Tescilli leblebinin yapımı başladı. Ağın leblebisini bir dönem tüketecekleri kadar üreten aileler, talep artınca geçim kaynağı olarak üretip kilogramını 25 TL'den satmaya başladı.

ABD'nin ambargo kararına AK Parti'den sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: 'ABD’nin Kıbrıs Rum Yönetimi'ne yönelik silah ambargosunu kaldırması tümüyle yanlış bir karardır. Rum yönetimi Ada’da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır. Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir' dedi.

Jandarma'dan Kaçak Sigara Operasyonu

Elazığ'da bir adrese düzenlenen operasyonda kaçak sigara üreten bir kişi yakalandı.

Siperlik Maske Üreten Personele Teşekkür Belgesi Verildi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Koronavirüs salgını sürecinde kamu personellerinin sağlığının korunmasına destek olmak amacıyla ihtiyaç duyulan siperlik maske üreten Mühendislik Fakültesi akademik ve idari personeli ile gönüllü öğrencilere teşekkür belgesi verdi.

Kaçak sigara imalatı yapan 2 kişi yakalandı

Elazığ'da bir bağ evinde kaçak sigara imal ettiği belirlenen 2 kişi yakalandı. 

Eğitim için ayrılan bir alanın eğitim dışında bir amaçla kullanılmasına karşıyız

Elazığ'ın sorunlarıyla yakından ilgilenen ve çözüm önerileri üreten Şehir Meclisi, Fırat Üniversitesi'ne ait Kesikköprü mevkiindeki 650 dönüm arazinin Elazığ Belediyesine yada TOKİ'ye devredilmesini doğru bulmadıklarını duyurdu. 

Elazığ'da 'Su Ürünleri' sektörü saha ziyaretleri

Elazığ'da Fırat Kalkınma Ajansı ve JETRO işbirliğiyle su ürünleri üreten firmalar gezilerek sorunlarını dinledi.

Güneşten elektrik üreten merkez tamamlandı

Mimar Özgül Öztürk'ün memleketi Elazığ'ın Keban ilçesinde duvarları nefes alan toprak yapıdan yağmuru depolayan, güneş enerjisi ile elektrik üretimi sağlayan 'Kadın Eğitim ve Üretim Merkezi'i düzenlenen törenle açıldı.

Türkiye, dünyada en sağlıklı gıdayı üreten ülkelerden biri

Gıda güvenilirliğinde Türkiye'nin iddialı olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Türkiye olarak dünyada en sağlıklı gıdayı üreten ülkelerden biriyiz. Biz de gıdadan zehirlenmeler dünya ve Avrupa ortalamasının çok altındadır. Şu anda Avrupa birliği ülkeleri bizdeki sebze ve meyveleri Avrupa ülkesine girişinde biber ve patlıcan hariç diğer ürünlerde artık analiz yapma ihtiyacını görmüyor.

Ağın leblebisinin lezzet yolculuğu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun meşe ateşi eşliğinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen Coğrafi Tescilli leblebi her yıl biraz daha fazla talep görüyor. Ağın Leblebisini bir dönem tüketecekleri kadar üreten aileler, talep artınca geçim kaynadığı olarak üretip kilogramını 25 TL'den satmaya başladı.