Üretiyor Haberleri

Üretiyor Haberleri

Elazığ Belediyesi can dostlarımız için mama üretiyor 

Sokak hayvanları için yaptıkları çalışmalarıyla vatandaşların takdirini toplayan Elazığ Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçirerek Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşayan can dostlarımız için topladığı artık yemekleri ve bayat ekmekleri kullanarak gıda mühendisleri eşliğinde mama üretimi gerçekleştiriyor

Tarih kokan kolonya dükkanında 41 yıldır Türkiye'ye koku üretiyor

Elazığ'da yaşayan Güven Buldaç, baba mesleği kolonya üretimini 30 metrekarelik iş yerinde devam ettirerek, 41 yıldır ürettiği ürünlerini Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyor.

Elazığ'da özel çocuklar hayata tekrar kazandırılıyor

Elazığ Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan el sanatları kursunda, hafif düzey engeli bulunan ve Down Sendromlu öğrenciler hem üretiyor hem de soysal aktivitelerini geliştirerek eğleniyor.

Arslan: Fırat Teknokent şehir için değer üretiyor

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman. F.Ü. Rektörü Prof.Dr. Fahrettin Göktaş ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, Fırat Teknokenti ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Asırlık fırın, sadece Elazığ'a özgü 'yağlı' ve 'peynirli' ekmek üretiyor

Elazığ'ın tarihi kapalı çarşısının ilk iş yeri olan ve neredeyse bir asır sayılabilecek 93 yılı geride bırakan 'Çarşı Fırını'nda, sadece kente özgü olan 'yağlı' ve 'peynirli' ekmek pişirilerek kargo ile il dışına da gönderiliyor.

Bu merkez Avrupa'nın en büyüğü, enerjisini kendi üretiyor, hizmetleri ücretsiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Türkiye ve Avrupa'nın en büyüğü olma özelliği bulunan tüm enerjisini kendisi üreten İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, aynı anda 250'si konaklamalı bin kişiye hizmet vereceği, sadece Elazığ'dan değil Türkiye ve bir çok ülkeden gençleri kabul edeceği belirtilirken, hizmetlerinin ücretsiz olacağı bildirildi.

F.Ü Hastanesi Kendi Maskesini Üretiyor

Fırat Üniversitesi Hastanesinde sağlık çalışanlarının ihtiyacı olan cerrahi maske, hastanenin kendi imkânlarıyla üretilmeye başlandı. 

Günlük Bin Adet Maske Üretiyorlar

Elazığ Halk Eğitim Merkezinde gönüllü usta öğretici kadınlar, sağlık çalışanları için koruyucu maske üretmeye başladı.

Keban Barajı, 6 milyar kilovat saat elektrik üretiyor

Keban Baraj Gölü'nün Türkiye'nin hem ekonomisine hem de sosyal hayatına önemli bir katkısı olduğunu belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, şu anda barajda yıllık 6 milyar kilovat saat elektrik üretiminin gerçekleştiğini söyledi. 15 yıl aradan sonra ilk defa savak kapaklarının açılmasıyla ilgili de konuşan Kaldırım, arkadan gelen tüm suyun havzaya verildiğini belirtti.