Üretti Haberleri

Üretti Haberleri

YRP Genel Başkan Yrd. Gül: Maden işçilerimizin yanındayız

YRP Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül Alacakaya’da grevde bulunan maden işçilerinin haklı taleplerinin karşılanması gerektiğini ve konun takipçisi olacaklarını söyledi.

Harput Hayme Ana Çarşısı düzenlenen törenle açıldı

Harput Hayme Ana Çarşısı açıldı. Çarşıda yıl boyunca kadınların ürettikleri el emeği ürünler Harput’u ziyarete gelecek olan ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Bahar şarkıları konseri düzenlenecek

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 26 Nisan Cuma Günü Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde “ Bahar Şarkıları” konseri ile Elazığlıların karşısında olacak

İlahi Aşkın Sesi konseri verilecek 

Elazığ Klasik Türk Müziği Korosu ve Kürsübaşı Topluluğu, 16 Şubat Cuma Günü saat 20.00’de Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği Konserde Merhum Hafız Abdullah Nazırlı’nın şiirlerinden bestelenmiş eserleri seslendirecek. 

Elazığ’da Bir Besteci İki Solist Konseri 

Elazığ Klasik Türk Müziği ve Kürsübaşı topluluğu, 8 Aralık Cuma Günü Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde bu kez Zeki Müren eserlerini seslendirecek. 

“Anıların Diliyle Babam Nurettin Orhan” Okuyucu İle Buluştu

Elazığlı sanatçılardan Heykeltıraş Nurettin Orhan’ın kızı Oya Orhan’ın Babasının anıları, belgeleri ve fotoğraflarının yer aldığı kitabı çıktı.

Kursiyerlerden çini sergisi

Hilalkent Sosyal Hizmet Binası’nda eğitim gören kursiyerler, eğitimler neticesinde kendi ürettikleri çini objeleri Harput’ta yer alan Elazığ Belediyesi KUDEB Sergi Alanı'nda 12 gün süre ile vatandaşlarımızın beğenisine sunuyor.

MHP’de Güçlü İsim; Nurettin Bahçeci

Her kesimle diyalog ve iletişimi olan, şehrin sevilen iş insanlarından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Elazığ Milletvekili A. Adayı, Nurettin Bahçeci’nin, merkez oyların yanı sıra özellikle bölgesel oyları toparlayabilecek bir isim olarak görülmesi kamuoyunda parti listesine büyük bir güç vermesi ve MHP’nin Elazığ’da başarılı bir sonuç alınmasında önemli katkısı olacağı konuşuluyor...

Bir Bestekar İki Solist konseri düzenlendi 

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ve Kürsübaşı Topluluğu tarafından “Bir Bestekar İki Solist” konseri düzenlendi. 

Hedik tiyatro oyunu seyircisiyle buluşacak

Hedik oyunu 21 – 22 ocak tarihlerinde Nurettin Ardıçoğlu Kültür ve Kongre merkezinde seyircisiyle buluşacak.

Elazığ'da arıların doğada ürettiği ballar bal avcıları tarafından toplanıyor

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde arıların ağaç gövdesi ve kayalıklara yaptığı ballar, bal avcıları tarafından toplanıyor.

Elazığ'da yükümlülerin el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıktı

Elazığ'da denetimli serbestlik yükümlüsü çocukların ve gençlerin, ürettiği el emeği göz nuru ürünler, görücüye çıktı.

Elazığlı sanayi ustası yakıt tasarrufu sağlayan cihaz üretti

Elazığ'da çocukluk yıllarından beri oto tamirciliği yapan Mehmet Erçel, otomobillerde motorun ömrünü uzatan, yüzde 30'a kadar yakıt tasarrufu sağlayan ve egzoz gazını yüzde 90 oranında azaltan mekanik turbo cihazı üretti.

Türk profesörden önemli çalışma: Işık dalga boyu analizörü cihazı üretti

Fırat Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu tarafından Türkiye'de ilk defa ışık dalga boyu analizörü (Monokromatör) cihazı üretildi.

Elazığ'da öğrenciler hem okuyup hem meslek öğrenerek harçlıklarını çıkarıyor

Elazığ Öğretmen Sıdıka Avar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okul bünyesinde açılan süblimasyon baskı atölyesinde magnet, kalemlik masa isimliği, kupa bardak, mutfak önlüğü ve kristal plaket gibi ürettikleri ürünleri satarak okul harçlıklarını çıkarıyor.

Tarih kokan kolonya dükkanında 41 yıldır Türkiye'ye koku üretiyor

Elazığ'da yaşayan Güven Buldaç, baba mesleği kolonya üretimini 30 metrekarelik iş yerinde devam ettirerek, 41 yıldır ürettiği ürünlerini Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyor.

Üniversite öğrencisi doğada çözünerek bitkiye dönüşen plastik üretti

Annesinin sürekli ıspanak yemesinden ilham alan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Emir Belli, ıspanak atıklarından plastik kaşık ve kapak üretti. Doğaya atıldığında 2 hafta içerisinde çözünen bu plastikler, aynı zamanda içerisine yerleştirilen tohumlar sayesinde tekrar yeşererek bitkiye dönüşüyor.

Gençlerin ürettiği bitki çayı ve sebze tohumları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderiliyor

Elazığ'da İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi bünyesinde üretilen bitki çayı, baharat ve sebze tohumları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Bakanlıklara da özel olarak gönderiliyor.

Liseliler üretti, 65 yaş üstüne ücretsiz dağıtıldı

Elazığ'da liselilerin ürettikleri el dezenfektanı ve temizlik ürünlerinden oluşan malzemeler, geçici barınma merkezinde kalan 65 yaş ve üstü ailelere ücretsiz dağıtıldı.

28 kadın bir araya geldi, yöresel ürünlerle pazara girdi

Elazığ'ın Ağın ilçesinde 28 kadın bir araya gelip kooperatif kurup ürettikleri yöresel ürünleri Türkiye'nin dört bir yanına satıp hem yörelerine hem de kendi bütçelerine katkı sağlamaya başladı.

Elazığ'da roket üretildi, test uçuşları başlatıldı

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) yüksek lisans öğrencisi tez çalışması için danışmaları 2 öğretim üyesiyle birlikte paraşütle inişini sağlayan roket üretti. Motoru ve yakıtı başta olmak üzere tüm teknik malzemeleri de kendileri üreten ekip, roketin 500 metrelik test uçuşlarını yapmaya başladı.

İzinsiz sokağa çıktılar, hiç birinin mazereti cezadan kurtarmadı

Elazığ'da Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına uymayanlar polise yakalandı, 'Ben gizli gizli bir şey yapmıyorum ki, senin kombin çalışmasa evde çocuğun olsa, izin vermezseniz yine geri döneceğim' gibi mazeretler üretti.

Türk profesör üretti, Avrupa ve ABD'ye ihraç edildi

Türkiye'de sadece Fırat Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu tarafından üretilip patenti alınan organik malzeme kaplama cihazı (Spin Coater) Avrupa'dan ABD'ye, Arabistan'dan Mısır'a kadar bir çok ülkeye ihraç edildi.

Elazığ Belediyesi Atölyelerinde Üretim Sürüyor

Elazığ Belediyesi, şehrin ihtiyaçlarını karşılamak ve kent estetiğine değer katmak amacıyla kendi atölyelerinde ürettiği otobüs durağı, bank ve kent mobilyalarını şehrin dört bir yanında hizmete sunuyor.

Elazığ'da çiftçiler şeker pancarı mesaisinde

Elazığ Şeker Fabrikası'nda 82 köyden bin 356 çiftçinin ürettiği şeker pancarının alım kampanyasının startının verilmesiyle birlikte, tarlalarda yoğun hasat mesaisi başladı. Pancar hasadına başlayan çiftçiler, emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyor.

Canikli'den Moody's değerlendirmesi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ekonomi İşleri Başkanı Nurettin Canikli, Moody’s’in, Türkiye’nin kredi notunu B1'den B2'ye düşürmesine yönelik, 'Türkiye ekonomisiyle ilgili verdiğiniz notların gerekçelerinin ekonomik olmadığı ortada' dedi.

Elazığ'da öğrenciler ürettikleri drone ile birinciliği hedefliyor

Elazığ'da lise öğrencileri, tasarladıkları drone ile Gaziantep'te 16-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek TÜBİTAK Liselerarası İHA Yarışması'nda sabit kanat kategorisinde şampiyonluğu hedefliyor.

Ürettiği balı hayır olarak dağıtıyor

Elazığ'da yaşayan Kezban Acar, babasından devraldığı arıcılık mesleğini heyecanla sürdürüyor.

Dijital Tarım Pazarı Hizmete Sunuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı ile TOBB işbirliğinde tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir projeye imza atılarak çiftçilerin ürettiği ürünlerini değer fiyattan tüm alıcılar ve üreticiler ile online ortamda buluşturacağı Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) hizmete sunuldu.

4 Bin’in üzerinde yüz koruyucu siperlik ürettiler

Fırat Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği hocaları ve öğrencileri, 4.000 adet yüz koruyucu siperlik üretti.