Uyardı Haberleri

Uyardı Haberleri

Prof. Dr. Açık, bulaşıcı hastalıklara karşı uyardı

Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, bulaşıcı hastalıklar konusunda uyarıda bulundu. Covid-19, maymun çiçeği gibi dünya geneline yayılan bulaşıcı hastalıkların yanı sıra grip, parazit enfeksiyonu gibi özellikle sonbaharın gelmesi ve okulların açılmasıyla birlikte artan hastalıklara da dikkat çeken Prof. Dr. Açık, “Bu hastalıklardan korunmak için sosyal mesafe korunarak fazla temastan kaçınmalı, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında bebekler ve çocuklar için rutin aşılama takvimine ve tarama testlerine uyulmalı, hijyen kurallarına ve sağlıklı beslenmeye dikkat etmeli, sigaradan uzak durulmalı” dedi.

İl Özel İdaresi’nden dolandırıcılık olaylarına karşı uyarı

Elazığ İl Özel İdaresi dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Gürgöze, vatandaşları uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan Gürgöze, Kurban Bayramı’nda alınacak tedbirler konusunda vatandaşları uyardı.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları aşırı sıcak havalar ve güneş çarpmasına karşı uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de sıcaklıkların giderek artması üzerine  vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyardı.

Elazığ Valiliği uyardı! Risk en yüksek seviyede

Elazığ Valiliği meteoroloji durumu bildirerek Elazığ için orman yangını uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada 14 Haziran Cuma gününe kadar vatandaşların orman yangınlarına karşı duyarlı olunması istenildi.

Elazığ Belediyesi vatandaşları uyardı! 

Elazığ Belediyesi etkili olan kar yağışı nedeniyle olası buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşları uyardı. 

Naci Görür yine uyardı

Hakkari'de meydana gelen depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür, Doğu Anadolu fay hattının her an 7 ve üzeri bir deprem üretebileceği uyarısını yaptı.

Elazığ Valiliği uyardı! Kuvvetli yağış geliyor 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ için yarın kuvvetli yağış uyarısında bulundu. 

Elazığ Belediyesi’nden önemli açıklama! 

Elazığ Belediyesi dolandırıcılık yapan art niyetli kişilere karşı vatandaşları uyardı. 

Naci Görür'den çok kritik açıklama! O bölgeyi yine uyardı

Bugün saat 11:19'da Bingöl'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu. Görür, bu bölge için daha önce açıklama yaptıklarını ifade etti.

Polat, vatandaşları uyardı! 

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, kurban kesiminde yaşanabilecek yaralanmalar ve kurban eti tüketimine bağlı meydana gelebilecek hastalıklara karşı vatandaşları uyardı. 

Meteoroloji Elazığ’ı uyardı! 

Elazığ’da sağanak yağış aralıklarla etkisini sürdürüyor. Meteoroloji Elazığ’ı sel, su askını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışına karşı uyardı.   

Meteoroloji’den Elazığ’a sağanak yağış uyarısı! 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ ve çevrelerini kuvvetli sağanak yağışa karşı uyardı. 

Meteoroloji Elazığlıları uyardı 

Yaz aylarına girerken mevsim normalleri ve üzerinde sıcaklık beklerken; Elazığ yeniden yağışlı havanın etkisi altına girdi. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, sağanak yağışla birlikte oluşabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. 

Elazığ Belediyesi, vatandaşları uyardı 

Elazığ Belediyesi, Elazığ’da yaşayan vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı. Elazığ Belediyesi, Belediyede görev yapan yöneticilerin isimlerini kullanarak vatandaşları dolandırmaya çalışanlara karşı uyardı. 

Meteoroloji Elazığ’ı uyardı! 

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ çevrelerinde kuvvetli rüzgar ve toz taşımımı uyarısı yaptı. Meteorolojinin uyarısında, “Suriye kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir” ifadesi yer aldı. 

Meteoroloji uyardı!

Meteoroloji 13 Bölge Müdürlüğü Elazığ’ın ve çevre illerin hava durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Meteoroloji Müdürlüğünün yaptığı açıklamada, “Bölgemiz genelinde havanın parçalı çok bulutlu, Adıyaman çevrelerinde öğle saatlerinden itibaren; Elazığ, Malatya, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde ise akşam saatlerinden itibaren aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir” denildi. 

Elazığ Valiliği: Mecburi olmadıkça trafiğe çıkılmaması önem arz etmektedir 

Elazığ’da yaşanan kuvvetli sağanak yağışın ardından Elazığ Valiliği açıklama yaparak vatandaşları ve sürücüleri oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyardı. 

Elazığ Valiliği ağır hasarlı binalara karşı uyardı 

Elazığ Valiliği, meydana gelecek olan kuvvetli yağışlarla birlikte ağır hasarlı binalardan uzak durulması konusunda uyarı yaptı. 

AFAD bir kez daha uyardı!

Meteoroloji ve Belediyenin Elazığ için uyarılarının ardından AFAD Elazığ için yağış uyarısında bulundu. 

Meteorolojiden Elazığ için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ’da etkili olması beklenen kuvvetli yağışa karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Başkan Albayrak: Elazığ’da ev fiyatlarında büyük bir artış yok 

Deprem sonrası ev fiyatlarının Elazığ’da fahiş derecede artmadığını ifade eden Elazığ Esnaf ve Sanatkarlar Karma Oda Başkanı Hakan Albayrak, vatandaşları evalırken yapısına ve malzemesine dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Prof. Kavak: Malatya - Ovacık önemli diyerek uyardı 

Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, Maraş depremi sonrasında Malatya-Ovacık civarında kırılmamış faylar olduğuna dikkat çekerek önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Kavak, "Ölü Deniz fay zonunun bir kısmı kırılmış oldu ve bir anlamda kuzeye doğru, henüz daha kırılmayan kısımların olduğunu gördük" ifadelerini kullandı. 

Tüketiciler Birliği deprem sonrası uyardı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, depremden etkilenen 11 il dışında da araç ve ev için kasko yaptırmak isteyenlerin bazı sigorta şirketleri tarafından "deprem riski" bahanesiyle geri çevrildiğini söyledi.

Naci Görür, risk altında diyerek uyarmıştı

Prof. Dr. Naci Görür'ün Kahramanmaraş'taki depremler sonrası "risk altında" diyerek uyardığı Bingöl'de korkutan bir deprem meydana geldi. Saat 03.35'te meydana gelen depremin büyüklüğü 5.0 olarak açıklandı.

Naci Görür uyardı! Zaman kalmadı 

Türkiye, 6. Şubat sabahına büyük bir afetle uyandı. Kahramanmaraş'ta art arda meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük depremde can kaybı sayısı 13 bine dayanırken Prof. Dr. Naci Görür'den İstanbul açıklaması korkuttu. ''İstanbul’da durum hiç iyi değil'' diyen Naci Görür, ''Nasıl 3 gün önce ‘Maraş’tan endişe ediyoruz’ diye yazdıysam aynı şekilde İstanbul’dan endişe ediyorum. İstanbul’da en fazla 7.5 bekliyoruz. İstanbul’da hasar Maraş’tan daha fazla olur'' sözleriyle uyardı. 

Elazığ Valiliği provokatör paylaşımlara karşı vatandaşları uyardı

Elazığ Valiliği vatandaşları sosyal medyada depremle alakalı gerçeğe aykırı yapılan paylaşımlara karşı uyardı.

Başkan Toraman uyarılarda bulundu 

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Şevket Toraman, tüm şoförleri, buzlanma ve kar yağışına karşı tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

Zincir market yöneticilerine fiyat uyarısı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye'nin en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürüyle görüştü. Bakan Muş, asgari ücret zammı sonrası etiket fiyatlarıyla ilgili yöneticileri uyardı. Bakan Muş, "Piyasa düzenini ve işleyişini bozmaya dönük haksız fiyat artışlarına asla müsaade etmeyeceğiz" dedi. 

Elazığ'da sis etkili oldu

Elazığ'da meteorolojinin önceden uyardığı sis kent genelinde etkili oldu, görüş mesafesi 5 metreye kadar düştü. Aynı zamanda sis ile sonbaharın buluşması keyfine doyumsuz görüntüler oluşturdu.