Uygulama Haberleri

Uygulama Haberleri

Alayağmur Köyü’nde yol çalışmaları tamamlandı

Elazığ İl Özel İdaresi ekiplerince Karakoçan ilçesine bağlı Alayağmur Köyü’nde sathi kaplama uygulaması tamamlandı.

Kaza tespit tutanağı artık e-devlet’te

e-Devlet mobil uygulamasına eklenen yeni özellikle matbu evraka gerek olmadan kaza tutanakları cep telefonuyla e-Devlet üzerinden tutulabilecek.

Rekorların ve ilklerin siyasetçisi Erol, TBMM’de çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Elazığ’dan seçildiği günden bugüne kadar şehrin sesi olma görevini üstlenen, kentte oluşması muhtemel mağduriyetlerin, hak kayıplarının, yanlış ve hataları uygulamaların, plansızlığın, bir kişi veya kesime uygulanacak ayrıcalıkların ve mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla gece gündüz demeden görev yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol,  28. Dönemde de Meclis’e damga vurmaya devam ediyor.

O Uygulama Türkiye’de erişime kapandı

Meta şirketinin X'e (Twitter) rakip olarak piyasaya sürdüğü ve şu anda dünya çapında yaklaşık 150 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Threads uygulaması, Rekabet Kurumu'nun kararı sonrası Türkiye'de erişime kapandı.

Başkan Havabulut’tan evlenecek çiftlere düğün hediyesi

Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, yeni bir uygulamayı hayata geçirerek yeni evlenen çiftlere yapacakları Fotoğraf çekimlerinde indirim çeki vereceklerini duyurdu.

Bu haber evlilik planları yapanları yakından ilgilendiriyor!

Aile ve Gençlik Fonu için başvurular bugün depremlerden etkilenen illerde başladı. 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisi uygulamasına dair ayrıntılar belli oldu.

Milletvekili Keleş'ten Kuzova çiftçilerine müjde 

Kuzova ve Uluova Sulama Projeleri ile ilgili açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, DSİ Bölge Müdürlüğünün ilk defa gerçekleştireceği pilot uygulama ile Kuzova sulamasının otomasyon ve uzaktan kontrol uygulaması ile çiftçilerin cep telefonları ile tarlalarına gitmeden ürünlerini sulayabileceklerini söyledi. 

1 Ocak'tan itibaren 5 yeni uygulama hayata geçiyor 

Yeni yılla birlikte konut kiralamalarına 'Airbnb' düzenlemesinden restoran ve kafelerde fiyat listelerinin giriş kapılarında ya da masalarda görünür şekilde olmasına kadar bir dizi yenilik hayata geçecek.

Türkiye Tapu uygulaması hayata geçirilecek 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Türkiye Tapu" uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi hedefleniyor. 

Vali Toraman ve Müdür Karayel’den güven uygulaması 

Elazığ genelinde Emniyet Müdürlüğü ekiplerince huzur ve güven uygulaması yapılmaya devam ediyor. Elazığ Valisi Ömer Toraman ve İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel uygulamayı yerinde inceledi. 

Akıllı Kent Uygulamaları vatandaşların yaşamını kolaylaştırıyor

Teknolojik yenilikleri hizmete sunmaya devam eden Elazığ Belediyesi’nin hayata geçirdiği Akıllı Kent Uygulamaları ile vatandaşların yaşamları kolaylaşırken, daha hızlı ve kaliteli hizmet almaları sağlanıyor.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu

Afet riski altındaki alanlarla bu alanlar dışındaki riskli yapıların bulunduğu arsa ve arazilerde kentsel dönüşüm uygulamaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığınca yapılacak.

Elazığ’da Karekod uygulaması 

Elazığ Valiliği, özel öğretim kurumlarının kurum tabelalarında Karekod uygulamasına geçildiğini duyurdu. 

Ücretsiz doğal gaz için devlet ne kadar ödedi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ücretsiz doğal gaz uygulaması kapsamında, Bakanlığın bütçesinden 24 Nisan 2023 tarihinden Temmuz dönemi sonuna kadar 2 milyar 470 milyon 636 bin 833 lira ödeme yapıldığını bildirdi.

Merkez Bankası'ndan bankalara talimat! 

TCMB, bankalara uygulama talimatı göndererek TL'yi cazip kılacak yeni, güçlü kararlar aldı. Buna göre, Kur korumalı hesapların TL mevduat sayıldığı komisyon uygulaması sona erdi, TL'ye geçiş ve yenileme oranları belirleyici olacak.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den deprem açıklaması

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,3 büyüklüğündeki depremin artçı deprem sınıfında değerlendirilebileceğini belirterek, "Artçı depremlerin sıklığı ve büyüklüğü her ne kadar zaman içinde azalarak devam etse de bazen 6'ya varabilecek büyüklükte pik yapacak şekilde artçı depremlerin yaşanması olağandır." dedi.

Demirbağ: Palu’daki ağır hasarlı konutlar yerinde yapılacak 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Elazığ ziyaretinin ardından AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Palu’ya 2 konuda müjde açıkladı. Milletvekili Demirbağ, Palu İlçesindeki ağır hasarlı konutların yenilerinin yerinde yapılacağını ve Çarşı merkezde kentsel dönüşüm uygulamasının hayata geçeceğini ifade etti. Milletvekili Zülfü Demirbağ ayrıca, yeni Palu Belediyesi Hizmet Binasının yapımı için daha önce çıkartılan 4 Milyon TL ödeneğe ilave olarak 2 Milyon TL daha ödeneğin sağlanacağını da açıkladı. 

Milletvekili Erol: Elazığ’da kötü yapı stoku yıkılsın 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan Meclis Araştırma Komisyonu Başkanlığı’na depreme dirençli yapı stokunun oluşturulması ve kentsel dönüşüm uygulamalarının etkinliğinin artırılması için alınması gereken tedbirlerle alakalı öneride bulundu. 

Bulut: Borçların 24 ay süre ile faiz alınmaksızın taksitlendirilmesine imkan tanındı 

AK Parti MKYK Üyesi Ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ’ın mücbir sebep hali ilan edilmesinin ardından sağlanan destek uygulamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Milletvekili Bulut, SGK’nın Elazığ’da yapacağı destek ve düzenlemeleri açıkladı 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Mücbir Sebep Uygulaması kapsamına alınmasıyla birlikte SGK'nın  yapacağı destek, erteleme ve düzenleme çalışmalarını açıkladı. 

Demirbağ: Toplantıda Elazığ adına önemli konular görüşüldü 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Valisi Ömer Toraman Başkanlığında ve il protokolünün katılımıyla bugün gerçekleştirilen toplantıda, Elazığ’ın kuruluşundan itibaren ikamet edilen eski mahallelerin gerek afet konutları, gerekse kentsel dönüşüm uygulaması suretiyle canlandırılması ve gelişmesi konusunun görüşüldüğünü ifade etti. 

Deprem bölgesi için iki önemli karar

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem bölgesinde belli şartlar dahilinde işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulaması hayata geçirildi.

Başkan Şerifoğulları: Elazığlı esnaflarımıza hayırlı olsun 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın Mücbir Sebep Uygulaması kapsamına alınmasında emeği geçenlere teşekkür ederek Elazığlı esnaflara hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Whatsapp yeni özelliği duyurdu 

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özelliğini duyurdu. Kısa süre önce topluluklar adı altında yeni bir seçenek getiren WhatsApp 5 bin kişilik duyuru gruplarına izin verecek. Kullanıcılar artık grup mesajlarında diğer kişilerin de profil fotoğraflarını görebilecek. 

Elazığ'da Özel Hastaneler vatandaşın kanını emiyor

Elazığ'da hizmet veren özel hastanelerde tedavi gören vatandaşlar tahlillerde ve tedavilerde yüksek fiyat uygulamasından rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler...

Whatsapp ara yüzü değişiyor! 

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, süreli mesajlar bölümünün ara yüzünü değiştirmek için harekete geçti. Yeni ara yüzde WhatsApp kişilerinde Süreli Mesajlar özelliğini aktif etmek için yeni bir alan yer alacak. Bu alan sayesinde birden fazla kişiyi kolayca Süreli Mesajlar için aktif etmek mümkün hale gelecek. 

Devlet memurlarının yemek ücretleri belli oldu

Memurlardan bu yıl 3,81-15,55 lira, sözleşmeli personelden 4,64-18,59 lira öğle yemeği bedeli tahsil edilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığının Devlet Memurları Yiyecek Yardımı Yönetmeliği Uygulama Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

MHRS randevuları hakkında yeni açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) iki yeni uygulama başladığını duyurdu.

Başkan Gülyüz: Tapuda ekspertiz uygulamasıyla ilgili kesinleşen bir durum yok 

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, yeni yürürlüğe giren ‘Tapuda Ekspertiz Zorunluluğu’ uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. 

Elazığ'da asayiş ve şok uygulamaları: 19 kişi tutuklandı

Elazığ'da son bir hafta içerisinde gerçekleştirilen asayiş ve şok uygulamalarında 19 kişi tutuklandı.