Uygulaması Haberleri

Uygulaması Haberleri

Alayağmur Köyü’nde yol çalışmaları tamamlandı

Elazığ İl Özel İdaresi ekiplerince Karakoçan ilçesine bağlı Alayağmur Köyü’nde sathi kaplama uygulaması tamamlandı.

Kaza tespit tutanağı artık e-devlet’te

e-Devlet mobil uygulamasına eklenen yeni özellikle matbu evraka gerek olmadan kaza tutanakları cep telefonuyla e-Devlet üzerinden tutulabilecek.

O Uygulama Türkiye’de erişime kapandı

Meta şirketinin X'e (Twitter) rakip olarak piyasaya sürdüğü ve şu anda dünya çapında yaklaşık 150 milyon aylık aktif kullanıcısı olan Threads uygulaması, Rekabet Kurumu'nun kararı sonrası Türkiye'de erişime kapandı.

Bu haber evlilik planları yapanları yakından ilgilendiriyor!

Aile ve Gençlik Fonu için başvurular bugün depremlerden etkilenen illerde başladı. 150 bin TL tutarındaki evlilik kredisi uygulamasına dair ayrıntılar belli oldu.

Milletvekili Keleş'ten Kuzova çiftçilerine müjde 

Kuzova ve Uluova Sulama Projeleri ile ilgili açıklama yapan AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, DSİ Bölge Müdürlüğünün ilk defa gerçekleştireceği pilot uygulama ile Kuzova sulamasının otomasyon ve uzaktan kontrol uygulaması ile çiftçilerin cep telefonları ile tarlalarına gitmeden ürünlerini sulayabileceklerini söyledi. 

Türkiye Tapu uygulaması hayata geçirilecek 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, "Türkiye Tapu" uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Uygulama ile tapu işlem başvurularına ek güvenlik getirilmesi hedefleniyor. 

Vali Toraman ve Müdür Karayel’den güven uygulaması 

Elazığ genelinde Emniyet Müdürlüğü ekiplerince huzur ve güven uygulaması yapılmaya devam ediyor. Elazığ Valisi Ömer Toraman ve İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel uygulamayı yerinde inceledi. 

Elazığ’da Karekod uygulaması 

Elazığ Valiliği, özel öğretim kurumlarının kurum tabelalarında Karekod uygulamasına geçildiğini duyurdu. 

Ücretsiz doğal gaz için devlet ne kadar ödedi?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, ücretsiz doğal gaz uygulaması kapsamında, Bakanlığın bütçesinden 24 Nisan 2023 tarihinden Temmuz dönemi sonuna kadar 2 milyar 470 milyon 636 bin 833 lira ödeme yapıldığını bildirdi.

Merkez Bankası'ndan bankalara talimat! 

TCMB, bankalara uygulama talimatı göndererek TL'yi cazip kılacak yeni, güçlü kararlar aldı. Buna göre, Kur korumalı hesapların TL mevduat sayıldığı komisyon uygulaması sona erdi, TL'ye geçiş ve yenileme oranları belirleyici olacak.

Demirbağ: Palu’daki ağır hasarlı konutlar yerinde yapılacak 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Elazığ ziyaretinin ardından AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Palu’ya 2 konuda müjde açıkladı. Milletvekili Demirbağ, Palu İlçesindeki ağır hasarlı konutların yenilerinin yerinde yapılacağını ve Çarşı merkezde kentsel dönüşüm uygulamasının hayata geçeceğini ifade etti. Milletvekili Zülfü Demirbağ ayrıca, yeni Palu Belediyesi Hizmet Binasının yapımı için daha önce çıkartılan 4 Milyon TL ödeneğe ilave olarak 2 Milyon TL daha ödeneğin sağlanacağını da açıkladı. 

Milletvekili Bulut, SGK’nın Elazığ’da yapacağı destek ve düzenlemeleri açıkladı 

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut Mücbir Sebep Uygulaması kapsamına alınmasıyla birlikte SGK'nın  yapacağı destek, erteleme ve düzenleme çalışmalarını açıkladı. 

Demirbağ: Toplantıda Elazığ adına önemli konular görüşüldü 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Valisi Ömer Toraman Başkanlığında ve il protokolünün katılımıyla bugün gerçekleştirilen toplantıda, Elazığ’ın kuruluşundan itibaren ikamet edilen eski mahallelerin gerek afet konutları, gerekse kentsel dönüşüm uygulaması suretiyle canlandırılması ve gelişmesi konusunun görüşüldüğünü ifade etti. 

Deprem bölgesi için iki önemli karar

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem bölgesinde belli şartlar dahilinde işten çıkarma yasağı ile kısa çalışma ödeneği uygulaması hayata geçirildi.

Başkan Şerifoğulları: Elazığlı esnaflarımıza hayırlı olsun 

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ’ın Mücbir Sebep Uygulaması kapsamına alınmasında emeği geçenlere teşekkür ederek Elazığlı esnaflara hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Whatsapp yeni özelliği duyurdu 

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni özelliğini duyurdu. Kısa süre önce topluluklar adı altında yeni bir seçenek getiren WhatsApp 5 bin kişilik duyuru gruplarına izin verecek. Kullanıcılar artık grup mesajlarında diğer kişilerin de profil fotoğraflarını görebilecek. 

Elazığ'da Özel Hastaneler vatandaşın kanını emiyor

Elazığ'da hizmet veren özel hastanelerde tedavi gören vatandaşlar tahlillerde ve tedavilerde yüksek fiyat uygulamasından rahatsızlık duyduklarını ifade ettiler...

Whatsapp ara yüzü değişiyor! 

Popüler mesajlaşma uygulaması Whatsapp, süreli mesajlar bölümünün ara yüzünü değiştirmek için harekete geçti. Yeni ara yüzde WhatsApp kişilerinde Süreli Mesajlar özelliğini aktif etmek için yeni bir alan yer alacak. Bu alan sayesinde birden fazla kişiyi kolayca Süreli Mesajlar için aktif etmek mümkün hale gelecek. 

Başkan Gülyüz: Tapuda ekspertiz uygulamasıyla ilgili kesinleşen bir durum yok 

El Aziz Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, yeni yürürlüğe giren ‘Tapuda Ekspertiz Zorunluluğu’ uygulaması hakkında açıklamalarda bulundu. 

Elazığ'da ruhsatsız silah ele geçirildi

Elazığ'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen yol kontrol uygulamasında araç içerisinde ruhsatsız silah ele geçirildi.

Polis ekipleri vatandaşlara KADES'i anlattı

Elazığ'da polis ekipleri, kent genelinde vatandaşlara Kadın Acil Destek Uygulamasını (KADES) anlattı.

Elazığ'da 4 ayda 37 kilogram tekstil atığı toplandı

Elazığ Belediyesinin 'Kullanılmış Giysi Kumbarası' uygulaması çerçevesinde 4 ayda 37 kilo 450 gram tekstil atığı toplandı.

Tarlasını yine vatandaşa açtı, marketin yarı fiyatına satışa başladı

Elazığ'da geçen yıl marketlerdeki fiyatlara kızıp tarlasına ektiği sebzelerin fiyatını yarıya indiren çiftçi, bu yıl da aynı uygulamasını sürdürdü. Çiftçinin tarlasına gelen vatandaşlar, ürünleri kendileri toplayıp ucuza almanın keyfini yaşadı.

Elazığ'da 330 şahsın ve 70 aracın GBT kontrolü ve denetimi yapıldı

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gece yarısı gerçekleştirilen 'dar bölge' uygulamasında 330 şahıs ve 70 araç sorgulandı.

Elazığ'da jandarma ekipleri öğrencileri bilgilendirdi

Elazığ İl Jandarma Komutanlığına bağlı Çevre Koruma Tim Komutanlığı ekipleri, HAYDİ uygulaması ve 'Elinle Yaktığın Ormanı Gözyaşınla Söndüremezsin' Projesi çerçevesinde okullarda öğrencileri bilgilendirdi.

Elazığ'da 280 şahıs ve 65 araç sorgulandı

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gece yarısı gerçekleştirilen dar bölge uygulamasında 280 şahıs ve 65 araç sorgulandı.

Dalmış: 'Buz lazer epilasyonu son derece işe yarar bir uygulamadır'

Dalmış Beauty işletmecisi ünlü modacı Mehmet Sait Dalmış, buz lazer uygulamasının son derece işe yarar sonuçlar ortaya çıkardığını söyledi.

Elazığ'da gece denetimleri sürüyor

Elazığ'da emniyet ekipleri tarafından kent genelinde Dar Bölge Uygulaması sürüyor. Gece yapılan uygulamada, şüpheli şahıs ve araçlar tek sorgulanarak arandı.

Elazığ'da 187 şahıs ve 95 araç sorgulandı

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gece yarısı gerçekleştirilen Dar Bölge Uygulamasında 187 şahıs ve 95 araç sorgulandı.

Elazığ'da gece yarısı 'Dar Bölge Uygulaması' yapıldı

Elazığ'da emniyet ekipleri tarafından kent genelinde Dar Bölge Uygulaması yapıldı. Gece yarısı yapılan uygulamada, şüpheli şahıs ve araçlar tek sorgulanarak arandı.