Uyum Haberleri

Uyum Haberleri

Seza Çimento, küresel çimento endüstrisi oyuncularıyla bir araya geldi

Seza Çimento, dünyanın en büyük çimento konferansları arasında yer alan INTERCEM’in İstanbul’da düzenlenen etkinliğine katıldı. İki gün süren etkinlikte sektörün gündemindeki konular ele alınırken yeni iş birliklerine yönelik görüşmeler de yapıldı. Konferansa katılan Seza Çimento Yönetim Kurulu Üyesi - Uluslararası İlişkiler ve Dış Ticaret Direktörü Cansu Açık, dünya genelini etkileyen jeopolitik ve ekonomik krizlere rağmen küresel çimento sektörünün çözümler geliştirerek büyümeye ve ekonomilere değer katmaya odaklandığını söyledi. Açık ayrıca Seza Çimento olarak şirketin karbon ayak izini azaltırken ekonomik avantaj da sağlayacak yeni hedeflerini de açıkladı. 

Altında rekor üstüne rekor! 

21 Ağustos 2024 gram altın fiyatı serbest piyasada 2742 TL'den güne başlıyor. Kapalıçarşı'daki kuyumcularda ise işlemler 2762 – 2802 TL alım ve satım aralığında seyrediyor. FED'den 0,50 baz puanlık faiz indirimi beklentisinin artması, dolar endeksinin 101,40 ile yılın en düşük seviyesine gerilemesi ve içeride kurlarda yaşanan hareketlilik gram altında yükselişi tetikliyor.

İlk çeyrek büyüme rakamları açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye’nin ilk çeyrek büyüme rakamlarını açıkladı. Buna göre Türkiye ekonomisi ilk çeyrekte yüzde 5,7 büyüdü.

A Kalem Kurs Merkezi Büyüyor

Elazığ'da eğitimin parlayan yıldızı A Kalem Kurs Merkezi büyümeye devam ediyor. Elazığ Merkez Yeni Mahalle Muammer Çorbacıoğlu Sokaktaki adresinde yıllardır başarılı hizmetler veren A Kalem Kurs Merkezi, Bahçelievler mahallesinde yeni şube açtı.

Altın fiyatlarında yükseliş bekleniyor

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı, altın fiyatlarında yüzde 25 oranında yükseliş beklediklerini açıkladı. 

Arslanlı A.Ş’den Ortadoğu’ya distribütörlük

İnşaat, madencilik, sanayi ve imalat sektörlerindeki 100 yıllık bilgi ve tecrübesi ile, alçı ve yapı kimyasalları alanında söz sahibi olan, Arslanlı Alçı ve Ham Maddeleri Tic. San. A.Ş. 82 ülkeye gerçekleştirdiği ihracatla, ülke ihracatına önemli katkılarda bulunurken, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da sağlam ve doğru adımlar atarak büyümeye devam ediyor.

Keleş'ten, ekonomik istikrar ve kapsayıcı büyüme vurgusu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, TBMM’de görüşülmekte olan 2024 yılı merkezi bütçe görüşmeleri kapsamında hazine ve maliye bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri üzerine Türkiye'nin ekonomik geleceği ve "Türkiye Yüzyılı Vizyonu" çerçevesinde atılacak adımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Açıkkapı: Kalkınma planı ile istikrar ve dengeli büyüme hedefliyoruz 

On İkinci Kalkınma Planı'na ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “60 yılı aşkın planlama deneyimiyle, toplumun tüm kesimleri için uzun vadeli bir perspektif ve hedef birliği oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi. 

Keleş: Deprem sonrası çiftçiye yapılan destekler etkili bir müdahaledir 

6 Şubat depreminin ardından çiftçilere yönelik desteklerin arttığını ifade eden AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçi sayısının bir yıllık sürede, 15 binden 746'dan 16 bin 779'a yükselmiş olmasının tarım sektöründeki büyümeyi gösterdiğini ifade etti. 

Uzman isimden o ile uyarı!

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Yalova’da en büyük 6.4 büyüklüğünde deprem görülebileceğini ifade etti. Ercan, Yalova’nın 7.5 büyüklüğünde deprem üretebilecek Kuzey Anadolu Kırığının güney ile kuzey kollarının doğrudan etki alanları içinde olduğuna dikkat çekerek, “Kent büyümemeli” dedi.

Başkan Gürkan: Üretim ve istihdamın daralması risk unsurlarını ön plana çıkarmıştır 

MÜSİAD Ağustos Ayı SAMEKS verilerini değerlendiren Şube Başkanı Tekin Gürkan, tarihin en büyük deprem felaketinin yaşandığı şubat ayı dışında yılın tamamında 50 referans değeri üzerinde gerçekleşerek büyümeye işaret eden SAMEKS Bileşik Endeksi’nin yükselişini sürdürdüğünü kaydetti. 

Işıkver: Milliyetçi Hareket Partisi döneminin başlamasına çok az kaldı

MHP Elazığ Milletvekili Adayı Semih Işıkver, Kapalı Çarşı ve Kuyumcular Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Prof. Dr. Yasemin Açık'a esnaftan ve vatandaştan tam destek

Seçim çalışmalarına büyük bir hızla başlayan Prof. Dr. Yasemin Açık, esnafla buluştu. Kuyumcular Çarşı'nda esnafları tek tek dolaşan ve el sıkışan Prof. Yasemin Açık'a büyük bir destek geldi.

Kuyumcular çarşısında açılış ve kapanış saatlerine düzenleme

Altında artışlar devam ederken, kuyumcular ramazan ayının gelmesi nedeniyle açılış ve kapanış saatlerinde düzenlemeye gitti. 

Burak Nur: Özlem Cizre Nuh Otobüs İşletmeciliği istikrarlı büyümesini sürdürüyor

Türkiye'nin önde gelen seyahat firmalarından biri olan Özlem Cizre Nuh Otobüs İşletmeciliği, her geçen gün istikrarlı büyümesiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Müşteri memnuniyetinin ön planda tutulduğu firma 2022 yılında aldığı yeni araçlarla adından söz ettiriyor.

Yabancı uyruklu kişilere sosyal uyum ve yaşam eğitimi 

Elazığ Halk Eğitim Merkezi tarafından yabancı uyruklu kişilere verilen “Sosyal Uyum Ve Yaşam” kursu yoğun ilgi görüyor. 

Elazığ'da çatı yangını, büyümeden söndürüldü

Elazığ'da bir binanın çatısında çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.

Elazığ'da ikametgah yangını

Elazığ'da bir evin mutfağında çıkan yangın, büyümeden itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü.

Pano fabrikasındaki yangın korkuttu

Elazığ'da bir pano fabrikasında çıkan yangın, ekiplerin müdahalesi ile büyümeden kısa sürede söndürüldü.

Elazığ'da taşlı ve sopalı kavga: 2 yaralı

Elazığ'da taraflar arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine çıkan taşlı ve sopalı kavgada 2 kişi yaralandı

Dili boğazına kaçan vatandaşa hayati müdahale

Elazığ'da bir kuyumcu dükkanında kan şekerinin düşmesiyle bir anda yere yığılan adamın dili boğazına kaçtı. Adam, kuyumcunun müdahalesi ile kurtulurken o anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Elazığ'da ormanlık alanda çıkan yangın büyümeden söndürüldü

Elazığ'ın Arıcak ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangın, ekili arazilere sıçramadan ekipler tarafından söndürüldü.

İmmünglobülin G4 hastalığına yakalanan genç kız Türkiye'de 2'nci, dünyada 13'üncü vaka oldu

Elazığ'da 3 yıl önce burun kanaması ile hastaneye başvuran 17 yaşındaki Ayşe Tuncel, İmmünglobülin G4 (IgG4) hastalığı teşhisi ile Türkiye'de 2'nci, dünyada ise 13'üncü vaka olarak kayıtlara geçti. İlk ameliyatı sonrası ikinci bir ameliyat daha olması gereken Tuncel, Ben artık geceleri rahat uyumak istiyorum. Uykuda nefesim kesilerek uyanıyorum dedi.

Elazığ'da Mahalle Destek ve Gönüllülük Çalıştayı düzenlendi

Ülke genelinde 25 ilde hayata geçirilen Sosyal Uyum ve Gençlik Katılımı Projesi çerçevesinde Mahalle Destek ve Gönüllülük Çalıştayı düzenlendi.

Düğün sezonu başladı, Elazığ'da kuyumcular vatandaşları sahte altına karşı uyardı

Elazığ'da kuyumcular, düğün sezonunun başlaması ile birlikte vatandaşları sahte altına karşı uyardı.

Elazığ'da sahte altın ile kuyumcunun dolandırılma anı kameralara yansıdı

Elazığ'da kuyumculara 15 bin TL değerinde sahte altın satarak dolandıran 2'si kadın 3 kişi yakalanmış, biri tutuklanmıştı. Kadının, kuyumcuya sahte altınları satarak dolandırma anının görüntüleri ortaya çıktı.

Muhtarın öldürüldüğü sürü kavgası sonrası 4 bin 500 küçükbaş ilçe dışına taşındı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesine bağlı Çanakçı köyü muhtarı Fahrettin Yıldırım'ın öldüğü, 2 kişinin de yaralandığı kavga sonrası husumetin büyümemesi için göçerlerin 4 bin 500 küçükbaş hayvanı, kamyonlarla ilçe dışına taşındı.

Kuyumculara sahte altın satan şüpheliler yakalandı, bir kadın tutuklandı

Elazığ'da kuyumculara 15 bin TL değerinde sahte altın satarak dolandıran 2'si kadın 3 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden bir kadın tutuklandı.

UYUMA'dan ihbar geldi, uyuşturucu satıcısı yakalandı

Elazığ'da, UYUMA uygulamasına gelen şikayeti değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu satıcısı ile temin eden 4 kişi yakalandı.

Kuyumcular ramazan sonrası düğünleri dört gözle bekliyor

Elazığ'da Ramazan ayı olması nedeniyle durgun bir sezon yaşayan kuyumcular, dört gözle ramazan sonrası açılacak düğün sezonunu bekliyor.