Üzerine Haberleri

Üzerine Haberleri

Hac kayıt işlemleri uzatıldı

Hac ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, 5 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında yapılmıştı. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine bu süre uzatıldı.

Havabulut: Esnaflarımız ekonomik sorunları aşamıyor

Esnafların yaşadığı ekonomik sıkıntılar üzerine konuşan Elazığ Elektronikçiler, Fotoğrafçılar ve Saatçiler Odası Başkanı Mehmet Havabulut, “Elazığ halkı yerel halka destek olmalı” dedi.

Açıkkapı: Elazığ’ımız her geçen gün daha da gelişiyor

Elazığ’da çevre, konut, kentsel dönüşüm ve altyapı alanlarında yapılan yatırımlar üzerine konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Yapılan yatırımlar ve projelerle şehrimiz geleceğe güvenle bakıyor” dedi.

Açıkkapı: Ağın, Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, meclise verilen aranın ardından çalışmalarını sürdürüyor. Açıkkapı, ilçe ziyaretleri kapsamında Ağın’da çeşitli temaslarda bulundu. Açıkkapı, AK Parti heyeti ile birlikte ilk olarak Ağın Belediye Başkanı Şeref Çakar’ı makamında ziyaret etti. Belediye hizmetleri ve ilçenin genel durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunan Açıkkapı, Ağın’ın gelişimi ve yerel projeler üzerine burada değerlendirmelerde bulundu.

Erol: Fındığa uygulanan alan bazlı destek kayısı ve üzüme de uygulanmalı

Tarım politikaları üzerine konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Fındık üreticilerimize uygulanan alan bazlı destek modeli, Elazığ’daki üzüm ve kayısı üreticilerimiz için de devreye sokulmalıdır” dedi.

Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı’ndan açıklama

Elazığ İlim ve Hayra Hizmet Vakfı, vakfa ait binanın düğün salonu ve pansiyon olarak kiraya verildiği iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu.

Elazığ Barosu’ndan Yeni Adli Yıl açılışı açıklaması

Elazığ Barosu Yeni Adli Yıl açılışı üzerine açıklamalarda bulundu.

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü Vatandaşları aşırı sıcak havalar ve güneş çarpmasına karşı uyardı

Elazığ İl Sağlık Müdür Vekili Uzm. Dr. Ramazan GÜRGÖZE, yaz aylarına girdiğimiz bu dönemde yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de sıcaklıkların giderek artması üzerine  vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyardı.

AK Parti milletvekillerinden ortak açıklama: Derdimiz de, sevdamız da Elazığ!

Elazığ Maden ilçesi hakkında yaşanan gelişmeler üzerine MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in çağrısına, AK Parti milletvekillerinden destek geldi. MHP Milletvekili Semih Işıkver'in, ilçede yaşanan sorunları görüşmek üzere tüm siyasi partileri bir araya gelmeye davet etmesinin ardından AK Parti milletvekilleri ortak bir açıklama yaptı.

Elazığ Belediyesi, kurban satış ve kesim alanını açıkladı

Elazığ Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban satış ve kesim alanını açıkladı. Elazığ Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Şehirler Arası Otobüs Terminali yanında bulunan 15 dönüm alan üzerine kurban satış ve kesim alanı oluşturulduğu bildirildi.

Işıkver, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’la telefonda görüştü

Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla esnaflara kullandırılan kredi faiz oranlarının artması sonrası iş dünyası temsilcilerinin çağrı üzerine yoğun girişimlerde bulunan MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, yaşanan sorunun çözümü için temaslarını sürdürüyor.

Açıkkapı: 27 Mayıs 1960 darbesinde millet iradesi hiçe sayıldı

27 Mayıs Darbesinin yıldönümünde açıklamalarda bulunan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Artık vakit muasır medeniyetlerin üzerine çıkma vaktidir” dedi.

Açıkkapı, Mecliste Maden ile ilgili konuştu

Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından meclise sunulan Maden İlçesindeki heyelan riskine ilişkin araştırma önergesi üzerine söz alan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Maden kaderine terk edilemez, edilmeyecektir.

Işıkver: Hemşerilerimizin her zaman sesi olmaya devam edeceğiz

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, kredi faiz oranlarının artmasına iş dünyası temsilcilerinin Milletvekillerine yaptığı çağrı üzerine değerlendirmede bulunarak; “Elazığ esnafımıza omuz vermek ve yanlarında olmak adına konuyu TBMM ve Bakanlıklar düzeyinde çözüme kavuşturmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Açıkkapı: Emeklilerimiz bizim baş tacımızdır

İYİ Parti’nin emeklilerle ilgili verdiği araştırma önergesi üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisinde konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, “Emeklilerimiz Bizim Baş Tacımızdır. 22 yıldır ülkemize hangi konuda söz verdiysek yerine getirdik” dedi.

Fahiş fiyata yeni formül geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyareti dönüşünde gazetecilerle sohbetinde fahiş fiyatla mücadele de konuşuldu. Erdoğan, yeni ve daha caydırıcı önlemlerin alınacağını söyledi ve, "Bunu kim yaparsa yapsın bedelini fazlasıyla ödeyecek" dedi. Ürün fiyatının, ambalajın üzerine yazılması önerisinin de değerlendirileceğini söyledi.

Bakan’dan uyarı geldi! Bu yaz kavrulacağız

Vatandaşlar baharı beklerken yaz erken geliyor. Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Bu hafta hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Afrika sıcaklarının etkisiyle çarşamba günü birçok ilde 30 ve üstü derecelerde sıcaklıklar görülecek. Hafta boyunca devam edecek sıcaklık nedeniyle Bakan Özhaseki de vatandaşlara uyarıda bulundu. İşte detaylar...

YENİDEN REFAH’A MİTİNG ENGELİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da yapılacaktı ancak engellendi. Daha önce 06.03.2024 tarihinde AK Parti'ye tahsis edilen Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanın Yeniden Refah Partisi tarafından talep edilmesi üzerine, miting alanı olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Bunun üzerine konuya ilişkin olarak Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından basın açıklaması yapıldı.

YENİDEN REFAH’A MİTİNG ENGELİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da yapılacaktı ancak engellendi. Daha önce 06.03.2024 tarihinde AK Parti'ye tahsis edilen Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanın Yeniden Refah Partisi tarafından talep edilmesi üzerine, miting alanı olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Bunun üzerine konuya ilişkin olarak Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından basın açıklaması yapıldı.

M.Bulut İnşaat’ın gurur günü

İlimizde gerçekleştirdiği prestij projelerle saygın ve güçlü bir yapı firması olarak öne çıkan M. Bulut İnşaat tarafından “Elazığ'ın Kalbinde Yeni Yaşam Başlıyor” sloganıyla bölgenin en prestijli projelerinden biri olarak 22.000 metrekare alan üzerine kurulan, AVM, CADDE MAĞAZA ve Ofis olarak 3 farklı bağımsız bölümden oluşacak New Point projesi, ülkemizin önde gelen markaların sahipleri ve üst düzey yöneticilerinin de katıldığı görkemli bir törenle İstanbul’da tanıtıldı.

Başkan Alan sözünü tuttu

Geçtiğimiz pazar günü Kanal 23 ekranlarında yayınlanan “Ayrıntı” programına katılarak gazeteci  Arif Çakmak’ın sorularını yanıtlayan Elazığ Ticaret ve Sanayi  Odası Başkanı  İdris Alan,  şehrin sahipsiz olmadığını ve şehrin problemlerini çözme noktasında üzerine düşeni fazlasıyla yapacağını ifade etmişti.

Gür ailesinin acı günü

Elazığ’da sağlık sektörü üzerine hizmet veren özel bir hastanenin Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Erduran Gür’ün annesi Miyase Gür hayatını kaybetti.

Keleş'ten, ekonomik istikrar ve kapsayıcı büyüme vurgusu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, TBMM’de görüşülmekte olan 2024 yılı merkezi bütçe görüşmeleri kapsamında hazine ve maliye bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri üzerine Türkiye'nin ekonomik geleceği ve "Türkiye Yüzyılı Vizyonu" çerçevesinde atılacak adımlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

AK Parti’de adaylık müracaatları devam ediyor

AK Parti’den aday adayı olan yönetim kurulu üyeleriyle ilgili toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, AK Parti’nin değerler üzerine siyaset yaptığını söyledi.

Açıkkapı: 1960 darbesi eğitime de darbe vurdu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Milli Eğitim Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerine konuştu. 

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı’ndan Milletvekili Erol’a cevap 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un, AK Parti Elazığ Kadın Kolları’nın etkinliğine il bürokratlarının katılması ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından AK Parti Elazığ İl Başkanlığı, Milletvekili Erol’a iddialarının üzerine cevap verdi. 

Kırmızı Montlular Derneği’nden Girişimci Kadınlar için toplantı

Kırımızı Montlular Derneği girişimci kadınlar için bir toplantı düzenledi. Toplantıda kadınlar hayata geçirmek istedikleri projeler üzerine konuştu. İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Şiş, girişimci kadınların her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Semt Pazarı’na Çaydaçıra sakinlerinden tam not 

Elazığ Belediyesi’nin, vatandaşların talebi üzerine 3 bin 520 metrekare alan üzerinde inşa ederek hizmete sunduğu yeni Çaydaçıra Semt Pazarı, mahalle sakinlerine büyük kolaylık sağladı. 

Işıkver: TOKİ konutlarımızın her bir sorunu kısa sürede çözülecek 

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, TOKİ konutları ile ilgili eksiklerin giderilmesi ve vatandaşların taleplerinin karşılanması için girişimlerde bulundu. TOKİ heyeti Işıkver’in talebi üzerine Elâzığ’a gelerek incelemelerde bulundu. 

Gram altın rekor kırdı! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası 27 ay sonra bir ilke imza attı. Gram altın TCMB'nin faizi yüzde 8,5'den yüzde 15'e çıkarması sonrası Dolar/TL kurunun 24 üzerine çıkmasıyla 1500 TL seviyesine ulaştı.