Üzüm Haberleri

Üzüm Haberleri

Başkan Özkan: 21 Eylül’de Koruk Köyü’nde buluşalım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ İl Başkanı Av. Onur Özkan, 21 Eylül Cumartesi günü Elazığ’ın Koruk Köyü’nde düzenlenecek toplantıya tüm Elazığlıları davet etti. Toplantıda, özellikle üzüm, kayısı, şeker pancarı ve hububat üreticilerinin karşılaştığı sorunlar ele alınacak ve çözüm önerileri masaya yatırılacak.

Erol: Fındığa uygulanan alan bazlı destek kayısı ve üzüme de uygulanmalı

Tarım politikaları üzerine konuşan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Fındık üreticilerimize uygulanan alan bazlı destek modeli, Elazığ’daki üzüm ve kayısı üreticilerimiz için de devreye sokulmalıdır” dedi.

Tahannebi Üzümü Coğrafi İşaret Belgesi aldı 

Elazığ’ın yöresel lezzetlerinden Tahannebi (Ternebi)  Üzümü tescillenerek coğrafi işaret tescil belgesi aldı. 

Elazığ'da bağ bozumu etkinliği

Elazığ'ın Hoş köyünde düzenlenen bağ bozumu etkinliğinde dereceye giren üzüm yetiştiricilerine hediyeler verildi.

Elazığ orciği Almanya, Hollanda ve Amerika sofralarında

Elazığ'da üzüm ve cevizle hazırlanan coğrafi işaret tescilli orcik yapımına başlandı. Yöreye özgü lezzeti ile yurt içinde 81 ile gönderilen orcik, Almanya, Hollanda ve Amerika'dan da alıcı buluyor.

Elazığ Üzüm Festivali Koşusu'nu Yıldızkıran kazandı

Bu yıl 4.'sü gerçekleştirilen Üzüm Festivali Koşusu'nu, Yıldızkıran kazandı.

Elazığ'da 5 bin yıllık geleneksel üzüm hasadı başladı

Türkiye'nin üzüm yetiştiriciliğinde sayılı illeri arısında yer alan ve coğrafi işaretli türleri bulunan Elazığ'da, İlkeren ve Prima cinsi erkenci üzüm hasadına başlandı.

Elazığ'da üzüm hasadında sona gelindi

Elazığ'da üzüm yetiştiriciliğinin merkezi konumunda olan Hoş köyünde üzüm hasadında sona gelindi.

Elazığ'dan 8 ülkeye 3 bin ton üzüm ihracatı

Üzüm yetiştiriciliği ve tadı bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ'dan 8 ülkeye 3 bin ton üzüm ihraç ediliyor.

Akbulut: Lüzumsuz yere antibiyotik kullanarak vücudumuza zarar vermeyelim

Fırat Üniversitesi Hastanesi Enfeksiyon Anabilim Dalı ve Enfeksiyon Kontrol Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ayhan Akbulut, Avrupa Antibiyotik Farkındalık günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Elazığ'da 15. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali başladı

Elazığ'ın merkeze bağlı Sün köyünde 15. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali düzenlendi. Festivalde 'En Güzel Üzüm' yarışması da düzenlendi.

Elazığ'ın vazgeçilmez tescilli lezzeti 'Orcik' için mesai başladı

Elazığ'da Coğrafi İşaret Tescili alan, üzüm ve cevizle hazırlanan orcik yapımına başlandı.

Elazığ Üzüm Festivali Koşusunu Dothraki kazandı

Elazığ Üzüm Festivali adına Elazığ Hipodromunda düzenlenen koşuyu Dothraki isimli safkan kazandı.

Başantrenör Akkaya: 'Yüzümüzün akıyla çıktığımızı söyleyebilirim'

ELAZIĞ (İHA) – Eurocup eleme turu ilk maçının ardından açıklamalarda bulunan Elazığ İl Özel İdare Başantrenör Aziz Akkaya, 'Yüzümüzün akıyla çıktığımızı söyleyebilirim. Maçın başındaki fark herkesi yanılttı, sonuçta onlar da kötü bir takım değil. Sonuçta biz daha iyi oynadık, onlar da kaçırmışlardı' dedi.

Elazığ'da 'En tatlı' hasat dönemi başladı

Üzüm yetiştiriciliği ve tadı bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ'da, bağbozumu dönemi başladı.

Hoş Köyüne kantar İstasyonu kuruldu

Elazığ merkez Hoş köyünde Üzüm hasadının başlaması ile yüzleri gülen üzüm üreticileri uzun süredir beklediği bir hizmete daha kavuştular.

Elazığ'da 14. Bağ Bozumu ve Orcik Festivali

Elazığ'ın Hoşköy köyünde Covid-19 tedbirleri kapsamında 14. Orcik Festivali ve Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi.

Hoşköy'de bağ bozumu heyecanı

Türkiye'nin en güzel üzümlerinin yetiştirilmesiyle marka haline gelen Elazığ'ın Hoşköy köyünde bağ bozumu başladı. Sofralık Köhnü üzümünü toplamaya başlayan yetiştiriciler, bu yıl talebin ekonomik açıdan iyi olduğunu aktardı.

Yeni sezon üzüm alım fiyatı açıklandı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Giresun’dan Manisa’da düzenlenen çekirdeksiz kuru üzüm açılış törenine canlı yayın ile katılarak, yeni sezon üzüm alım fiyatını açıkladı.

Doğal antioksidan 'Koruk Suyu'

Türkiye'de ilk defa profesyonel olarak Elazığlı kadınlar tarafından üzümün olgunlaşmamış halinden üretilen koruk suyu, antioksidan özelliğiyle vücuttaki immün (bağışıklık) sistemini güçlendirdiği için korona virüsün doğal ilacı olarak büyük talep görmeye başladı.

Köylerde şifa kaynağı 'Pekmez' mesaisi

Türkiye genelinde üzüm bağlarının yoğun olarak bulunduğu şehirler arasında gelen Elazığ'da, hemen hemen her bağ sahibi kendilerine ve yakınlarına yetecek kadar şifa kaynağı olarak bilinen pekmez üretimi gerçekleştiriyor. Üzümler, suyu sıkıldıktan sonra kazanlarda kaynatılarak pekmez haline getiriliyor.

Elazığ'da bağ bozumu turizmi

Coğrafi İşaret Tescilli Öküzgözü ve Boğazkere üzümlerinin yetiştiği Elazığ'da, son yıllarda ilgi çeken bağ bozumu turizmi de hasatla birlikte başladı.

Tescilli üzümde hasat zamanı

Coğrafi İşaret Tescilli Öküzgözü ve Boğazkere üzümleri başta olmak üzere Türkiye'nin en güzel üzümlerinin yetiştiği yerlerden Elazığ'da 110 bin dekar arazide hasat başladı. 60 çeşit üzümün yetiştiği kentte ortalama 85 bin ton civarında üretim gerçekleştiği belirtildi.

Elazığ'ın vazgeçilmez tescilli lezzeti 'orcik' için mesai başladı

Zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Elazığ'da coğrafi işareti tescili de alan üzüm ve cevizle hazırlanan orcik (cevizli sucuk) yapımına başlandı.

Köye saray gibi otel

Elazığ'da bir iş adamı, yıllar önce döndüğü köyünde üzüm bağlarının bulunduğu bölgeye yaz ve kış turizminin yanı sıra bağ bozumu turizmine de katkı sağlayacak bir otel yaptırdı.

Elazığ 'Boğzakere' üzümü tescillendi

Elazığ'ın Öküzgözü üzümünden sonra Boğazkere üzümü de ,Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Bakan Pakdemirli, önlük giyip orcik yaptı

Elazığ’da düzenlenen 3. Geleneksel Üzüm Festivaline katılan Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdermirli, önlük giyerek, orcik (cevizli sucuk) yaptı.