Vali Erkaya Yırık Haberleri

Vali Erkaya Yırık Haberleri

Büyük taarruzla yaşıt 99'luk Pembe nine vefat etti

Elazığ'da, 30 Ağustos Zafer Bayramının 99'uncu yıl dönümünde Vali Erkaya Yırık ve eşi Ayşe Yırık'ın ziyaret ettiği 99 yaşındaki Pembe Dağoğlu, hayatını kaybetti.

Elazığ İl Hıfzıssıhha Kurulu Yeni Kararları Açıkladı

Elazığ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Erkaya Yırık Başkanlığında Elazığ Valiliği toplantı salonunda toplandı. 

Çocuk valilerin gündemi pandemi oldu

Elazığ'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Vali Erkaya Yırık'ın koltuğunu devrettiği öğrencilerden biri İl Emniyet Müdürü'nü arayarak denetimleri sıkılaştırma talimatı verdi, başka biri de herkesin maske mesafe ve hijyene dikkat etmesini istedi.

Vali Erkaya Yırık, derecelerle dönen sporcuları ağırladı

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, ulusal ve uluslararası branşta madalyalar kazanan sporcularla bir araya geldi.

Elazığ'dan yurt dışına gidip dönmeyenlerle ilgili validen açıklama

Yurt dışına çıkanların dönüş yapmadıklarına şahit olduklarını belirten Vali Erkaya Yırık, Bu süreçte 3 belediyemiz oldu. Arıcak, Baskil ve Akçakiraz belediyelerimiz. Bununla alakalı tüm tespitlerimizi gerçekleştirdik. İçişleri Bakanlığımız önümüzdeki hafta en kısa süre içerisinde bu konuyla alakalı, konunun ilgilileri kimlerdir, suçları nelerdir, konuyla ilgili mülkiye müfettişlerimiz vasıtasıyla araştırma yapılacak ve sorgulanacak, sonuçlandırılacak' dedi.

Vali Erkaya Yırık:'Besi OSB, bölgenin tam bir entegre üretim merkezi haline gelmesine vesile olacak'

Kurulum ve altyapı çalışmaları devam eden Elazığ Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin (Besi OSB) tamamlanması ile birlikte sektörüne değer katacağını belirten Vali Erkaya Yırık,Besi OSB'nin bölgenin tam bir entegre üretim merkezi haline gelmesine vesile olacağını aktardı.

Yarım asırlık evlerden yeni konutlara Elazığ'da dönüşüm sürüyor

21 bin konutun 13 binini vatandaşlara teslim ettiklerini belirten Vali Erkaya Yırık, 'Bundan sonraki süreçte kalan 8 binini inşallah Haziran ayı itibariyle biteceğini öngörüyoruz. Devletimiz her zaman vatandaşını mağdur etmeden hizmetlerinde bulunuyor' dedi.

Vali Erkaya Yırık,'Salgınla ancak hep birlikte hareket ederek başa çıkabiliriz'

Koronavirüs (Covid-19) risk haritasında yüksek riskli duruma gelinen Elazığ'da Vali Erkaya Yırık, salgınla ancak hep birlikte hareket edilerek başa çıkabileceğine dikkat çekerek herkesi kurallara uymaya çağırdı.

Vali Erkaya Yırık,'14 yeni iş alanı tesis edilecek,3 bin kişiye istihdam sağlayacak'

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Tekstil-Endüstri Park Prestij Yatırım Merkezi projesi kapsamında 14 yeni iş alanı tesis edileceğini belirten Vali Erkaya Yırık, bu sayede 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını söyledi.

Elazığ Valisi Yırık, ' Çanakkale Zaferi, bir milletin diriliş zaferidir'

Elazığ'da Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü ve şehitleri anma programına katılan Vali Erkaya Yırık, Çanakkale zaferi, bir milletin diriliş zaferidirdedi.

Elazığ'ın 3 ilçesinde vakalar sıfırlandı

Elazığ'da Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında yapılan saha çalışmaları ve vatandaşların tedbirlere uymasıyla 3 ilçede vaka sayısı sıfırlandı, diğer ilçelerde ise 1'e kadar düştü. Hedeflerinin önce mavi ardından beyaza dönmek olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, Vatandaşlarımız bu riskin ilk zamanlardaki gibi devam ettiğini bilerek aynı şuurla devam ederse bu sayıları daha aşağı çekebiliriz, aksi takdirde yine seviyemiz yükselir, turuncu ve kırmızı olabiliriz diyerek uyarmayı ihmal etmedi.

Vali Erkaya Yırık, 'Sizlerin vefakarlığı olmasaydı tablomuz daha ağır olabilirdi'

Tıp Bayramı nedeniyle Koranavirüs (Covid-19) sürecinde fedakarca çalışan sağlık çalışanlarıyla bir araya gelen Elazığ Valisi Erkaya Yırık,' Sizlerin vefakarlığı olmasaydı tablomuz daha da ağır olabilirdi. Sarı iken turuncu, turuncu iken kırmızı olan iller oldu. İnşallah o duruma düşmeyiz'dedi.

Denetime çıkan Vali, hem çay borçlarını ödedi, hem de gözleme yaptı

Elazığ'da Koronavirüs ile mücadele kapsamında denetime çıkan Vali Erkaya Yırık, çay borçlarını ödeyip, gözleme (patila) yaparak yanındakilere ikram etti.

Cumhurbaşkanından talepte bulunan kadınları, vali misafir etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan talepte bulunan kadınları makamında ağırlayan Vali Erkaya Yırık, onların isteklerini dinledi. Oğlu için iş istediğini aktaran ve sosyal medyada heyecanla dile getirdiği talebini farklı amaçla kullananlara tepki gösteren 2 çocuk annesi Bedriye Fırat ise, 'Cumhurbaşkanımız yanıma geldi. Oğlumun işi yoktu ben de iş talebinde bulundum. Benim bir ihtiyacım yok, kocam emekli ve çok şükür evim de var. Çoğu dün yanlış anlamış. Allah cumhurbaşkanımızdan razı olsun, aç değilim açıkta değilim' dedi.

İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nden Yeni Kararlar

Elazığ İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Erkaya Yırık Başkanlığında toplandı. Toplantıda koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni önlemler alındı. 

Elazığ'da karla mücadele ekiplerine validen baklavalı ziyaret

Elazığ'da 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarını açmak için yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Erkaya Yırık, ekiplere baklava ikram etti.

Vali Erkaya Yırık, 'Her bir vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösterdik'

Elazığ depreminin yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Vali Erkaya Yırık, 'Elazığ'ımızı daha güvenli, daha yaşanabilir ve her yönüyle mamur bir kent olarak yeniden inşa edebilmek için devletimizin himayelerinde başlatılan çalışmaların bir kısmını neticelendirdik bir kısmı ise tüm hızıyla devam etmektedir. Devletimizin sunmuş olduğu imkanlar ile yaralarımızı sarmaya ve her bir vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösterdik ' dedi.

Elazığ depreminin 1. yılına doğru

Elazığ'da Vali Erkaya Yırık ile Milletvekilleri, 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6.8'lik depremde hayatını kaybedenlerin ailelerini taziye ziyaretimde bulundular.

Vali Erkaya Yırık, dereceye giren gençlere ödüllerini verdi

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 'Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması' kapsamında dereceye giren gençlere ödüllerini verdi.

Yırık: Uyuşturucuyla mücadelede en büyük görev anneye düşüyor

Elazığ'da En İyi Narkotik Polisi; Anne kampanyası ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve KADES uygulaması kapsamında toplantıya başkanlık eden Vali Erkaya Yırık'ın eşi Ayşe Yırık, Bugün burada 'En iyi Narkotik Polisi: Anne' kampanyasını başlatarak uyuşturucu ile mücadelede bir adım daha atmak istiyoruz. Biz annelerimizden, çocuklarımızla iletişim halinde olarak bu mücadeleye destek olmasını hedefliyoruz. Uyuşturucuyla mücadele de en büyük görev anneye düşüyor dedi.

Yırık: Uyuşturucuyla mücadele en büyük görev anneye düşüyor

Elazığ'da En İyi Narkotik Polisi; Anne kampanyası ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve KADES uygulaması kapsamında toplantıya başkanlık eden Vali Erkaya Yırık'ın eşi Ayşe Yırık, Bugün burada 'En iyi Narkotik Polisi: Anne' kampanyasını başlatarak uyuşturucu ile mücadelede bir adım daha atmak istiyoruz. Biz annelerimizden, çocuklarımızla iletişim halinde olarak bu mücadeleye destek olmasını hedefliyoruz. Uyuşturucuyla mücadele en büyük görev anneye düşüyor dedi.

Vali Erkaya Yırık: Elazığ bir çok yönüyle yıldızı parlayan bir şehir

Amaçlarının daha iyi, güzel hizmetler sunarak daha huzurlu, güvenli ve her yönüyle mamur bir Elazığ'ı yeniden inşa edebilmek olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, Elazığ'ın bölgesinde sağlık hizmetlerinden eğitime, turizmden ticarete, kültürden sanata kadar birçok yönüyle yıldızı parlayan bir şehir olduğunu söyledi.

Vali Erkaya Yırık, Elazığ'ın gündemiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Elazığ Valisi Vali Erkaya Yırık, deprem ve Covid-19'la mücadele kapsamında açıklamada bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtlayarak projeler hakkında bilgi verdi.

Elazığ'da depremde balkondan atlayanlar o anları anlattı

Elazığ'da dün meydana gelen 5.3'lük depremde balkondan atlayanlar o anları anlattı. Hastanede tedavisi süren yaralıları ziyaret eden Vali Erkaya Yırık ise 80 kişinin sağlık kuruluşlarına başvurduğunu, 74'ünün taburcu olduğunu açıkladı.

Elazığ'da vaka oranı yüzde 70 düştü

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında özellikle hafta sonu kısıtlamaların büyük fayda sağladığını ve Elazığ'da vaka sayısında yüzde 70'e yakın oranda azalma olduğunu belirten Vali Erkaya Yırık, 'Ayrıca test ve vaka sayısı oranlamasında yüzde 30'larda olan rakam, yüzde 25'lere ve bugün itibari ile yüzde 10'lara kadar düşmüş oldu. Elazığlı vatandaşlarımız sağ olsunlar maske, mesafe ve hijyen kurallarına azami riayet gösteriyor' dedi.

Elazığ'da Vali Erkaya Yırık'ın başlattığı halk buluşmaları sürüyor

Elazığ'da valilik koordinesinde Vali Erkaya Yırık tarafından başlatılan mahalle halk buluşmaları Hilalkent ile devam etti.

Vali Yırık:' Elazığımızın her yerini ağaçlandıracağız'

Elazığ'da devam eden fidan dikme etkinliğine katılan Vali Erkaya Yırık, ilmek ilmek kentin her tarafını ağaçlandıracaklarını bu çalışmaların ilkbahar da da süreceğini söyledi.

Vali Yırık, kas hastası Nurçin'e forma hediye etti

Elazığ'da 20 yıl önce yakalandığı milyonda bir görülen kas gevşekliği (duchenne muscular dystrophy miyopati) hastalığı nedeniyle 3 makineye bağlı yaşayan ancak yaşama azmi ile bir çok kitap yazan Nurçin Arlı'yı Vali Erkaya Yırık evinde ziyaret ederek forma hediye etti.

Elazığ'da dönüşüm sürüyor, binlerce konut hızla yükseliyor

Elazığ'da 19 bölgede çalışmalarının devam ettiğini belirten Vali Erkaya Yırık, 'İlk aşamada toplam 8 bin konutun vatandaşlarımıza teslimatı planlanıyor. 2 hafta içerisinde bunun büyük bir kısmı da bitmiş ve teslim aşamasına gelmiş olacak. Yıl bitmeden bu 8 bin rakamına ulaşmış olacağız' dedi.

Vali Yırık: 'Devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımızın kullanımına sunmaya çalışıyoruz'

Mahalle ziyaretlerine devam eden Vali Erkaya Yırık,'İnsanlarımızı yaşam alanlarında tanıyarak muzdarip oldukları sıkıntıları dile getirerek, yerinde görerek çözümü noktasında devletimizin tüm imkanlarını öteden beri olduğu gibi vatandaşlarımızın kullanımına sunmaya çalışıyoruz'dedi.