Valilik Haberleri

Valilik Haberleri

Elazığ Tanıtım ve Alışveriş Günleri devam ediyor

11 Temmuz’da ziyaretçilerine kapılarını açan Elazığ Tanıtım ve Alışveriş Günleri, Valilik meydanında devam ediyor. gündüzleri alışverişlerini yapan ziyaretçiler akşamları ise Elazığlı sanatçıların sahne aldığı konserlerde doyasıya eğleniyor.

YENİDEN REFAH’A MİTİNG ENGELİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da yapılacaktı ancak engellendi. Daha önce 06.03.2024 tarihinde AK Parti'ye tahsis edilen Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanın Yeniden Refah Partisi tarafından talep edilmesi üzerine, miting alanı olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Bunun üzerine konuya ilişkin olarak Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından basın açıklaması yapıldı.

YENİDEN REFAH’A MİTİNG ENGELİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da yapılacaktı ancak engellendi. Daha önce 06.03.2024 tarihinde AK Parti'ye tahsis edilen Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanın Yeniden Refah Partisi tarafından talep edilmesi üzerine, miting alanı olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Bunun üzerine konuya ilişkin olarak Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından basın açıklaması yapıldı.

Erol: Valilik ve ilin bürokratlarına büyük görev düşüyor 

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, ağır hasarlı binaların yıkımında Çevre, şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘Binaların yıkılması hakkında yönetmeliğe’ uyulmadığını dile getirdi. 

5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali başladı

Elazığ'da her yıl düzenlenen "5. Geleneksel Salçalı Köfte ve Gastronomi Festivali" yoğun katılım ile başladı. Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanlığında, Elazığ Valiliği ile Elazığ Belediyesi’nin destekleriyle Valilik Meydanı'nda düzenlenen festivalde vatandaşlar stantları gezerek köfte ekmek ile yöresel ürünlerden tattı.

Vali Toraman, Gaziler onuruna yemek verdi

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle valilik tarafından düzenlenen yemekte, gaziler ve aileleriyle bir araya geldi.

Urumiçi katliamının yıldönümünde İHH’dan açıklama

2009 yılında, işçi olarak Urumçi’deki bir fabrikada çalışan iki Doğu Türkistanlı gencin linç edilerek öldürülmesinin ardından bilgi alma talebiyle valilik önünde toplanan kalabalığa ateş açılmasıyla başlayan Urumçi Katliamı’nın yıl dönümünde İHH’dan açıklama yapıldı.

Elazığ Valiliği’nden hasar tespit ile ilgili açıklama

Elazığ Valiliği tarafından Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büküklüğündeki depremin ardından Elazığ’da yapılan hasar tespit ve yıkım işlemleri hakkında açıklama yapıldı. Valilik; depremin ardından 30 yapıdan 29’unun acil yıkım kararı ile yıkıldığını açıkladı. 

Çoban, Elazığ’ın Kurtuluşu İletişim Merkezi’ni hizmete açtı 

MHP Elazığ Milletvekili aday adayı Prof. Dr. Bilal Çoban, valilik binası karşısında Seçim İletişim Merkezi’ni yoğun bir katılımla hizmete açtı. 

Elazığ Valiliği 93 binanın ağır hasarlı olduğunu açıkladı

Elazığ Valiliği hasar tespit çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Valilik depremin ardından Elazığ'da 93 binanın ağır hasar aldığını açıkladı.

Sudan cansız bedeni çıkartılan balıkçı olayında soruşturma başlatıldı

Elazığ'da Karakaya Barajı'nda balık tutmak için ağları gerdirirken dengesini kaybedip düştüğü suda kaybolan Zeynel Abidin İnal, çalışmalar sonrasında 13 metre derinlikte bulunmuştu. Valilikten yapılan açıklamada, olayla ilgili Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla soruşturmaya başlanıldığı bildirildi.

Elazığ'da facianın eşiğinden dönüldü

Elazığ'da çatı onarımı yapıldığı sırada alev alan tüpü söndürmek isteyen işçi, tüpün üstüne atladı. Yangını söndüremeyen işçi, tüpü 5 katlı binadan boşluğa bıraktı. Valilik otopark bölümüne kadar gelen alevli tüp, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile söndürüldü. Çevredeki vatandaşlar, yanan tüpün patlamadan söndürülmesi ile rahat bir nefes aldı.

Elazığ'da 4 büyüklüğünde deprem

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Valilik, şu an herhangi bir olumsuz ihbarın bulunmadığını bildirdi.

Elazığ Valilik Koşusu Yıldızabakan'ın

Elazığ'da Arap atları için sezonun en önemli mücadelesi olan Vali Koşusu Elazığ Hipodromunda gerçekleşti.

Elazığ'da geleneksel '23. sahur halayı' renkli görüntülere sahne oldu

ELAZIĞ (İHA) – Elazığ'da sahurun 23'üncü gecesinde valilik önünde de bir araya gelen yüzlerce Elazığlı aynı anda halay çekip, çiftetelli oynadı. Uzun halay kuyruğu oluşturan vatandaşlar meşalelerin altında renkli görüntülere sahne oldu.

Elazığ'da fahiş fiyat ve stok denetimleri

Elazığ'da valilik koordinesinde kurulan ekipler, kentteki marketlerde fahiş fiyat ve stok denetimlerine ara vermeden devam ediyor.

Valilikten açıklama: 'Öğrencilerimize herhangi bir gaz veya gıda zehirlenme teşhisi konulmamıştır'

Elazığ'da bilinmeyen bir nedenden dolayı rahatsızlanan 70 öğrenci hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, ilk muayeneleri gerçekleştirilen öğrencilerde herhangi bir gaz veya gıda zehirlenme teşhisi konulmadığı ifade edildi.

Valilik zarar gören ağaçlar için kayıtsız kalmadı, inşaat çalışmaları durduruldu

Elazığ Polis Okulu inşaat sahasında ağaçların korunması konusunda sosyal medyada gösterilen tepkiye valilik kayıtsız kalmadı. Ağaçlandırılmış bölgeye denk gelen kapalı spor salonu ve diğer spor tesislerinin inşaat faaliyetleri durdurulurken, inşaat alanına isabet eden 80-100 kadar ağacın uygun boş alanlara söküm aracıyla tekniğine uygun bir şekilde nakledilmesine karar verildi bildirildi.

Valilik önünde boynuna bıçağı dayayan kadını polis ikna etti

Elazığ Valiliği önüne gelerek boynuna ekmek bıçağı dayayan kadın, polis ekipleri tarafından ikna edildi.

Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri

Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla valilik önünde tören düzenlendi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Elazığ Şube Başkanı Mehmet Nemık Bulut, 19 Eylül Gaziler Günü, bedeli can ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı bir gündür dedi.

Elazığ hem salçalı köfteye hem de eğlenceye doyacak

Elazığ'da geleneksel hale getirilen ve bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Salçalı Köfte Festivali hazırlıkları tamamlandı. Festival öncesi Valilik Meydanında stantlar kurulurken Elazığlılar 3 gün boyunca düzenlenecek etkinliklerle hem salçalı köfteye hem de konserlere doyacak.

Elazığ kar yağışı ile beyaza büründü, eğitime ara, engelli ve hamilelere izin verildi

Elazığ'da dün gece saatlerinden itibaren etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle, kent merkezi bu yıl ilk defa beyaza büründü. Valilik, yüz yüze eğitim kurumlarının tatil edilip, hamile ve engellilere idari izin verildiğini bildirdi.

Deprem bölgesi Elazığ'da ailelere 'Psikososyal Destek'

Elazığ'da meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından valilik koordinesinde psikososyal destek ekipleri çalışmalara başladı.

Elazığ'da Vali Erkaya Yırık'ın başlattığı halk buluşmaları sürüyor

Elazığ'da valilik koordinesinde Vali Erkaya Yırık tarafından başlatılan mahalle halk buluşmaları Hilalkent ile devam etti.

Elazığ'da sağanak yağış etkili oluyor

Elazığ'da sağanak yağış etkili olmaya başlarken, hem meteoroloji hem de valilik sel, su baskınları ve ulaşımda meydana gelebilecek aksamalar nedeniyle vatandaşları uyardı.

Deprem bölgesi Elazığ'dan İzmir'e yardım sürüyor

Deprem bölgesi Elazığ'dan aynı kaderi yaşayan İzmir'e valilik ve belediye tarafından gönderilen 2 tır yardımın ardından 9 kişilik Kızılay ekibiyle birlikte 1 tır yardım daha gönderildi.

Valilik'ten dolandırıcılara karşı uyarı!

Elazığ Valiliği, dolandırıcılara karşı vatandaşları ve iş adamlarını uyardı.

Valilik Bünyesinde Denetim Ekipleri Oluşturuldu

Koronavirüsle mücadele kapsamında Elazığ Valiliği bünyesinde İşyeri ve Mahalle denetim ekipleri oluşturuldu.

Valilikten otobüs kullanan çocukla ilgili açıklama

Adıyaman'da, 10 yaşındaki çocuğun yolcu otobüsü kullanması olayıyla ilgili Adıyaman Valiliği tarafından açıklama yapıldı.

Vali Erkaya Yırık'tan Birimlere Ziyaret

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, Valilik Hizmet Binası'nda bulunan birimleri tek tek gezerek, kamu görevlilerine hayırlı çalışmalar diledi.