Verilecek Haberleri

Verilecek Haberleri

İşlenmeyen tarım arazileri kiraya verilecek

Mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait ve üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazileri, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarımsal amaçlı sezonluk olarak kiraya verilecek.

İki yılda 6 bin 500 girişimci kadına destek verilecek

TÜRKONFED yürütücülüğünde, Türkiye İş Bankası desteği ile girişimci kadınların iş geliştirme süreçlerine daha hızlı ayak uydurmalarına destek olmak amacıyla gerçekleştirilen Girişimde Kadın Gücü projesinin 2024-2026 yılları arasını kapsayan yeni döneminde 6 bin 500 girişimci ve girişimci adayı kadına ulaşılması hedefleniyor. Projenin ilk döneminde de 5 binden fazla girişimci kadına ulaşılmıştı.

Bakan Işıkhan'dan emekli ikramiyesi açıklaması!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere verilecek olan 3 bin TL'lik ikramiyelerin bayram öncesinde hesaplara geçeceğini kaydederek, "Yasa Meclis’ten geçti. Ödeme günlerini planlıyoruz. Her zaman en iyi rakamları vermeyi arzu ederiz. Ancak koşullar doğrultusunda hareket ediyoruz. Daha iyi hizmetlerimiz olacak" dedi.

Açıkkapı: KOOPDES programı ile hibe verilecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, KOOPDES programı ile kadınlara verilen hibe desteklerinin engelli ve gençleri de kapsayacağı şekilde genişletileceğini duyurdu. 

İlahi Aşkın Sesi konseri verilecek 

Elazığ Klasik Türk Müziği Korosu ve Kürsübaşı Topluluğu, 16 Şubat Cuma Günü saat 20.00’de Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği Konserde Merhum Hafız Abdullah Nazırlı’nın şiirlerinden bestelenmiş eserleri seslendirecek. 

Alan: Sulama projelerine yüzde 50 hibe

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, kırsal kalkınma destekleri kapsamında, tarımsal sulama sistemlerini verilecek yüzde 50 hibeyle ilgili açıklamada bulundu.

Emekliye ek zam verilecek mi?

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin gözü kulağı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine toplantısına çevrilmiş durumda. Maliye ve Çalıma Bakanlıklarının yaptığı emekliye ek zam çalışmaları masaya yatırılacak ve son karar verilecek. Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı açıklayacak. İşte masadaki zam formülleri...

SGK ve Bağ-Kur emeklisine ne verilecek?

Hükümet, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ek zam ve en düşük emekli maaşının yükseltilmesiyle ilgili çalışmayı tamamladı. En düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların yer aldığı çalışma, Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan'ın onayının ardından ise Meclis'e sevk edilerek yasalaşacak.

Açıkkapı: Çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, çalışan emeklilere de 5 bin TL ikramiye verilmesine ilişkin değerlendirmede bulundu. 

Çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye ne zaman ödenecek?

Çalışan emekli bir defaya mahsus verilecek 5 bin lira ikramiye ödemesi için geri sayım başladı. 26 Aralık Salı günü TBMM Genel Kurulu'nda çalışan emekliye 5 bin lira ikramiye verilmesini içeren torba kanun teklifi görüşülecek.

Açıkkapı: Asgari ücrette taraflar düşünülerek karar verilecektir 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, asgari ücretin işçi, işveren ve hükümet yetkililerinin yer aldığı komisyon tarafından belirleneceğini, muhalefetin asgari ücretle ilgili açıklamalarında samimi olmadığını söyledi. 

Hibeler hesaplara yatmaya başladı 

ETSO ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı iş birliği ile depremde işletmeleri yıkılan ve hasar gören küçük işletmelere verilecek hibe hesaplara yatmaya başladı. Hibeleri teslim alan esnaf ETSO’ya teşekkür etti. 

Mehmetçik Gazze'ye mi gidiyor? 

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardım faaliyetlerine ilişkin, “Türk Silahlı Kuvvetleri verilecek direktifler doğrultusunda hem insani yardım hem tahliye konusunda görev almaya hazırdır” açıklamasında bulundu.

Bunu yapan trafikten men edilecek! 

Araçlarına usulsüz şekilde siren ve çakar taktıranlara yönelik yeni cezalar geliyor. İçişleri Bakanlığı, bin 823 lira olan trafik cezasının 4.064 liraya çıkarılması için düğmeye basarken; trafik kontrollerine de ağırlık verilecek. Kurallara uymayan araçlar ise trafikten men edilecek.

Açıkkapı: Afetzedelere 750 bin liraya kadar konut hibe desteği verilecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, afetzedelere yönelik kredi ve hibe desteklerinin detaylarına dair açıklamalarda bulundu. 

Sıfır araç satışında yeni dönem! 

İlaçlarda uygulanan barkoda benzer yeni bir sistemle sıfır araçlarda üretimden müşteriye kadar tüm aşamalar kontrol altında tutularak stokculuğun önü kesilecek. İkinci elde ise ilan sitelerine sorumluluk verilecek. Peki bu sistem uygulanırsa fiyatlar daha da düşer mi? İşte detaylar... 

Gök: En düşük memur maaşı 33 bin 788 TL’ye çıkarılmalı 

En düşük memur maaşını 22 bin TL ye çıkaracak kanun teklifini değerlendiren Genç Sağlık Sen Elazığ Şube Başkanı Timur Gök, “memura verilecek olan 22 bin TL kabul edilebilir değildir” dedi. 

Elazığ dahil 11 ile destek verilecek 

Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgesindeki KOBİ'lere yeni inşa edilecek iş yerleri için 1 milyon liraya kadar destek sağlanacağını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır açıkladı. 

Elazığ’da 1650 konutun kurası 8 Mart’ta çekilecek

Kura çekimlerine yeniden başlanan “İlk Evim, İlk İş Yerim” ve “İlk Evim Arsa” projelerinde depremden etkilenen illere öncelik verilecek. Bu kapsamda Elazığ’da 1650 konutun kurası 8 Mart’ta çekilecek.

Elazığ Belediyesi 500 müstakil konut inşa edecek!

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları Mart ayı meclis toplantısında müjdeli bir haber verdi. Elazığ Belediyesi Türkiye’de bir ilke imza atarak Kentsel Dönüşüm yasasına göre binasını yenilemek isteyen vatandaşlara 75 bin TL destek verilecek. 

Naci Hocanın ismi Elazığ'da bir caddeye verilecek

Elazığ Belediye Meclisi, Mart ayı oturumlarına birinci birleşim ile başladı. Oturumların birinci birleşiminde gündem maddeleri görüşüldü.

Başkan Alan: Depremde zarar gören KOBİ’lerimizin içi rahat olsun

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, KOSGEB İl Müdürü Şaban Yaşa ile bir araya gelerek, Elazığ’da faaliyetlerini sürdüren KOBİ statüsündeki işletmelerden depremde malları zarar görenler için verilecek devlet destekleri ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Başkan Özdoğan: Esnaflara faizsiz 50 bin tl kredi verilecek

Kovancılar Esnaf Odası ve İş Bankası Kovancılar Şubesi tarafından protokol imzalandı. Bu kapsamda Kovancılar Esnaf odasına bağlı yeni esnaflığa başlayacaklara ve İş Bankası ile yeni çalışacak esnaflara faizsiz 50 bin TL kredi verilecek.

Elazığ Stadyumu görücüye çıkıyor

Yeni Şehir Stadyumu görücüye çıkıyor. Perşembe günü TFF yetkilileri tarafından denetlenecek stadyumda maç oynanıp-oynanmayacağıyla ilgili karar verilecek. 

Kamu görevlilerinin maaşları netleşti 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamu görevlilerine ve tüm emeklilere verilecek zammın yüzde 25 olarak uygulanacağını açıkladı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından kamu görevlilerinin net maaşı da netleşti. 

Elazığ'da GSB Spor Okulları açıldı

Elazığ'da GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları'nın açılışı yapıldı. 21 branşta verilecek ücretsiz spor eğitimleri için ilk etapta 8 bin başvurunun geldiği bildirildi.

İpek Yolunda çiftçilere uygulamalı eğitim verilecek

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, bünyesinde yetiştirdiği 3 milyon tıbbi ve aromatik bitki fidesini uygulamalı bir biçimde çiftçilere göstererek ücretsiz olarak dağıtacak.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan: 'Yeni ittifaklar, alternatiflerin çıkması mümkün, yeni partiler kuruluyor'

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, seçimlere kendi başlarına girmeyi istediklerini ancak bunun ittifak konusunda kırmızı çizgi çekmek anlamına gelmediğini belirterek, 'Seçime yakın dönemde, 3-6 ay kala yeni kombinasyonların, yeni ittifaklar, alternatiflerin çıkması mümkün. Yeni partiler kuruluyor. Mevcut ittifaklarda değişiklikler olması mümkün. Bu tabloyu o zaman değerlendirip, teşkilatlarımızla istişare yapıp bir karar verilecektir' dedi.

Elazığ havalimanı kafeterya mahalli kiraya verilecek

Elazığ Havalimanı terminal binası dış hatlar giden yolcu arındırılmış salonda bulunan DZ-033 nolu 83,64 m²'lik kafeterya ihale usulü ile kiraya verilecek.

Elazığ'da 781 konut daha kura ile sahibini bulacak

Elazığ'da yapımı tamamlanan Bizmışen TOKİ Konutlarının kura çekimi yarın yapılacak. Kura ile 781 konut depremzedelere verilecek.