Verilen Haberleri

Verilen Haberleri

Açıkkapı: Ağın, Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri

AK Parti Elazığ Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, meclise verilen aranın ardından çalışmalarını sürdürüyor. Açıkkapı, ilçe ziyaretleri kapsamında Ağın’da çeşitli temaslarda bulundu. Açıkkapı, AK Parti heyeti ile birlikte ilk olarak Ağın Belediye Başkanı Şeref Çakar’ı makamında ziyaret etti. Belediye hizmetleri ve ilçenin genel durumu hakkında bilgi alışverişinde bulunan Açıkkapı, Ağın’ın gelişimi ve yerel projeler üzerine burada değerlendirmelerde bulundu.

MHP Elazığ Milletvekili Işıkver Maden’in peşini bırakmıyor

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, Elazığ'ın Maden ilçesinde yaşanan ciddi çevre ve yerleşim sorunlarına dikkat çekerek, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye yönelik yazılı bir soru önergesi verdi. 10 Haziran 2024 tarihinde verilen önergede, Işıkver, bölgedeki afet ve çevre risklerine yönelik alınan tedbirleri ve vatandaşların mağduriyetini gündeme getirdi.

Işıkver: Madenlilere verilen sözlerin tutulması gerekmektedir

Maden’de afete maruz bölgedeki konutlar ve kamu binaları için yıkım talimatı çıkmasının ardından açıklamalarda bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili Semih Işıkver, madenli vatandaşları kaderine terk etmeyeceğini söyledi.

Elazığ’da bu köyde taziyelerdeki yemek ikramı kaldırıldı!

Elazığ’ın Karakoçan ilçesine bağlı Başyurt köyünde alınan kararla, taziyelerde verilen yemek ikramı kaldırıldı.

Açıkkapı: KOOPDES programı ile hibe verilecek 

AK Parti Elazığ Milletvekili, TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ejder Açıkkapı, KOOPDES programı ile kadınlara verilen hibe desteklerinin engelli ve gençleri de kapsayacağı şekilde genişletileceğini duyurdu. 

Şeker Fabrikası’nın Rehabilitasyonu 2024 yatırım programına alındı

MHP Elazığ Milletvekili Semih Işıkver’in 10 Kasım 2023 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı’nın yazılı olarak cevaplandırması talebiyle vermiş olduğu Elazığ Şeker Fabrikasının kapasite artırımı ve fabrikanın modernizasyonu hususundaki soru önergesi cevaplandırıldı. Bakan Yumaklı imzasıyla verilen cevapta, Elazığ Şeker Fabrikasının 2024 yatırım programında olduğu, risk analizleri ile birlikte, doğalgaz buhar kazanı ve kireç ocağı yapım işi faaliyetlerinin devam edeceği bildirildi. 

Burslara zam yapılacak! İşte yeni miktar

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine verilen burs miktarlarında zam yapılacağını kaydetti.

Başkan Macit: Esnafımıza verdiğimiz kredi elli milyonu geçti 

Ak Hazar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Özer Macit, Kooperatif olarak esnafa verilen krediler hakkında açıklamalarda bulundu. 

Sanayi Esnafından Sönmez'e Yoğun İlgi! Siz arkanıza yaslanın biz artık yeter diyoruz

Elazığ İyi Parti 1. Sıra Milletvekili Adayı İrfan Sönmez Sanayi Mahallesinde esnaf ile bir araya geldi. Sanayi esnafının yoğun ilgi gösterdiği Milletvekili Adayı Sönmez, sorunları dinleyerek çözümüne ilişkin notlar aldı. Mevcut yönetimden bıktığını bildiren Sanayi Esnafları daha önce verilen sözlerin hiçbirinin tutulmadığını, artık yeni vekiller görmek istediğini vurguladılar.

TOGG'a yoğun ilgi! Verilen sipariş sayısı belli oldu

Türkiye'nin yerli ve akıllı otomobili Togg -!da ön sipariş sürecinin başladığı 16 Mart tarihinden itibaren talep patlaması yaşandı. Teslimatların ay sonunda başlayacağı belirtilirken, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bugün itibarıyla Togg T10x siparişi 41 bin oldu" dedi.

Hayata Dönüş Kredisinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve "Hayata Dönüş Kredisi" adı verilen esnaf ve sanatkara yönelik desteğin detayları şekillendi.

Başkan Akın: Elazığ'a verilen konut sayısı arttırılsın 

Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın, deprem afeti nedeniyle Elazığ’a yapılması planlanan 3 bin 750 konut sayısının yetersiz olduğunu ifade etti. Başkan Akın, “Merkeze 20 Bin, ilçelere 5 Bin olmak üzere toplam 25 Bin konut yapılması şarttır” dedi. 

Başkan Uslu müjdeyi verdi!

Ağın Belediye Başkanı Ali Uslu, 2017 yılında Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ağın İlçesi’ne yaptırılma sözü verilen 10 yataklı entegre hastane yapım işinin 2023 yılı yatırım programlarına alındığını açıkladı. 

Benzine zam!

Petrol fiyatlarında ki düşünün ardından dün 63 kuruş indirim yapılan benzine bu gece yarısı (13 Ocak 2023) itibariyle 80 kuruş zam geliyor! Dün kaşıkla verilen indirim bugün kepçeyle geri alınacak.

Aydın Ayaz: İşten çıkarılan belediye işçileri görevlerine dönecek

Önceki dönem Yazıkonak Belediye Başkanı Aydın Ayaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjdeli haberle işten çıkarılan belediye işçilerinin görevlerine döneceğini kaydetti. 

Yabancı uyruklu kişilere sosyal uyum ve yaşam eğitimi 

Elazığ Halk Eğitim Merkezi tarafından yabancı uyruklu kişilere verilen “Sosyal Uyum Ve Yaşam” kursu yoğun ilgi görüyor. 

Milletvekili Demirbağ, gençlerle buluştu 

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, ortaokul ve lise eğitimini sürdüren gençlerle bir araya geldi. Ataşehir Mahallesi’ndeki gençlerin taleplerini dinleyen Milletvekili Demirbağ, “Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan riyasetinde Türkiye Yüzyılı’nda ARGE’ye, yazılıma, savunma sanayisine verilen önem ve son gelişmelerle birlikte istikbalde Ülkemiz; gençlerimizden büyük şeyler bekliyor. Gençlerimizin de gayretleriyle Ülkemiz süper güçlerle yarışacak hale gelecektir. Bu yüzden gençliğimizin önemi büyük” dedi. 

''Pişmiş tavuğun'' başına gelmeyen olay onun başına geldi: Evde mahsur kaldığı için işinden kovuldu

Elazığ'da kapı kilidi bozulan evde mahsur kalan 2 çocuklu bir aileyi itfaiye ekipleri merdiven uzatarak kurtardı. İşe gidemediği için çıkışı verilen Cebrail Altunbaş, ''Haberleri izlediniz, kötü niyetim yok, işime geri dönmek istiyorum'' dedi.

Kızının öldürüldüğünü iddia eden baba, beraat eden şahsın cezalandırılmasını istiyor

Elazığ'da başından silahla vurulmuş halde bulunan kızının intihar etmediğini, kocası tarafından öldürüldüğünü iddia eden acılı baba, 25 yıl ceza yiyen ardından bölge mahkemesi tarafından hakkında beraat kararı verilen şahsın cezalandırılması istediğini söyledi.

Elazığ'da şeker pancarı mesaisine başlayan çiftçiler fiyattan memnun

Elazığ Şeker Fabrikası tarafından 67'nci pancar alım ve işleme kampanyasının startının verilmesiyle birlikte tarlalarda yoğun hasat mesaisi başladı. Pancar hasadına başlayan çiftçiler, verilen fiyattan memnun olduklarını aktardı.

18 yıllık cinayet davasında yeni gelişme

Elazığ'da 18 yıl önce kayıp ilanı verilen ve polisin titiz çalışması sonucu cinayete kurban gittiği belirlenen Ruhi Canpolat'la ilgili davada tutuklu yargılanan eşi Azime Ş., sonradan evlendiği kocasının ağabeyi Cevdet Ş.'yi suçladı.

Hafızlık yarışması bölge birincisi Elazığ'dan

Hafızlık eğitimi verilen Kur'an kursları arası hafızlık yarışması Erzurum'da yapıldı. Yarışmada Elazığ Altın Çevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Muhammet Mustafa Selami bölge birincisi oldu.

Elazığ'da heyecanlandıran keşif, Gümüşçay Kanyonu

Elazığ'ın Baskil ilçesinde 8 kilometrelik yeni bir kanyon keşfedildi. Fotoğraflanan, rota ve konumlandırma çalışmaları yapılarak dilekçeleri kurumlara verilen kanyonun, turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması bölge birincisi Elazığ'dan

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı hafızlık eğitimi verilen Kur'an kursları arası Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışması bölge finali, Bayburt Yusufiye Camiinde düzenlendi. Yarışmada bölge birincisi Elazığ Altın Çevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencisi Muhammet Fatih Yel bölge birincisi oldu.

Prof. Dr. Atmaca, dünyadaki 3 psikiyatri profesöründen biri oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murad Atmaca, İleri Düzey Metakognitif Terapist olarak diploma verilen Türkiye'de ilk ve dünyadaki toplam 3 psikiyatri profesöründen birisi oldu.

Sınav kalemleri ihtiyaç sahibi öğrenciler için toplandı

Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde toplanan gönüllü gençler, üniversite adaylarına verilen sınav setlerini ihtiyaç sahibi öğrenciler için topladı.

Elazığ'da 18 yıllık cinayette vahşet adli tıp raporuna da yansıdı

Elazığ'da, 18 yıl önce kayıp ilanı verilen, aradan geçen zamana rağmen kendisinden hiçbir haber alınamamasının ardından polisin yaptığı titiz çalışmalar sonucunda cinayete kurban gittiği belirlenen Ruhi Canpolat'ın öldürülmesine ilişkin adli tıp raporu ortaya çıktı. Olayda maktul Canpolat'ın önce bıçaklandığı ardından parçalara ayrılarak gömüldüğü ifade edildi.

Elazığ'da 18 yıllık cinayette kan donduran ifadeler: Önce bıçaklamışlar ardından bağırmasın diye kravatla boğazını sıkmışlar

Elazığ'da, 18 yıl önce kayıp ilanı verilen, aradan geçen zamana rağmen kendisinden hiçbir haber alınamamasının ardından polisin yaptığı titiz çalışmalar sonucunda cinayete kurban gittiği belirlenen Ruhi Canpolat olayına ilişkin ilk duruşma görüldü. Duruşmaya tutuklu sanıkların ifadeleri damga vurdu.

Elazığ'da Türk Halk Müziği Konseri mest etti

Elazığ'da Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ve kursiyerleri tarafından verilen Türk Halk Müziği Konseri katılımcıları mest etti.

Cinayet zanlıları adliyeye sevk edildi

Elazığ’da polis ekipleri, 2003’te kayıp başvurusu bulunan şahsın öldürülmüş olabileceği düşüncesiyle dosyayı yeniden açtı. Polislerin titiz çalışmaları sonucu yakalanan 2’si kadın 9 şüpheli, kayıp ilanı verilen şahsı öldürdüklerini itiraf etti. Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.