Virüsü Haberleri

Virüsü Haberleri

Kılıç: Elazığ’da şap hastalığı yoktur

Tarım ve Orman Elazığ İl Müdürü Ali Kılıç, şap virüsü ile ilgili yaptığı açıklamada 6 günde 48 bin hayvan aşıladıklarını söyledi. Müdür Kılıç aynı zamanda Elazığ’da şap hastalığının olmadığını da açıkladı. 

Aşılı ve aşısız olarak koronaya yakalanan 2 gencin akciğer tomografisi korkunç gerçeği gözler önüne serdi

Elazığ'da öksürük, halsizlik, yorgunluk ve çabuk yorulma gibi şikayetlerle hastaneye başvuran ve korona virüs tespit edilen 2 genç hastadan aşısız olanının tomografi sonuçlarında virüsün akciğerlerde zatürreye sebebiyet verdiği görüldü. Aynı şekilde aşı olup korona virüs hastalığına yakalanan bir başka genç hastanın bilgisayarlı akciğer tomografisinde akciğerinde herhangi bir sorunun olmadığı belirlendi.

Halılar 50 liradan satışa çıktı, kalabalık koronayı unuttu

Elazığ'da bir mağazanın 50 liradan satışa çıkardığı halılar izdihama neden oldu. Halı almak için birbiri ile yarışan kalabalık korona virüsün yayılmasına davetiye çıkarırken o anlar cep telefonu kamerası ile kayıt edildi.

Köyün gelini, her soruna el attı, virüsü de köye sokmadı

Elazığ'da gelin olarak geldiği köyde muhtar olan Gülizar Demirpolat, kadın başına ne yapabilir sözlerine aldırış etmeyerek arkasına aldığı kadınların desteğiyle yol, internet ve telefon şebeke sorununu çözdü, köy içine de parke taşı döşemeye başladı. Köye giriş ve çıkışları kontrol altına alan muhtar sayesinde bugüne kadar hiç Covid-19 vakası da görülmedi.

Virüsten aynı aileden 5 kişi 20 gün içinde vefat etti, çocukları herkesi uyardı

Elazığ'da korona virüs (Covid-19) nedeniyle 20 gün içinde aynı aileden 5 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin yakınları ise virüsün aile içi ziyaretlerden dolayı yayıldığını ve bunun sonucunda ölümlerin art arda meydana geldiğini belirterek herkesi uyardı.

Elazığ'da Köy Okulları Yüz Yüze Eğitime Hazır

Elazığ'da Covid-19 koşullarının hafif seyrettiği ya da virüsün hiç görülmediği köy ve benzeri yerleşim yerlerinde okullar, 15 Şubat’ta başlayacak yüz yüze eğitime hazırlandı. 

80 torunlu 102 yaşındaki Şahide nine, Covid-19'u evinde yendi

Elazığ'da yaşayan ve hayatında bir kez hastaneye giden 6 çocuk, torun ve torunlarının çocuklarıyla 80 torun sahibi 102 yaşındaki Şahide nine, yakalandığı korana virüsü de evinde tedavi ile yendi. Bir asırlık ömründe bir kez üşütme şikayeti ile hastaneye giden Şahide nine 100 yaşına kadar köyünde yaşayarak doğal beslendiği için sağlıklı olduğunu aktardı.

Kalp ve kronik hastalığı olanlar dikkat

Kalp ve damar hastalıklarının dünyada halen ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer aldığına dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Dr. Suat Demirkıran, özellikle tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) pandemisinin kronik rahatsızlıkları olan bazı vatandaşlarda daha ağır sonuçlarının olduğunu söyledi. Uzm. Dr. Demirkıran, korona virüsün kalpte özellikle kalp kası iltihabı yaparak miyokardit hastalığına sebebiyet verdiğini ve bunun sonucunda da kalp kasını tutarak zayıflatması nedeniyle kalp yetmezliği semptomlarının görüldüğünü aktardı.

Koronavirüsü yenen Jandarma personelleri bağışçı oldu

Elazığ'da Koronavirüsü (Covid-19) yenen jandarma personelleri, immün plazma bağışında bulundu.

Hırsızlar için kurulmuştu, pandemide işe yaradı bu köye Covid-19 giremedi

Elazığ'da bir muhtar, korona virüs (Covid-19) pandemisinde aldığı tedbirler ile köyüne hastalığın girmemesinde önemli rol oynadı. Pandeminin ilk anından itibaren bir çok noktada tedbir kuralı uygulayan muhtar, hırsızlar için taktırdığı güvenlik kamerası sayesinde dışardan gelenleri de takibe alarak köyüne virüsün girişini engelledi, bugüne kadar hiç vaka görülmedi.

Nikah İşlemlerine Katılım Sınırlaması Getirildi

Elazığ Belediyesi, koronavirüsün yayılım hızını önlemek amacıyla evlendirme dairesinde gerçekleştirilecek resmi nikah işlemlerine katılım sınırlaması getirildiğini açıkladı.

Vali Yırık, maske için teşekkür etti, sosyal mesafe için uyardı

Dünya genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Koronavirüsün (Covid-19) etkisini sürdürdüğünü belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, maske takma seviyesinin üst seviyede olması nedeniyle teşekkür etti, sosyal mesafeye dikkat edilmesi için de uyardı.

Koronavirüs gözlerde rahatsızlığa neden oluyor

Van’da Urartu Göz uzmanları, korona virüs pandemisinin gözlerde rahatsızlığa neden olduğunu ifade ederek, “Bilimsel raporlar korona virüsün yüzde 0,8 ila yüzde 3 oranında gözleri etkilediğini öne sürüyor” dediler.

Prof. Dr. Oğuztürk: Virüsün ana giriş kapısı burun

Virüsün ana giriş kapısı burun ve ağızda gargara yapmanın virüsün etkisiz hale getirilmesinde yüzde yüz başarılı olacağını söylemek gerçekçi olmayabilir

Jandarmanın ’virüs’ denetimlerinde 38 araç ve sürücüye ceza

Samsun'da jandarma ekipleri tarafından korona virüsü pandemisi nedeniyle fiziksel mesafe ve maske kullanımına yönelik toplu taşıma araçlarında yapılan denetimlerde ağustos ayı içinde 38 araç ve sürücüye ceza işlem uygulandı.

Hong Kong’ta ilk kez bir kişiye iki kez Covid-19 teşhisi kondu

Hong Kong'ta ilk defa 33 yaşındaki bir erkek korona virüsü yenerek sağlığına kavuştuktan aylar sonra yeniden koronaya yakalandı.

Rusların yüzde 52'si korona virüsü aşısı yaptırmak istemiyor

Rusya’da yapılan kamuoyu araştırmasına göre, Rusların geliştirdiği Sputnik V korona virüs aşısını yaptırmak isteyenlerin oranı yüzde 42 oldu.

Doğal antioksidan 'Koruk Suyu'

Türkiye'de ilk defa profesyonel olarak Elazığlı kadınlar tarafından üzümün olgunlaşmamış halinden üretilen koruk suyu, antioksidan özelliğiyle vücuttaki immün (bağışıklık) sistemini güçlendirdiği için korona virüsün doğal ilacı olarak büyük talep görmeye başladı.

Virüsü belirtisiz vakalar yayıyor

Bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüste vaka artışı devam ederken, bilim insanları asemptomatik yani belirtisiz vakalar yüzünden salgının boyutlarının sanılandan daha büyük olabileceği uyarısında bulunuyor.

Bu Çalışma Kovid 19'un Tedavisine Işık Tutacak

Fırat Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Ümit Çelik, atomik kuvvet mikroskobu ile Kovid 19 virüsünü üç boyutlu görüntülemeyi başardı. Çelik'in yaptığı çalışmanın, virüsün yapısal görüntüsünü analiz etme, aşı ve ilaç tedavisinin bulunmasına ışık tutması bekleniyor.

Koronavirüsü yenen esnaf taburcu oldu

Elazığ'da Koronavisrüs (Covid-19) salgın hastalığına yakalanan Mehmet Yumakgil, 15 gün süren tedavinin ardından hastalığı yendi. Taburcu edilen 61 yaşındaki Mehmet Yumakgil evde kendini izole etti.

Koronavirüsü yenen hastalar alkışlarla taburcu oldu

Elazığ'da koronavirüs tedavisi görüp taburcu olan hasta sayısı 33'e yükseldi.

Otobüs Sefer Saatleri Yeniden Düzenlendi

Elazığ Belediyesi Korona virüsü salgını tedbirleri kapsamında toplu ulaşım sefer saatlerinde yeni bir düzenlemeye gitti. 

Kredi Kefalet Paketi Protokolü İmzalandı

Elazığ TSO Başkanı ve Kredi Garanti Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Asilhan Arslan, koronavirüsün ekonomi ve istihdam üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak maksadıyla oluşturulan KGF Kefaletli Kredi Destek Paketlerini Açıkladı.

Koronavirüsün son bulması için dua edilecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yeni tip koronavirüs  salgınının bir an önce son bulması için bugün yatsı ezanından sonra dua edileceğini belirtti.

Koronavirüste bugüne kadar 1.236 tanı kondu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hebasından Korona virüsü vaka sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hebasından Korona virüsü vaka sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısını açıkladı. 

Belediye bankları kaldırdı

Elazığ'da korona virüsüne karşı alınan tedbirleri ve uyarıları bazı yaşlılar dikkate almadı. Elazığ Belediyesi de çareyi meydanlardaki bankları sökmekte buldu.

Lokantalar dezenfekte edildi

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da da korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odasına kayıtlı işletmelerde dezenfekte  ve ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

Üniversite Hastanesi’nde ilaçlama ve dezenfekte işlemi yapıldı

Elazığ’da korona virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Fırat Üniversitesi Hastanesi’nde ilaçlama ve dezenfekte işlemi yapıldı.