Yabancı Uyruklu Haberleri

Yabancı Uyruklu Haberleri

Elazığ’da bir yılda kaç kişi muayene oldu? İl Sağlık Müdürü Polat açıkladı!

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit POLAT, 2023 yılında Elazığ’daki sağlık tesislerinde 72.332 yabancı uyruklu olmak üzere toplam 7.514.025 hastanın muayene edildiğini açıkladı.

Avrupalı öğrencilerden Harput’a tam not

Erasmus programı kapsamında ilimizi ziyarete gelen yabancı uyruklu öğrenciler, Elazığ Belediyesi’nin tarihi kent Harput’u yeniden ayağa kaldırmak ve geleceğe taşımak adına gerçekleştirdiği önemli projeleri yerinde gezerek şehrin ilk yerleşim yeri olan Harput hakkında bilgi sahibi oldular.

EBEGEM’den yabancı uyruklu kursiyerler için Türkçe dil eğitimi

Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme ve Eğitim Merkezi (EBEGEM) yabancı uyruklu kursiyerler için Türkçe dil eğitimi düzenleyecek. Kurs başvuruları 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Milletvekili Erol, habersiz seçmen kaydı konusunda uyarıda bulundu 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, konut sahibinden habersiz yabancı uyruklu seçmen kaydı konusunda uyarıda bulundu. 

Yabancı uyruklu kişilere sosyal uyum ve yaşam eğitimi 

Elazığ Halk Eğitim Merkezi tarafından yabancı uyruklu kişilere verilen “Sosyal Uyum Ve Yaşam” kursu yoğun ilgi görüyor. 

Köyden çıkmadan İstanbul ve Erzincan'da trafik cezaları yemişti, gerçek ortaya çıktı

Elazığ'da köyden dışarı çıkartılmayan, İstanbul ile Erzincan'da farklı tarihlerde cezaların kesildiği traktörün plakasının, yabancı uyruklu bir plaka ile bire bir aynı olduğu ortaya çıktı. Avrasya Tünelinde geçiş nedeni ile kesilen cezalar iptal edildi.

Demiri demire sürtüp elektrik elde ettiler, faturalarda yüzde 90'a kadar tasarruf sağladılar

Elazığ'da yaşayan ve kaportacılık yapan Suat Çılgın ve yanında bulunan yabancı uyruklu usta Salih Luai Hommadi, elektrik faturalanda yüzde 90'a kadar tasarruf sağlayacak cihaz geliştirdi. Kaporta ustası Çılgın, cihazı devletin desteği ile geliştirmek istediklerini kaydetti.

Elazığ'da bıçaklı kavga: 1 yaralı

Elazığ'da iki kişi arasından çıkan bıçaklı kavgada yabancı uyruklu 1 kişi yaralandı.

Elazığ'da mezun olan yabancı uyruklu 100 öğrenci şiir gecesinde buluştu

Elazığ Fırat Üniversitesinden mezun olan yabancı uyruklu 100 öğrenci, şiir gecesi programında aileleriyle birlikte bir araya gelerek kutlama yaptı.

Elazığ'daki asayiş uygulamalarında 3 düzensiz göçmen yakalandı

Elazığ'da polis ekipleri tarafından kent genelinde düzenlenen asayiş uygulamalarında durdurulan bir minibüsten yabancı uyruklu 10 şahıs çıktı. Evrakları tam olan 7 şahıs İl Göç İdaresi tarafından bırakılırken, kayıtları bulunmayan 3 düzensiz göçmen için sınır dışı işlemlerinin başlatılacağı bildirildi.

İhracat Elçileri Programı'nda başarılı olan yabancı uyruklu öğrencilere sertifikaları verildi

Fırat Üniversitesinde öğrenim gören ve ihracat elçileri programında başarılı olan yabancı uyruklu öğrencilere sertifikaları verildi.

Atıl durumdaki hastane binası hırsızların hedefi oldu

Elazığ'da uzun süre devlet hastanesi olarak kullanılan ve taşındıktan sonra atıl duruma düşen bina, yabancı uyruklu şahıslar ile hırsızların hedefi haline geldi.

Yabancı uyruklu şahısları darp edip cep telefonlarını çalan şüpheli tutuklandı

Elazığ'da 2 yabancı uyruklu şahsı darp ettikten sonra cep telefonlarını alan ve 11 ayrı suçtan kaydı olduğu belirlenen şüpheli tutuklandı.

Yabancı uyruklu şahsı darp edip cep telefonlarını çalmıştı, 11 suç kaydının olduğu ortaya çıktı

Elazığ'da 2 yabancı uyruklu vatandaşı darp ettikten sonra cep telefonlarını alan ve 11 ayrı suçtan kaydı olduğu belirlenen şüpheli polis ekipleri tarafından yakalandı.

Yabancı uyruklu öğrenciler hayvanlar için doğaya yem bıraktı

Elazığ Fırat Üniversitesinde (FÜ) eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, yoğun kış şartları nedeniyle aç kalan hayvanlar için doğaya yem ve yiyecek bıraktı.

Yabancı uyruklu evsiz Covid hastası yurda yerleştirildi

Elazığ'da korana virüs testi pozitif olan ve metruk binada kalan yabancı uyruklu şahıs yurda yerleştirildi.

Mersin'de bir kişi kullandığı traktörün altında kalarak ağır yaralandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde kullandığı traktörün altında kalan yabancı uyruklu kişi ağır yaralandı.

Aksaray'da gençlerin kavgası kanlı bitti: 3 yaralı

Aksaray'da iddiaya göre 3 genç uyuşturucu ticareti yaptığını öne sürülen 3 yabancı uyruklu şahsı sopalarla darp ederek yaraladı.

Elazığ'da şüpheli şahıs polisi harekete geçirdi

Elazığ'da yabancı uyruklu bir şahsın, kablolardan kurduğu düzeneği gören eşi polisi arayıp ihbar etmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi, şahıs balkondan atlayarak kaçtı.

Yabancı uyrukluların sosyal mesafesiz tekne partisi

Haliç'te yabancı uyruklu kişiler, korona virüs kurallarını hiçe sayarak tekne partisi yaptı. Tekneye baskın düzenleyen polis ekipleri, çok sayıda kişinin pasaportunun ve oturum izinin olmadığını tespit etti.

Bolu’da yolcu otobüsüne tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Bolu'da, jandarma ekiplerinin yolcu otobüsüne yaptıkları operasyonda Roma dönemine ait heykel ve mozaik objeyle yakalanan yabancı uyruklu şahıs gözaltına alındı.

2'si yabancı uyruklu 3 kişi hakkında adli işlem başlatıldı

Elazığ'da uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. 2'si yabancı uyruklu 3 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. 

Yabancı Uyruklu Öğrencilere Oryantasyon Programı Düzenlendi

Fırat Üniversitesi’ne ara dönemde kayıt yaptıran yabancı uyruklu Yüksek lisans ve Doktora öğrencileri için Dış İlişkiler Birimi tarafından Oryantasyon programı düzenledi.

Elazığ'da DEAŞ operasyonu, 1 şüpheli eski okul lojmanında yakalandı

Elazığ'da jandarma ekiplerinin terör örgütü DEAŞ'a yönelik yaptığı operasyonda, yabancı uyruklu bir şüpheli eski okul lojmanında yakalandı.

Kocaeli’de konsomatris operasyonu

Kocaeli'de polis ekipleri tarafından iş yerlerine yönelik yapılan denetimlerde konsomatrislik yaptıkları belirlenen 1'i yabancı uyruklu 32 kişi hakkında işlem yapıldı.

Tırda 116 kaçak göçmen yakalandı

Edirne'nin Keşan ilçesi Beğendik beldesi sapağında saat 04.45 sularında yurt dışına kaçak yollarla giriş yapmak isteyen 116 yabancı uyruklu düzensiz göçmen yakalandı.

Usulsüz avlanan 2'si yabancı uyruklu 8 şahıs yakalandı

Elazığ'da ekiplerin yaptığı av kontrolleri sırasında usulsüz avlanan 2'si yabancı uyruklu 8 şahıs yakalandı.

Elazığ'da dilenci operasyonu

Elazığ'da zabıtanın yaptığı denetimlerde 2'si yabancı uyruklu 10 dilenciye ceza kesildi.

Elazığ'da yabancı öğrencilere dış ticaret eğitimi verildi

Fırat Üniversitesinde (FÜ) eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilere yönelik 'Dış Ticaret Pazar Payı' eğitimi verildi.

Yabancı uyruklu öğrenciler renkli görüntüler oluşturdu

Fırat Üniversitesinde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler hem ülkelerini tanıttı, hem de yöresel oyunlarla renkli görüntüler oluşturdu.