Yapılacak Haberleri

Yapılacak Haberleri

Kent Konseyi’nden önemli toplantı

Pilot İl olarak İstanbul’da uygulanması düşünülen Yarısı Bizden Kampanyasına Elazığ’ın da dahil edilmesi için 14 Eylül Cumartesi günü Kent Konseyinde toplantı yapılacak.

412 Konutun kura çekimi yapılacak

Elazığ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), 12 Eylül Perşembe günü teslim aşamasını gelen 412 konutun kura çekiminin yapılacağını duyurdu.

4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı yapılacak

Elazığ Süt Üreticileri Birliği ve Elazığ Belediyesi İşbirliğinde ortaklaşa düzenlenecek 4. Elazığ Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı 9-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Elazığ Süt Üreticileri Birliği Başkanı Halef Ortaç, fuarın Elâzığ ve bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirterek fuara tüm Elâzığ halkını ve sektör temsilcilerini davet etti.

THY Yönetim Kurulu toplantısı 3 Ekim’de Elazığ’da yapılacak

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu toplantısı 3 Ekim perşembe günü Elâzığ’da yapılacak. Ak Parti Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı’nın öncülüğünde gerçekleşecek toplantıyla Elâzığ’ın kültür, turizm ve gastronomisinin dünyaya tanıtılması amaçlanıyor.

Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali yapılacak

Ankara’da Elâzığ Kültür Derneği Genel Merkezi, Peynirli Ekmek ve Kavurma Festivali düzenleyecek.

Benzine büyük indirim

Akaryakıt fiyatlarında üst üste gerçekleşen zamların ardından benzine bu gece indirim yapılacağı öğrenildi. Litre fiyatına 1 lira 46 kuruş indirim yapılacak.

Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı 25 Temmuz’da başlıyor

Baskil Kayısı Festivali ve Fuarı 25-28 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Festivalde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kent Konseyi seçimleri yenilenecek

Kent Konseyi olağan seçimleri yeniden yapılacak. Seçimler 31 Temmuz Çarşamba Günü gerçekleştirilecek.

Emekliler, kritik zirveden çıkacak kararları bekliyor

En düşük emekli aylığının artırılması kapsamında yapılacak çalışma için Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler, bugün Beştepe'de saat 15.30'da bir araya gelecek.

Kredi kartlarında yeni dönem yarın başlıyor! 

Kartlar ve mobil cihazlar üzerinden yapılacak temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti yarından itibaren 750 TL'den 1500 TL'ye çıkarılıyor. Birçok banka konuyla ilgili olarak kullanıcılarına mesaj yoluyla bildirimde bulundu.

TÜMKİAD’DAN Anıtkabır Ziyareti

Tüm Kalkınma ve Girişimci İş İnsanları Derneği (TÜMKİAD) Anıtkabir ziyareti gerçekleştirecek. TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu ve il başkanlarının hazır bulunacağı ziyaret 24 Haziran Pazartesi günü yapılacak.

Yiğit: Hayatın sadece sınavdan ibaret olmadığını asla unutmayalım

Elazığ Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit 02 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak olan Lise Geçiş Sınavı ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Şerifoğulları, Yıkımı Yapılacak Eski ETSO Binasında İncelemede Bulundu

Yıkımı, Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yaptırılacak olan Belediye Çarşısı üzerindeki eski Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında incelemelerde bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, esnafların taleplerini dinledi. Kurban Bayramı’nın ardından başlanması planlanan yıkım çalışmaları için, Elazığ Belediyesi tarafından güvenlik önlemleri en üst düzeyde tutulacak, yıkım öncesinde, esnasında ve sonrasında çevre esnafın ve vatandaşların etkilenmemesi için bütün önlemler alınacak.

Elazığspor için karşılama töreni yapılacak

Şampiyon Elazığspor’un ilimizde görkemli bir şekilde karşılanması ve kutlamalarının yapılması için hazırlıklar başladı.

Elazığ’da Bölgesel Gazze Mitingi yapılacak

ELHAK Platformu’nun organize ettiği Bölgesel Gazze Mitingi 26 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.

BAŞKAN TELÇEKEN: “ELAZIĞSPOR İÇİN İSTANBUL’DA KENETLENİYORUZ”

Elazığ İstihdam Gelişim ve Eğitim Derneği (ELİGED) Başkanı Tugay Telçeken, Cumartesi günü İstanbul’da yapılacak Çimentaş Elazığspor ile 52 Orduspor maçı öncesi bir basın açıklaması yaparak şehrin tüm dinamiklerinin Elazığspor etrafında birleşmeleri gerektiğini söyledi.

Ankara Ortaokulu Mansur Yavaş’ın katılımıyla açılacak

Elazığ’da 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol CHP’li belediyelerle temasa geçerek okul inşa edilmesini talep etmesi sonucu İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyeleri Elazığ’da 3 okul yapma kararı almıştı. Bu okullardan biri olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen okulun Ankara Ortaokulu’nun yapımı tamamlandı. Açılışı ise Başkan Mansur Yavaş’ın katılımı ile yapılacak.

Öğretmen atamalarında rakam belli oldu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını açıkladı. Bakan Tekin, en fazla atama yapılacak branşın ise sınıf öğretmenliği bölümü olduğunu söyledi. Öğretmen atamaları için başvuru süreci 20 Mayıs’ta başlayacak.

Fırat Üniversitesi’nden anlamlı program

Fırat Üniversitesi tarafından Gazze’deki soykırıma karşı Amerikan Üniversitelerindeki barışçıl eylemlere destek açıklaması yapılacak.

Elektrik ve doğal gaza zam yapılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarına zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, doğal gaz desteğinin devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya, "Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz." yanıtını verdi.

Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücrete bu sene ara zam yapılıp yapılmayacağı konusu ile ilgili net konuştu.

Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemeleri başladı 

Emeklilerin 3 bin liraya çıkartılan bayram ikramiyesi ödenmeye başladı. Ödemeler 5 Nisan'a kadar yapılacak. Yaklaşık 16 milyon emeklinin ikramiyeleri, aylıklarını aldıkları hesaplara yatırılacak. 

YRP MKYK Üyesi Mehmet Gül: Elazığ ve Ülke Genelinde Birçok Belediye Başkanlığını Kazanacağız

Yeniden Refah Partisi MKYK üyesi Mehmet Gül, partilerinin pazar günü yapılacak seçimlerde Elazığ ve ülke genelinde birçok Belediye başkanlığını kazanacağını ifade etti.

Nisan’da elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mı?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını açıkladı.

Kültür Mahallesine; neden kadın muhtar?

31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerine doğup büyüdüğü mahallesine hizmet etmek amacıyla muhtar adayı olan Gazeteci – Yazar Gülşah Altaş seçimlere az bir zaman kala çalışmalarını tamamladığını ve bir kadın olarak neden muhtarlığa aday olduğunu açıkladı.

YENİDEN REFAH’A MİTİNG ENGELİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da yapılacaktı ancak engellendi. Daha önce 06.03.2024 tarihinde AK Parti'ye tahsis edilen Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanın Yeniden Refah Partisi tarafından talep edilmesi üzerine, miting alanı olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Bunun üzerine konuya ilişkin olarak Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından basın açıklaması yapıldı.

YENİDEN REFAH’A MİTİNG ENGELİ

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan'ın katılımıyla planlanan miting, 22 Mart 2024 Cuma günü saat 15.30'da yapılacaktı ancak engellendi. Daha önce 06.03.2024 tarihinde AK Parti'ye tahsis edilen Cumhuriyet Meydanı Valilik önündeki alanın Yeniden Refah Partisi tarafından talep edilmesi üzerine, miting alanı olmadığı gerekçesiyle talep reddedildi. Bunun üzerine konuya ilişkin olarak Yeniden Refah Partisi Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Av. Erhun Karakuş tarafından basın açıklaması yapıldı.

Sağlık Bakanlığı’na 8 bin işçi alımı yapılacak! 

Sağlık Bakanlığına İŞKUR başvuruları arasından 8 bin işçi alımı yapılacak. Kura çekilişi YouTube üzerinden canlı yayınlanacak, yerleştirme işlemleri ise mülakat yapılmaksızın gerçekleştirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığına personel alımı için son gelişmeleri duyurdu.

Elazığ’da seçim güvenliği toplantısı

Elazığ Valiliğinde, 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdariler Seçimi ile ilgili seçim güvenliği toplantısı yapıldı.

Havabulut: Kredi kartlarına yapılacak düzenleme düzeni bozar

Elazığ Elektronikçiler, Saatçiler ve Fotoğrafçılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Havabulut, kredi kartlarında yapılacak düzenlemeyle ilgili açıklama yaptı.